לידה בעזרת היפנוזה

לידה בעזרת היפנוזה

שלום לכל היולדות שבדרך. אני רופא נשים לשעבר וילדים בהווה ומורשה לטיפול בעזרת היפנוזה ע"י משרד הבריאות. ראשית שאו ברכה על הפורום. כמי שמעונינות ללדת תוך שליטה עצמית בשלבי הלידה ומתוך רצון לחוות אותה ללא אלחוש אפידורלי, חשבתי שתתענינו בנושא ההיפנוזה. בעזרת היפנוזה ניתן להפחית משמעותית את האי נוחות או הכאב הנגרמים מהצירים, להיות בשליטה עצמית רבה יותר ולהנות מהלידה בדרך שונה. אשמח לענות בפורום לשאלותיכן. אני מדגיש מראש שאיני כותב כאן למטרת פרסום אישי אלא על מנת להביא לידיעתכן כלי שלדעתי יכול לסייע לרבות מכן לחוות את הלידה באופן "טבעי" יותר בין אם בבית או בבית החולים. בברכת חג שמח עמיר לאור

water violet

New member
שלום

סליחה שאני עונה אפילו שלא אותי שאלת. אכן כן, היפנוזה = שליטה עצמית! להבדיל ממה שנהוג לחשוב, במצב של היפנוזה הבן אדם נמצא בשליטה מלאה! אין המהפנט שולט בראש של המהופנט, בעצם היפנוזה זה מצב טבעי של הרפיה בו המהופנט נמצא בפוקוס טוטאלי. דרך היפנוזה אפשר ללדת בדרך טבעית וללא אי נוחות. ממליצה מאוד!

היפנוזה

שלום היפנוזה היא מצב של ריכוז עמוק ברעיון, דבר הגרום לשינו במצב המודעות, תוך ריכוז בחוויות פנימיות, דבר המאפשר למח לשנות דפוסי חשיבה, תחושות, ויכולות פיזיולוגיות. לדוגמא: ניתן להרדים איבר בגוף, כמו הזרוע, ולדקור אותו במחט ללא כל תחושת כאב. יש מודעות מלאה לכך שמחט נעוצה בגפה אך לא חשים כאב והדבר אינו מציק. בטותו אופן ניתן גם "להרדים" את פלג הגוף התחתון, במעין "אפידורל" תוך הפחתה משמעותית של הכאב. הדבר מאפשר ריכוז בחווית הלידה ולא בכאב. כל היפנוט הוא היפנוט עצמי! המהפנט מלמד אותך כיצד לנצל יכולות היפנוטיות הקיימות בכ-95% מהאוכלוסיה לצרכייך. היפנוזה אינה שינה! זה מצב ערנות בו המח קולט את כל מה שנאמר לך. את בשליטה מלאה, את תסכימי לבצע רק מה שמקובל עליך. בכל רגע שתרצי תוכלי לפקוח את עינייך ולצאת מההיפנוט. בהיפנוזה אין "שליטה עצמית" יותר מבכל רגע בו את שולטת בגופך, אלא יש מעין "כיוונון מחדש" של המח לפי רצונך. הדבר דומה למצב בו את הולכת לישון ומתעוררת רק לקול ביכיו של התינוק ולא משום רעש אחר. אשמח לענות לשאלות נוספות בברכה עמיר לאור

debby12

New member
מנהל
אני סקרנית גם. כמה דברים

1. האם אתה מודע לשיטת ה Hypno birthing שפיתחה מארי מונגן? (קורס ההכנה שלי ללידה היה בשיטה הזו ויש לי כל מיני מחשבות ותובנות עליו. בעקרון זו שיטה מאוד מעניינת לדעתי). 2.מדוע עזבת את רפואת הנשים לטובת רפואת ילדים <כמובן שאלה אישית ואתה לא חייב לענות - פשוט זה מסקרן אותי כי אתה כותב לנו פה בקונטקסט של רפואת נשים/לידה> 3. האם משרד הבריאות דורש הרשאה לטיפול בהיפנוזה? או שזה וולונטרי למי שרוצה? 4. עוד נק' פילוסופית קצת. המילה "שליטה עצמית" חוזרת פעמיים בהודעתך. אני חושבת שאצל רבות מהכותבות פה יש רצון לחוות לידה באופן מלא - לאו דווקא בשביל "שליטה"- אלא להיפך - רצון להרגיש נוח לאבד שליטה ולתת לכאב לקחת אותך לקראת התינוק שלך. מעניין לשמוע את מחשבותיך. מודה לך מראש על תשובתך.

תשובה ל DEBBY12

שלום אענה לשאלותיך אחת לאחת. 1. אני מכיר את השיטה שעליה דיברת אך אם תכנסי לGOOGLE ותחפשי על היפנוזה בלידה תגלי מאות תוצאות ושיטות שונות. אני מאמין שעל המטפל בהיפנוזה "לתפור" את הטיפול וההכנה ללידה בהתאם לגורמים שונים: מיהי המטופלת, מה עולם המושגים שלה שבעזרתו היא מגדירה את עולמה הפנימי והחיצוני (למשל דרך תפיסת כאב), מה ציפיותיה מהלידה, עד כמה היא רוצה להיות אקטיבית או פסיבית, חוויות מלידות קודמות, ועוד עשרות פקטורים שהופכים את הטיפול בהיפנוזה ל"אמנות" ולא לנאום ב"שטאנץ" קבוע. זו גם הסיבה שאני מסתייג מהכנה קבוצתית ללידה בעזרת היפנוזה. 2. מיילדות וגניקולוגיה הוא מקצוע כירורגי עם כל המשתמע מכך. נכון שכולם (כולל אני) מוקסמים בשנות לימודיהם מהלידה וכל הסובב אותה, אך זהו רק חלק קטן מאוד של תחום ההתמחות, שברובו יש פעולות כירורגיות, עבודה טכנית, ולצערי אני הרגשתי שאני מאבד את "הרופא" שבי והופך לטכנאי (טכנאי אולטראסאונד, טכנאי הפריות, טכנאי גרדות, טכנאי ניתוחים וכו'). אישית, אני מעדיף את המטופלים שלי פנים מול פנים אלי
. בלי שום קשר אין כמו חיוך של ילדה בת 4 שרצה אלך בחיבוק ושואלת מתי כבר תבדוק אותה. 3. היפנוזה אינה מוגדרת רפואה משלימה ונמצאת בפיקוח הדוק של משרד הבריאות. לפי חוק ההיפנוזה שחוקק בשנת 1984 רשאים לעסוק בתחום רק רופאים, רופאי שיניים ופסיכולוגים קליניים. 4. כוונתי ב"שליטה עצמית" היא לווא דווקא לריסון עצמי. הכוונה היא לוויסות עצמי של רמת החוויה שרוצים לחוות: הרגשית, הגופנית, התחושתית. יש תאורים לא מעטים של נשים שבעת היפנוזה בלידה עצמה חוות אורגזמה, פעולה שללא כל ספק דורשת לאבד שליטה, כך שבהחלט הכוונה היא לתאום החוויה הרצוייה עם המצוייה. אשמח לענות גם בעתיד עמיר לאור

debby12

New member
מנהל
מעניין. תודה על תשובותיך

אני מסכימה איתך שהתאמה אישית בעניין הזה עושה את כל ההבדל, ומאחלת לך הרבה הצלחה בהבאת השיטה למודעות היולדות אגב, היה לנו פה פעם דיון על אורגזמה בלידה

למעלה