לידה טבעית בבית חולים

Birki2

New member
לידה טבעית בבית חולים

שלום לכולם, אני לקראת לידה שנייה. הבנתי שסגרו את המרכזים ללידה טבעית בבתי החולים ורציתי לדעת אם למישהי כאן יש מושג מה האפשרויות שעומדות בפני? בלידה הקודמת, למרות שגם אז קיוויתי ללידה טבעית, מצאתי את עצמי עם אפידורל, פיטוצין ו36 שעות של לידה... הבנתי שבחדר לידה רגיל הסיכוי ללידה טבעית הוא נמוך... מצד שני אני לא רוצה ללדת בבית... מה האופציות?? תודה!

יש לך כמה אופציות, תלוי מאיפה את בארץ

בהדסה עין כרם ובלניאדו יש עדיין מרכזי לידה בתוך בתי החולים.
חוץ מזה יש גם מרכזים מחוץ לבית החולים את בית יולדות בגדרה,
את הצימרים של אילנה שמש את מרכז הלידה בכליל ואת ג'והרה בחבצלת השרון.
חוץ מזה הסיכוי ללידה טבעית בחדרים רגילים הוא לא נמוך. את צריכה להגיע מאד מוכנה ועם ליווי טוב
(אני תמיד ממליצה על ליווי של דולה אבל אני לא אוביקטיבית
).
אני מלווה הרבה מאד לידות טבעיות גם בבתי חולים רגילים.
כמובן שצריך לפי אזור המגורים לבדוק איזה בית חולים
הכי תומך והכי גמיש.

Birki2

New member
מה דעתך?

הי דסי, תודה
אני מראשל"צ, אז אני משערת שממה שציינת רלוונטי רק עין כרם.
בלידה הקודמת ילדתי באיכילוב, ולמרות כל הסיפור שהיה הייתי מאד מרוצה מהצוות והיחס שלהם. אם הלידה תגיע בזמן, אני חושבת שאוכל להיות חזקה ולעמוד על שלי :)
אני חושבת שהבעיה בלידה הקודמת התחילה עם הרופא שלי דווקא, ועם העובדה שהגעתי עד שבוע 43 בלי ללדת... בכל מקרה מאז החלפתי את הרופא ואני מקווה שהפעם, כשאגיע עם הנסיון של לידה אחת מאחורי אוכל יותר להתעקש. מצד שני, לא חושבת שהיו מאפשרים לי להמשיך עוד הרבה אחרי שבוע 43 בלי זירוז, לא? מה עושים במצב כזה? מה הסיכוי שזה יקרה שוב?
המון תודה!
מיכל

זאת רוית, לא דסי ...

דווקא בית יולדות בגדרה נשמע מאד רלוונטי.
ובכל מקרה אם את עוברת את התאריך המשוער
לקראת 41+ אולי כדאי להתחיל בהדרגה דיקור, רפלקסולוגיה או שיאצו שיתחילו להניע
את הגוף לכיוון לידה.
איכילוב זאת אופציה טובה כל עוד את מגיעה מוכנה, נחושה ועם מלווים מתאימים.

Birki2

New member
הי רוית סליחה :)

לא ידעת איפה ראיתי דסי...
אני אברר לגבי גדרה - זה באמת קרוב סה"כ. קצת חוששת מהמרחק מרופא במקרה הצורך... אני יודעת שסביר להניח שעצם ההתערבות הרפואית היא זו שסיבכה את הלידה הקודמת, אבל איכשהו בגלל שהיא לא עברה חלק בכלל, אני מרגישה צורך בגיבוי למקרה חירום.
ולגבי הלידה - פעם שעברה ניסיתי הכל :) דיקור ושיאצו, הליכות, סקס, u name it :) לדעתי היא פשוט לא היתה מוכנה לצאת. צודקת. גם אני הייתי נשארת.
המון תודות על הייעוץ והעזרה :)
מיכל

למעלה