לידה טבעית, צריכה עצות ותמיכה

נעמה771

New member
לידה טבעית, צריכה עצות ותמיכה

שבוע 36. בזמן האחרון התחילה להתעורר בי התחושה שלידה טבעית מתאימה לי יותר, מהבחינה שלא מחוברים למיטה כל הזמן, אפשר להכנס למקלחת ולהעביר את הצירים שם או על הכדור.מתכננת ללדת במאיר. אבל אני חייבת לציין שיש לי חששות רבים לגבי הכאב, לגבי אי חיבור למוניטור. זהו הריון ראשון, אין לי מושג מהם כאבי הצירים ואם אוכל להתמודד איתם בכלל, מה גם שבהתחלה הגישה שלי הייתה אפידורל ומייד וזה קצת ירד. אשמח לתגובות שלכן ובעיקר לקישורים של תנוחות לידה, מתיחות, נשימות שיעזרו לי להתכונן ללידה כמה שיותר. הבעל מאוד רוצה לעזור בעניין ולהתכונן יחד. מה אתן אומרות ? להתגבר על החשש או להתחיל בחדר רגיל

יוקטנה

New member
החדר לא משנה - משנה הגישה וההכנה

החדר זה שטויות, ואם לומר את האמת הרה פעמים מוצאים סיבה למה לא לקבל אותך לחדר הטבעי, אבל אפשר לעשות הכל גם בחדר רגיל (טוב, אולי חוץ מהג'קוזי, אבל יש הרבה נשות מקצוע שחושבות שזה גם ככה לא נעים לעובר). אני ממליצה לך לקרוא את "לידה פעילה" ולהתאמן המון על נשימה נכונה (על זה כתוב יפה בב"טבעי ללדת"), על הרפיה, ועל דמיון מודרך. לגבי תנוחות - פחות להתאמן ויותר להאמין ביכולת של הגוף שלך להנחות אותך ולהוביל אותך לתנוחות ולתנועות שהן הכי נכונות ללידה שלך ולהתקדמות של הלידה בכל רגע. והכי חשוב - דולה, דולה, ושוב דולה. מחקרים מראים סיכוי גבוה בהרבה ללידה טבעית כשנוכחת דולה בלידה. המון בהצלחה! אל תבזבזי עוד שניה ותתחילי להתאמן!

דווקא גישה למים מאד חשובה !

לאו דווקא ג'קוזי אבל גישה למקלחת או אמבטיה או ג'קוזי - מאד חשובה למי שרוצה להתמודד עם כאבי הצירים ללא אלחוש. במאיר על אחת כמה וכמה - בחדרים הרגילים, 7 במספר, רק בשניים מהם יש מקלחות ובשאר אין וזה לא כדאי בלידה טבעית. דווקא בחדרי הקבלה יש מקלחת ולכן כבר קרה לי ששרצתי שם עם יולדת כי הבנו שלחדר הטבעי לא ניכנס אז לפחות היתה לנו מקלחת זמינה...

צימעס

New member
כשקראתי רק את הכותרת שלך

חשבתי שאת אומרת משהו בסגנון "לא כדאי ללדת ביער, איפה שאין מים זורמים"

ביער אין מים זורמים../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אני מכירה כמה יערות עם מים מאד זורמים. אממה, לא ממש מים חמים...

נעמה771

New member
זוהר שתפי מהידע שלך לגבי מאיר

, קודם כל לא ידעתי שאין בכל חדר לידה מקלחת, והייתי בביקור שבוע שעבר וזכור לי שנאמר שיש בכל חדר שירותים ומקלחת אבל יכול להיות שלא שמעתי טוב או ששמעתי מה שרציתי. חוץ זה ממה שידוע לך לגבי מאיר, האם יש מיילדות בחדרי לידה הרגילים שבאות עם גישה טבעית ? הכוונה שלי היא, שאם אתחיל בחדר רגיל, אבל אבקש חיבור לא רציף למוניטור, מקלחת, כדור ותנוחות שאינן בשכיבה, האם יש עם מי לדבר ?

תשובות

לגבי חדרי הלידה, כן או לא מקלחות - קבלי לינק. לגבי גישת המיילדות - לא מחייב שהמיילדת בחדרים הרגילים תהיה "בלתי טבעית" בגישתה, אבל בחדר הטבעי היא מחוייבת לפרוטוקול של לידה טבעית, ויש הבדל. בחדר רגיל, תוכלי לבקש חיבור לניטור לא רציף בכפוף למוניטור "טוב" ו"יפה"... מקלחת אם יש, כדור אם את לא מנוטרת במיטה, תנוחות לידה לפי היכולת של המיילדת, בקיצור רולטה. כמו בכל מקום.

למעלה