לידה טבעית ולחץ דם. האם זה אפשרי?

לידה טבעית ולחץ דם. האם זה אפשרי?

עד לפני שבוע חשבתי שאלד בבית. מאז חלו שינויים ולחץ הדם התחיל לעלות. גם בפעם הקודמת הוא עלה, אבל חשבתי שזה קשור בעובדה שנשאתי שני עוברים ולא אחד. הפעם הלכנו על גירסה מצומצמת של עובר אחד, ובכ"ז, סוף חודש שישי ואני מתחילה לחמם מנועים... עדיין לא ברמות שאי אפשר ללדת בבית, אבל אוטוטו. ממש גבולי. ולפני עוד 3 חודשים אז.. השאלה היא איפה כן אוכל ללדת כמו שאני רוצה. או שזה אבוד, ואאלץ ללדת שוב, במה שנקרא סיכון גבוה , עם רופאים לחוצים ומלחיצים. האם יש סכוי לחדר טבעי איפשהו גם עם ל"ד? האם נותנים ללדת בחדר רגיל לידה טבעית? איפה פחות מציקים? אשמח לשמוע אם למישהי יש נסיון וידע. תודה!

אם פי 3

New member
נסי לדבר עם המיילדת שלך

אאל"ט הבעיה העיקרית עם לחץ דם גבוה היא היותו סימן לרעלת - מה שלפעמים מצריך יילוד מוקדם, ואז ברור שזה חייב להיות בבי"ח. אני חושבת (אם כי לא יודעת) שאם את מגיעה ללידה במועד, ללא רעלת - אז אין סיבה לא ללדת בבית - אבל זו באמת שאלה למיילדת שלך, גם כי היא יודעת יותר טוב (במקרה הזה לפחות) וגם כי לכל אחת יש גבולות משלה.

חכי רגע.

בואי נתחיל בלהוריד לך את לחץ הדם, הולך? שלב ראשון אכלי כמה שיותר סלרי טרי, כמה שיותר. שימי לב שאת נשארת במעקב לחץ דם שלא ירד לך יותר מדיי. לשתייה- חליטת זקן תירס. טעים משו-משו.... במקביל, שי מגוון טיפולים ברפואה משלימה שיוכלו לעזור לך מאד מאד, וכדאי לשלב גם יוגה בחיים. לגבי יתר עקרונות תזונתיים שיוכלו לעזור, כדאי להתייעץ עם מטפל בתזונה סינית או עם נטורופת. בהצלחה.

בשבוע הבא אפגש עם רופאה סינית

אמרו לי על לאכול חסה.. אבל אני מוכנה לאכול גם סלרי. מה זה התה הזה? מגעיל או סביר? לא הבנתי אם כתבת בצחוק או לא (מניחה שזה די דוחה..). המיילדת שלי אמרה שברמה הנוכחית אפשר ללדת בבית אבל במידה ותהיה עלייה, גם קלה, זה לא יהיה רלוונטי. אני פשוט מנסה לבדוק מהן האופציות הנוספות. כ"כ לא רוצה ללדת תחת שמירה הדוקה של צוות רפואי..

בתור מישהי שסובלת מלחץ דם נמוך

(70/45 בהריון...) אסור לי לטעום את זה בכלל. אני מניחה שזה די דוחה.

p e a c h i t

New member
../images/Emo207.gif לידה טבעית ו PSD - אפשרי?

בתחילת השבוע, אחרי 4 שבועות של סבל וכאבים איומים באגן ונימול בירכיים בזמן הליכה/עמידה אובחנתי כסובלת מ PSD (חושבת שנקרא סימפיזיליזיס או משהו כזה...
). הבדיקה הייתה ידנית והופניתי לפיזיותרפיה להמשך טיפול. אני מודאגת...
, בשלב הזה של ההריון (שבוע 30) תכננתי להגביר פעילות גופנית, לשנות פוזיציית ישיבה ולהתחיל להתאמן על תנוחות לידה עם הבעל וכו'. במקום זה כל מה שאני עושה זה לחפש איפה אני יכולה לשבת ולהקל על עצמי, הורדתי את רמת הפעילות הגופנית שלי למינימום האפשרי ואני שונאת כל רגע.
אני מניחה שהפיזיותרפיה לא תחולל ניסים בין לילה ורציתי לדעת אם יש כאן מישהי שמכירה/שהתנסתה ושיודעת מה אני יכולה לעשות בנוסף על מנת לשפר את המצב (העגום) אליו נקלעתי. כל עיצה תתקבל בברכה תודה, פיץ'.

ממסין

New member
דיקור סיני מומלץ בחום

הי, אני רק קוראת בד"כ, אבל מזדהה מאד עם הבעיה. אני סובלת מכאבים כבר די הרבה שבועות. שבוע שעבר הייתי אצל מדקר סיני ומאז, למרות שהייתי סקפטית מאד, המצב השתפר באופן ניכר. בכל מקרה כאשר נרשמתי למרכז לידה בתה"ש אמרו לי שאין בעיה עם לידה טבעית. לכל היותר עדיף לא להשתמש בתנוחות כריעה, אלא יותר בעמידת שש וכו'.

פיפיות1

New member
אפשר!

אני התפרקתי ממש בלידה, וסבלתי מזה חצי שנה אחריה. בהריון הבא מתחילתו היו הכאבים וכל מה שאת מתארת. לאחר ברור- פלדנקרייז אמור לעזור. אצלי משום מה הכאבים הוקלו בשבועות המתקדמים. הלידה עצמה- התעקשתי על עמידת 6.כשאת מסבירה את הבעיה הרופאים "מרשים" את זה בלי בעיה גם לא בחדר טבעי...ולא התפרקתי, וזה עבר!!!

mise

New member
תורידי ל"ד באמצעות תזונה.

אני הייתי מורידה בתור התחלה את כל החלבונים מהחי מהתפריט, עוברת להמון פירות וירקות טריים ורצוי אורגניים, מיצי פירות, מיצי ירקות, הרבה מאוד ירוקים. החלבונים מהחי גורמים לעומס חלבון על הגוף וכאשר הגוף צורך יותר חלבון ממה שהוא יכול להשתמש, נוצרים בדם עודפים של חומרי פסולת המכילים בעיקר חנקן. החומרים האלה גורמים לעומס על הכבד והכליות ולעלייה של 3 תרכובות שקשורות בתפקוד הכליות: אוריאה, חומצת שתן וקרטנין - עליה של החומרים האלה מעידה על ירידה בתפקוד הכליות שגורמת לעלייה בלחץ הדם. הסרת החלבונים מהתפריט בד"כ מורידה את העומס ובתורה את לה"ד. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם מישהו באופן רציני שיתאים לך תפריט אישי.

למעלה