לידה מוקדמת-משבוע 24 או 26

שמירלנה

New member
לידה מוקדמת-משבוע 24 או 26

שלום רב אני מחפשת מידע לגבי טיסה בהריון .אני אהיה בחודש 24 בהלוך ו24+4 בחזור . בחיפושים מצאתי הרבה מידע לגבי ביטוחים ,ולגבי זה שאין ביטוח ללידה מוקדמת ולאשפוז פג . השאלה היא מאיזה שבוע מצב כזה יכול לקרות ? כי חלק כתבו 24 וחלק 26. ההריון שלי תקין נכון לעכשיו. תודה מראש .

זה יכול לקרות בכל שבוע

השאלה היא, מאיזה שבוע ניתן לטפל בפג, וזה תלוי ביעד אליו את נוסעת (בארץ יטפלו, אם ההורים רוצים בכך בשבוע 24).

ואל תשכחי שגם לידה עולה כסף

כלומר, אם חלילה תתפתח לידה, ולא יהיה ניתן להציל את הפג, הרי שגם האשפוז שלך אינו דבר זול (וגם עליו אין ביטוח. הכיסוי המורחב הוא לעניינים רפואים רגילים ולא ללידה).

שמירלנה

New member
מוזר שבכל מקום שקראתי כתוב באמת

שאף חברת ביטוח לא מבטחת לידה ואשפוז ולד ,והיום בהראל שלחו לחברה שלי פוליסה שרשום שזה כן מבטוח. ואני לא יודעת אם להאמין או לא .... תודה

יש מעט ביטוחים כאלו

הפרמיה בהם, כמובן, הרבה יותר גבוהה. את צריכה לשים לב במיוחד לתקרת הכיסוי, כלומר, כמה דולרים מוקצבים לכל סעיף, כי טיפול בפג הוא דבר יקר מאוד (מאוד) וכיסוי של, נניח, 100,000$ הוא לא סכום כזה גדול כמו שהוא נראה. בנוסף, בדקי מה ההשתתפות העצמית.

27חומד

New member
וגם ביכלות המדינת יעד לטפל בפג

מבחינת ידע וציוד רפואי באותה מדינה.

אם את שואלת מהבחינה הפורמלית

ממתי אירוע לידה נכנס לקטגוריה של "לידה מוקדמת", אז באמת יש כאן בלבול די משמעותי בהגדרות. כעקרון, כל הריון שמסתיים בלידה בין שבוע 20 לשבוע 37 (או אולי 36) עונה לתואר "לידה מוקדמת", אבל שבוע 24 הוא קו פרשת מים מבחינת יחס המערכת הרפואית לעובר. עד שבוע 24 מלא (ולפעמים +23 הוא גבולי, בתלות בגורמים שונים) לא מטפלים בעובר והדיעה הרווחת היא שאין אפשרות להציל אותו (או אותה). משבוע 24 ההנחייה היא שמטפלים בתינוק בכל האמצעים, ורואים את זה גם במדיניות האשפוזים בבתי החולים - אישה שתגיע עם צירים בשבוע 21 תתאשפז בנשים, אבל בשבוע 25 היא תתאשפז בהיי-ריסק. מבחינת גורמים רפואיים שונים, הקו עובר באמת בשבוע 26. עכשיו, מבחינתך מה שמשנה הוא שבמועד הטיסה המשוערת שלך את תהיי בשלב הפגיע ביותר מבחינת לידה מוקדמת (השלב שבין שבוע 22-26), כי זה השלב שבו את יולדת תינוק לכל דבר, אבל סיכוייו לשרוד לא גדולים עד לא קיימים.
יותר מזה, גם תינוק ששורד בשבוע 26 צפוי לאשפוז ממושך, טיפול אינטנסיבי ביותר, ניתוחים וכו', וזה לא מצב שבו את רוצה להיות תקועה בארץ זרה. בקיצור, אני בכלל לא הייתי טסה בשבועות האלה לחו"ל, גם אם ההריון תקין. אולי זה נשמע לך קצת היסטרי, אבל לדעתי שום דבר לא שווה את הסיכון הזה, גם אם הוא קטן. עתליה

למעלה