לידה במהלך תואר שני בקלינית

לידה במהלך תואר שני בקלינית

שלום לכולם,
אומנם עוד אין תשובות לגבי הקבלה לתואר שני בשנה הבאה, אבל הייתי רוצה להתכונן למצב שבו התשובה תהיה חיובית.
אני מועמדת לתואר שני בקלינית שנה הבאה, וכרגע בתחילת ההריון הראשון שלי. אמורה ללדת בסביבות אמצע-סוף ינואר.
ואני תוהה האם (במידה ואתקבל) יש בכלל אפשרות טכנית to make it work.
האם בכלל ניתן להצליח לשלב הורות עם הלימודים וההתנסות המעשית?
האם יש התחשבות מבחינת מוסדות הלימוד?
האם ניתן להתחיל את הלימודים ולהקפיא אותם באיזשהיא צורה, במידה ואני לא אעמוד בעומס?
מכירים מישהי שהיתה במצב דומה והצליחה להסתדר?
לא הייתי רוצה לוותר מראש. גם ככה תהליך הקבלה הוא סיוט לא קטן, ולא הייתי רוצה לעבור אותו שוב, אם זה אפשרי...

אשמח לשמוע כל מידע או רעיונות בנושא.
תודה

sense9

Member
מנהל
הילה_והגבר אאל"ט היתה במצב דומה.

חכי לתשובתה:)

לא אני, אבל חברות

קודם כל, שיהיה בשעה טובה עם ההריון, שימשיך עגול ושקט ושיביא איתו הרבה אושר ונחת. ומאחלת לך כמובן גם שתקבלי בשורות טובות בנוגע ללימודים

באשר לנושא הילודה: אני ילדתי אחרי סיום השנתיים של ה-MA - בצורה מתוכננת
אבל מנסיונן של שתי חברות יכולה לנסות ולעזור.

תראי, ברמה העקרונית, מרגע שהתקבלת, לא סביר שימנעו ממך להתחיל את הלימודים וודאי לא ידרשו ממך לעבור שוב את הליך הקבלה. עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון שלידה במהלך ינואר משמעותה הפסד של סמסטר ב', כך שעלולים להציב דרישות מסוימות, שהן פונקציה של מוסד הלימוד שאליו התקבלת.

אפשרות אחת היא שיגידו לך להתחיל שנה אח"כ, ולמעשה יקבלו אותך 'אוטומטית' לשנה שאח"כ.
אפשרות אחרת, והיא זו שהייתה בבר-אילן כאשר אני למדתי שם, היא שתפרשי את שנה"ל הראשונה על-פני שנתיים. כלומר, בסמסטר א' תלמדי את הקורסים התיאורטיים אך לא תתחילי את ההתנסות המעשית (כיוון שבעצם היא תקטע באמצע הדרך). לאחר מכן תצאי לחופשת לידה מינואר ועד אוקטובר, ובשנה"ל שלאחר מכן תצטרפי רק להתנסות המעשית (מתחילת שנה"ל) ולקורסים של סמסטר ב'. בשנה השלישית תהיי תלמידה מן המניין.

בהחלט יכולות להיות אפשרויות שלא חשבתי עליהן - זה עניין למו"מ ספציפי מול המגמה ובהתאם לדרישותיה. בכל מקרה, חכי שתתקבלי ואז תעלי את זה

חשוב לי להגיד לך שאמנם שילוב של הורות ולימודים הוא לא פשוט, אבל הוא לא בלתי-אפשרי. נשים רבות עשו זאת לפנייך, כולל בהכשרה הקלינית, ובהחלט אפשר לעשות זאת תוך היערכות מראש בכל הרמות. כיוון שמדובר במסגרת הכשרה קטנה, לרוב אפשר לקבל התחשבות אישית והתאמות.

אני מציעה שבמידה ואכן תתחילי את הלימודים בשנה הבאה, במקביל להריון, תיערכי לכך ככל הניתן, הן במהלך ההריון והן בחזרה ללימודים לאחר חופשת הלידה.
לשם ההמחשה, אני בהריון הייתי מאוד, מאוד, מאוד (!) עייפה. עייפות של פרוגסטרון, לא של חוסר שינה. עייפות קיומית. אז צמצמתי ככל האפשר את שעות העבודה מחוץ ללימודים, עברתי לקניות באינטרנט, לקחתי סיכומים מחברות וכיוצב' דברים שאיפשרו לי לישון כשיכולתי ולהשלים את חובותיי ללימודים כשיכולתי.

דוגמא אחרת - שנה"ל האקדמית מציבה בפניך לו"ז מאוד ברור של פרידה מהתינוק/ת. תתחילי לחפש מסגרת / מטפלת לא הרבה אחרי הלידה, כיוון שזה בערך השלב שבו מטפלות יודעות אם שנה אח"כ הן ממשיכות עם הילד או לא, ושבו משפחתונים נפתחים להרשמה. זה נשמע רחוק באותו הרגע, אבל זה מה שיאפשר לך חיפוש נינוח ולא לחוץ, תקופת חפיפה סבירה עם המטפלת או קליטה במסגרת וכיוצב'.

כשזה יהיה רלבנטי יותר, אשמח לחשוב ביחד איתך על דברים נוספים.

כאמור, בהצלחה בקבלה ללימודים ובהריון !

וואו, תודה רבה

על התשובה המפורטת.
אני מבינה שזאת תהיה התמודדות לא פשוטה, אבל איכשהו מה שכתבת קצת הרגיע אותי שזה אכן אפשרי.
אז למעשה, במידה ואני מתקבלת, מתי אני צריכה לדבר איתם על המצב? מיד עם ההודעה על הקבלה ללימודים או שרק לקראת אוקטובר?
האם יש מוסדות שנחשבים מתחשבים יותר מאחרים? (שואלת בשביל האפשרות הקלושה שאני אתקבל ליותר ממקום אחד ואצטרך לבחור).

שוב- תודה

אני הולכת להיות בוטה, וסליחה מראש

את בשלב די מוקדם בהריון, נכון ? סוף טרימסטר ראשון כזה ?
ועכשיו בערך אמורות להגיע התשובות ?

אלו עדיין שלבים מוקדמים, שלבים שבהם דברים עלולים לקרות. בדיקות עלולות, חו"ח, לחזור עם תשובות כואבות.

תני לזה עוד חודשיים בערך, לא הייתי מחכה לדקה ה-90, אבל בהחלט כן לחודש חמישי, אחרי הסקירה השנייה / מי השפיר. זה בטח יצא סביב סוף אוגוסט-ראשית ספטמבר, וזה זמן טוב.

לא יודעת לגבי מוסדות שונים, לבר-אילן יש מוניטין של מקום טוב לאמהות, כולל גן בילט-אין בתוך האוניברסיטה (וצמוד, אגב, לבניין פסיכולוגיה). וכמובן יש לו גם מוניטין מעולה בתחום הקליני
אבל אני לא יכולה להשוות למקומות אחרים -- מאחלת לך שתהייה לך הרבה בחירה !

TinaBa

New member
אלו המחשבות שלי בדיוק.

(ואת לא צריכה להתנצל על הבוטות. זאת המציאות... )

תודה רבה. עזר לי מאוד לשמוע את דעתך.

ושיהיו רק בשורות טובות לכולנו

למעלה