לידה טבעית בבית חולים

nutshell67

New member
לידה טבעית בבית חולים

שלום לכן,
אני בשבוע 23 ומעוניינת ללדת בלידה טבעית, אך הבנתי שסגרו את כל מרכזי הלידה הטבעית בארץ בהוראת משרד הבריאות. הבנתי שבכל בית חולים קיימת אפשרות ללידה טבעית בחדר רגיל אך זה מאוד תלוי בצוות שנופלים עליו..
אני מאוד חוששת מהתערבויות מיותרות ומצוות לוחץ שמולו נצטרך להיות אסרטיביים, אני ממש לא מאמינה שתוך כדי לידה יהיו לי אנרגיות להיות אסרטיבית ובכל מקרה לא רוצה להגיע לסיטואציה כזו.
האם יש בתי חולים שנחשבים ליותר "זורמים" ופחות התערבותיים? האם יש לכן המלצה למיילדות ספציפיות, או המלצות אחרות במקרה שלי?
אני גרה בתל אביב, כך שכל בתי החולים באיזור המרכז רלוונטיים לי, שוקלת גם את עין כרם אבל קצת בחשש, כי אני צפויה ללדת בסוף דצמבר ושלג יכול להיות קצת בעייתי באותה תקופה...
תודה לעונות.

ממליצה לך על מיילדת פרטית בלניאדו

במרכז הלידה הטבעית. את יכולה לבחור בעצמך את המיילדת מתוך הרשימה שלהם ולהיפגש איתה לפני הלידה. המיילדת תחבור אלייך בבית החולים כשתגיעי לפתיחה 4 ותוכלי להכנס לחדר הטבעי. בנוסף אני ממליצה גם על ליווי של דולה שתעביר איתך את כל השלב עד פתיחה 4 ובהמשך תוכל לעבוד בשיתוף פעולה עם המיילדת.
כמובן שצריך גם אופציה נוספת אם הלידה תתקדם מהר או שיהיו פקקים נוראיים בדרך ללניאדו ואיכילוב (ליס) זאת אופציה דיי טובה אם מגיעים בשלב מתקדם .

nutshell67

New member
תודה על ההמלצה ועוד כמה שאלות

יש ברשימה מיילדות שאינן מומלצות? עד כמה זה חשוב להיפגש עם המיילדת לפני הלידה? כי הבנתי שמרכז הלידה הטבעית הוא בחינם עכשיו, רק אם אני רוצה מיילדת ספציפית צריך לשלם (וזה לא מעט כסף, זה גם שיקול).
בנוסף, קראתי בפייסבוק בעמוד "הזכות שלכם להיות ביחד מרגע הלידה" שבלניאדו לעתים מפרידים את התינוק מהיולדת גם אם ילדה במרכז הלידה הטבעית. חשוב לי מאוד להיות עם התינוק אחרי הלידה וגם אח"כ בביות מלא. אני יודעת שעין כרם עונים על שני הקריטריונים האלה אבל שוב - חוששת משלג פתאומי..
ושאלה לגבי קורס הכנה ללידה: האם זה קריטי אם אני עושה קורס בבית חולים אחד ובסוף יולדת בבית חולים אחר?

אז ככה

כשאת מגיעה לחדר הטבעי בלניאדו ללא מיילדת פרטית, לא תמיד תקבלי את החדר (יש להם נטיה לא לפתוח אותו כי אין מספיק כח אדם) ולא תמיד תקבלי מיילדת שהשקפת עולמה זהה להשקפת עולמך לגבי לידה טבעית (יצא לי לפגוש בחדר הטבעי מיילדת שמקבלת לידות רק על הגב למשל).
אם תהיי אסרטיבית לא יפרידו בינך לבין התינוק ותוכלי לעבור איתו בתינוקיה לבדיקות (למרות שהנהלים שונים). וביות מלא מאד נפוץ שם.
לגבי קורס הכנה, אם זאת הלידה הראשונה שלך אני מאד מאד ממליצה על קורס לא בבית החולים, קורס היפנו' או קורס אחר בגישה טבעית כי הקורסים של בתי חולים וקופות החולים מאד מאד בסיסיים ונותנים מעט מאד כלים ללידה טבעית.

נצלש - עוד שאלה

איך הם יכולים להבטיח לי מיילדת לבחירתי? הרי אני יכולה ללדת בכול שעה ביממה ואולי היא לא במשמרת?

המיילדת עצמה מתחייבת בפנייך.

את מתקשרת אליה והיא באה לפגוש אותך בבית החולים. ואם היא במקרה במשמרת היא מזכירה מחליפה במקומה ומתפנה אלייך.

ממש הרגעת אותי! לא ידעתי מה אני עושה הפעם

ב-2012 ילדתי בליס כשעוד היה אפשר לשלם על חדר הלידה הטבעית והיה ממש טוב!
מקווה שלא יהיו לי פקקים ואגיע ללניאדו, גם אני לא בנויה להיות מאוד אסרטיבית במצבי כאב...

למעלה