לידה בהולנד

שיר2003

New member
לידה בהולנד

שלום לכולם, אני ובעלי נוסעים לשליחות לאמסטרדם בעוד חודש וחצי, ואני כרגע בהריון בחודש רביעי כך שאצטרך ללדת באמסטרדם. אני מאד חוששת מהענין של ללדת שם כיוון שאני הבנתי ששם יש פחות בדיקות ורוב הלידות נעשות בבית וגם כשהן נעשות בבית חולים לא מוכנים לתת אפידורל. אשמח מאד אם מישהו יוכל קצת להרגיע אותי. בתודה מראש, שיר

kloei

New member
לידה בלי אפידורל

שלום שיר, אני לא גרה בהולנד אלא באיטליה, אבל אני רוצה לספר לך שגם באיטליה לא עושים את כל הבדיקות שיש בארץ. לגבי הנושא הזה אני לא ממש יכולה להמליץ לך מה לעשות כי אני את רוב ההריון עברתי בישראל וילדתי באיטליה. לפני הלידה עצמה כבר הובהר לי שהשימוש באפידורל הוא מאוד נדיר, כלומר קיים, אבל צריך בשביל זה ללדת בבתי-חולים מסויימים ולקבוע באופן פרטי עם המרדים של בית-החולים כדי שיבוא ללידה. זה באמת קצת הלחיץ אותי בהתחלה, בכל זאת לידה ראשונה ולא ידעתי למה אני צריכה לצפות מבחינת הכאבים, אבל יצא שהמרדים בבית-החולים בו רציתי ללדת לא היה אמור להיות בדיוק בתאריכי הלידה שלי וכך התחלתי להתרגל לרעיון שאני אעבור את הלידה כמו שעברה אותה אימי וכמו שרוב האיטלקיות עוברות, כלומר לידה טבעית. הלידה שלי היתה קלה ולמרות שהיו כאבים הם לא נמשכו זמן רב מדי (בערך 3 שעות מהרגע שנכנסנו לבית-החולים ועד אחרי התפרים). אני מאחלת לכל אחת לעבור לידה כמו שהייתה לי ואני חושבת שאם יצא לך לפגוש ולדבר עם עוד נשים הולנדיות שעומדות לעבור לידה בלי אפידורל תוכלי להרגיע את עצמך ולהכין את עצמך (למשל כל מיני תרגילי התעמלות או טאי-צ'י) לקראת הלידה.

עוד לידה בלי אפידורל

אני ילדתי בספרד,שם נהוג מאוד לתת אפידורל....אבל זו החלטה שאת לא יכולה לקבל עד שתגיעי ללידה עצמה..... גם הלידה שלי היתה 3 שעות כולל צירים,לידה וטפרים,בלי אפידורל.... אני מאכל לך לידה כזאת,על תחשבי על זה עכשו, "ותזמיני"לעצמך לידה קלה ומהירה.

iditbs

New member
אני לא יכולה לדמיין את עצמי יולדת

בלי אפידורל. בשתי הלידות קיבלתי את הזריקה רק אחרי כארבע שעות של צירים. בארץ (שם ילדתי לראשונה) לא מוסיפים אפידורל לקראת סוף הלידה מהטיעון (המטופש, בעיניי) שזה פוגע בשיתוף הפעולה של היולדת. בלידה השנייה הייתי תחת השפעת אפידורל גם בזמן הלחיצות וזו הייתה פשוט חויה מתקנת. (הלחיצות הרי, נשלטות מהמוח והוא, כידוע לא מורדם ע"י האפידורל) בכ"א לא באתי להפחיד אלא לספר על דרך נוספת: לידה תחת הפנוזה. ראיתי על זה כתבה בטלויזיה וקראתי קצת באנטרנט. טוענים שם שזו לידה ללא כאבים. אילו היה קורס כזה באזור מגורי אני בטוחה שהייתי מנסה.

הטענה שגם אני שמעתי אותה היא

שאם לא תרגישי את הציר לא תתדעי מתי ללחוץ. באופן עקרוני עוקפים את זה פשוט על ידי זה שהאחות רואה במוניטור את הצירים ואומרת מתי ללחוץ. השלב הזה דרך אגב היה היחידי שכן היה אצלי עם אפידורל... לדעתי עוברים הכל כי בסוף מחכה הפשוש והוא צריך לצאת.. אחרי שיותם יצא ואם כל מה שהיה שאלתי את בעלי עם הוא רוצה עוד אחד. התענוג שלהחזיק אותו בידים היה שווה הכל.

לכל אחת יש

סף כאב שונה ולכן אי אפשר לדעת מה תרגישי. הלידה הראשונה שלי היתה סיוט ללא אפידורל- לא ארכה הרבה זמן אך שמעו אותי למרחוק. בלידה השניה זה היה כמו חלום ולא האמנתי שזה אכן קורה לי-לידה ללא כאבים. מקווה שתהיה לך לידה קלה.

להיות עם להרגיש בלי...

אני לא יכולה לעזור לגבי מנהגי הצריכה המקומיים רק להגיד שאפידורל לא תמיד עוזר. ולא הייתי לוקחת אפידורל ממי שאין לו ניסיון לתת דוגמא צנועה מהלידה של יותם... אני קבלתי אפידורל כי קבלתי זירוז שבדרך כלל גורם לצירים חזקים וכואבים. שעה אחת הכל היה בסדר אבל איך שהוא הצינורית התקפלה על עצמה ולמרות שהזריקו שוב ושוב כמעט כלום לא נכנס.. כך סבלתי לי לילה שלם (18 שעות לידה) רק אחרי זמן רב הצלחתי לשכנע אותם לבדוק לעומק למה זה לא מועיל, בדקו מצאו תיקנו אבל קבלתי מינון יתר (כל מה שהוזרק קודם מצא את דרכו פנימה).. ונפילת לחץ דם... אני סיימתי את הלידה הזאת עם מסיכת חמצן, תשושה וכואבת. יותם עשה לי טובה קטנה אחת ומאחר שהיה קטן מאד (2.3) חסך לי את התפרים... בכל מקרה כל זה לא להפחיד (טוב נו בדיעבד זה די היה מפחיד) אלא כדי להגיד שגם אם את מצליחה למצוא דרך עדיף לא לקחת סיכון. הרופא המרדים והצוות צרכים להיות מיומנים והסיכונים כפי שאת יודעת הם גדולים יותר מערפול הכרה.

yaelli10

New member
היי שיר אנסה לעזור לך

תראי, כאן בהולנד לא מעודדים את השימוש באפידורל. ההיפך, המגמה כאן היא כמה שיותר טבעי. צדקת - לידות ביתיות הן דבר מאוד שכיח כאן. אמנם יש כאן פחות בדיקות, אבל מן הצדק, שכן חלבון עוברי והעמסת סוכר אלו בדיקות שהן מאוד מיותרות, לדעתי בכל אופן. אישית ולבקשתי - ביצעתי את השקיפות העורפית - במסגרת הביטוח הרפואי. מעקב הריון רגיל הוא לא ע"י רופא גינקולוג אלא ע"י אחות מיילדת, וזה מספיק בהחלט. אפידורל כן מקבלים - אם את מסכמת מראש עם האחות המיילדת לפני כן. לכמה מבה"ח לא נותנים אפידורל בשעות הלילה. בביה"ח VU שבאמסטרדם (שם ילדתי בניתוח קיסרי) נותנים אפידורל בכל שעות היום. אל תדאגי, יש כאן הרבה לידות, יש כאן מקצועיות לשמה.

היי שיר

דבר ראשון אני חושבת שזה קצת מוקדם לברר על אפידורל בחודש רביעי. הכי חשוב שההריון יעבור בקלות ושתהיי רגועה כי לחצים מיותרים לא מועילים. לעולם אין לדעת לפני אם תקבלי אפידורל או לא כי יש נשים שפשוט לא מספיקות לקבל אפידורל ובלית ברירה יולדות ללא..(יש לי חברה כזו) וכן...זה קרה בלידה ראשונה. אני אישית ביקשתי אפידורל אבל לקח כ"כ הרבה זמן עד שהמרדימה הגיעה אלי ובכלל בסוף הלידה לא רצו להוסיף לי אפידורל. לדעתי הכי חשוב זה שהבדיקות בהריון יהיו טובות. בנורבגיה סקירת המערכות לא כ"כ דקדקנית כמו בארץ למרות שזה ממומן ע"י המדינה ולכן טסתי לארץ לשתי הסריקות. חלבון עוברי כלל לא עושים פה אבל הרופא בארץ שעשה לי את הסקירה הראשונה הרגיע אותי שאין צורך לעשות זאת במקרה שלי. אני מאמינה שכל הבנות.... וכמובן האבות המשתתפים כאן בפורום ישמחו ללוות אותך לאורך ההריון ולתת עצות כשתבקשי אך אין לך מה להלחץ בשלבים כה מוקדמים. אני מאחלת לך הריון קל

שיר2003

New member
לידה בהולנד

תודה רבה על התגובות ועל העזרה,אני עדיין חוככת בדעתי מה לעשות ועדיין יש לי עוד קצת זמןואני עושה בדיקה מעמיקה בנושא. שיר

אפשר גם בלי אפידורל מאוד תלוי ביולד

ובנסיבות, בלידה הראשונה שלי בארץ, נתנו לי אפידורל כי לא ידעתי למה לצפות ופחדתי ואמרתי :"אם מגיע לי אני רוצה". התברר שזה לא עבד ונשאר חלל שאליו לא הגיע החומר. כך שבעצם זו היתה לידה עם הכל הכאבים האמיתיים שהם בהחלט נסבלים. בלידה השניה, החלטתי מראש שאני מעדיפה בלי, סתם לא בא לי לתקוע את הדבר הזה בגב, אלא אם יש ממש צורך, ולא היה זו הייתה לידה של שעה. אז קצת צעקתי ונגמר -יצא הפלא. ובו ברגע שוכחים הכול. כעת : אני בחו"ל , לא יודעת עדיין מה מקובל פה, יש לי עוד הרבה זמן לכך, אבל אישית אני מעדיפה בלי אפידורל. שיהיה לך בהצלחה. אגב, שמעתי שבהולנד מגיעה לבית אחרי הלידה מטפלת/אחות לתינוק לעזרה וייעוץ וזה נשמע אדיר. חג שמח

למעלה