לידה טבעית

moranmag

New member
לידה טבעית

היי
הייתי שמחה לקבל מידע וטיפים בנוגע לליווי לידה ותמיכה ביולדת בהקשר סיני ובכלל...

היי moranmag ,

יש המון מה להציע בנושא ליווי לידה ותמיכה ביולדת - ברפואה סינית, באופן כללי ובשילוב של שניהם. מה מעניין אותך? איזה סוג של תמיכה את מרגישה שאת צריכה - פיזי, רגשי, משהו ספציפי? ולאיזה שלב של ההריון? שבת שלום ומנוחה
ענבל

תמיכה בלידה טבעית - רפואה סינית

שלום מורן, נשים רבות שבוחרות בתהליך טבעי של לידה נעזרות בתומכת לידה (דולה) על מנת לעזור בהתמודדות ולקבל תמיכה וליווי במהלך הלידה. באופן ספיציפי לרפואה הסינית יש מה לתרום במהלך הלידה בהקשר של עיסויים ומגע באזורים מסוימים בגוף שמטרתם להקטין את הכאב או לתמוך בהתקדמות לידה במידה וזאת נעצרת או מתעכבת מסיבות שונות. רוב תומכות הלידה עוברות קורס די בסיסי בשיאצו, רפלקסולוגיה וארומתרפיה, שמתמקד במתן מענה ממוקד לאירוע הלידה, דעתי האישית היא שאם הדולה איננה בעלת רקע או ידע מקצועי נוסף היכולת תמיכה הטיפולית שלה היא מוגבלת. יש כמובן לא מעט מטפלות מנוסות וותיקות שהן גם תומכות לידה, במידה ותרצי הפנייה אוכל לעזור. אם את שואלת כי את מתעניינת עבורך, הייתי ממליצה לעשות עבודת הכנה נרחבת ללידה טבעית ולהעזר באשת מקצוע מהתחום. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא קצת יותר על נושא רפואה משלימה בהקשר של הריון ולידה, מכיוון שביקשת טיפים אני מצרפת מאמר לגבי עבודת מגע בזמן לידה בהקשר של רפואה סינית אבל חשוב לי להגיד שיכול להיות קצת בעייתי ליישם את הנאמר במאמר ללא רקע מקצועי ואפילו קצת חסר אחריות. לשאלות נוספות, יעוץ והפניה את מוזמנת לפנות אלי דרך דף צור קשר באתר אפרת

אולי עכשיו

http://www.thegreenhouse.co.il/image/users/90070/ftp/my_files/9704-GuideAcupressureHebrew.pdf?id=2841020 קליניקה בריאה אפרת דבוש נאור

moranmag

New member
לידה טבעית

ראשית תודה לא מיינתי זאת בהודעה המקורית אבל אני סטודנטית שנה שנייה לרפואה סינית ובקרוב אלווה את אחותי ללידתה הראשונה התשובה שלך מאוד עזרה לי, בדיוק מה שחיפשתי. מלבד נקודות לחיצה יש לך אולי טיפים נוספים כמו צמחים או שמנים או כל דבר שיכול להיות מועיל....(גם עצה טובה) ושוב תודה ושבוע טוב

תמיכה בלידה טבעית

שלום לך שוב ממש מרגש שאת הולכת לתמוך באחותך בלידה, בעיני זה מבורך. לשאלותיך הנוספות, לא ידוע לי על שימוש בצמחים בזמן לידה, יותר לפני ואחרי. לגבי שמנים, בהחלט עושים שימוש בארומותרפיה בזמן לידה, אין לי ידע בתחום אבל תחפשי בגוגל ואני בטוחה שתמצאי. דמיון מודרך הוא גם כן כלי חשוב מאוד שיכול להיות מאוד אפקטיבי בזמן לידה, אם יש לך גישה. לי באופן אישי יצא פעם אחת לעשות טיפול "ארבעת השערים" בלידה שנעצרה, טכניקה שאני משתמשת בה לזירוז לידה פעמים רבות והיא מועילה מאוד. לגבי טיפ, אחותך שמתכננת לידה טבעית וודאי עושה עבודת הכנה (אני מקווה בכל אופן), ישנו ידע רב אודות, תנועה בזמן לידה, עבודה עם נשימה, תנוחות לידה, היכרות עם שלבי הלידה וכו. אני מציעה לך לעשות עבודת הכנה במקביל לדעת מה הולך לקרות ומה יכול לעזור, ברגע האמת נשים רבות שוכחות את כל מה שהן יודעות ואת כל ההכנה הנפשית מתוך עוצמת החוויה והכאבים יהיה נחמד אם תהי שם עבורה, תזכירי לה ותעזרי לה להתחבר לעצמה. אני ממליצה על הספר לידה פעילה של ג'נט בלאסקאס. את מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה נוספת כאן או באופן אישי

למעלה