לידה פעילה וטבעית עם זירוז - יש חיה כזו?

irenaro

New member
לידה פעילה וטבעית עם זירוז - יש חיה כזו?

אני בשבוע 41+2, הריון ראשון, והלידה לא נראית באופק.
ככל הנראה בקופ"ח ישלחו אותי לזירוז בימים הקרובים.

מתחילת ההריון אני חולמת על לידה פעילה וטבעית ללא התערבויות רפואיות, ואני פוחדת שאם יעשו לי זירוז, במיוחד עם פיטוצין, זה יהרוס לי את הלידה.

לפי מה שקראתי, זה לא שפיטוצין גורם לצירים להיות כואבים יותר, אלא בגלל שהם באים ב"בום", אז לא מספיקים להתרגל לכאב. מכאב שבא בהדרגה אני לא דואגת. לדעתי יש לי סף כאב גבוהה, אבל אני לא יודעת איך אוכל להתמודד עם כאב פתאומי.

השאלה שלי היא גם איך זה עובד מבחינת חיבור לעירוי וכדומה? האם נותנים את הפיטוצין בעירוי? והאם זה אומר שאהיה מרותקת למיטה ולא אוכל להסתובב בחדר לידה?

הבעיה שאני מאוד סובלת מ"תסמונת הרגל חסר המנוחה" ואני לא מסוגלת לשכב יותר מ-10 דקות, ומעבר לזה תכננתי להעביר את הצירים בתנועה מתמדת, ועם עירוי זה נראה לי בעייתי.

בטח שיש חיה כזאת אבל קודם כל

אני מזכירה לך שאם את במעקב והכל תקין אין סיבה להסכים לזירוז, הרי לא יכניסו אותך בכח.
עדיף לחכות עד שהתינוק מחליט לצאת לבד.
אם את יודעת שהכיוון הוא זירוז כדאי שתתחילי עם טיפולי זרוז אלטרנטיבים (למשל דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו)
שיתחילו להניע עניינים, אולי יתחילו לידה ואם לא לפחות יתחילו להניע את הגוף לכיוון.
בדר"כ מתחילים בבלון (אם אין בכלל פתיחה) ואז נר ופיטוצין הוא רק השלב הבא (לפעמים הנר מספיק)
אבל גם עם זירוז יש לידות טבעית פעילות ויפות. עירוי אפשר לקבל גם בעמידה, ישיבה על כדור, תנועה,
ואף רצוי. מאד חשוב להתעקש בנחמדות על רצונך לנוע ולא לשכב במיטה ויש פתרונות.. אומנם עם פיטוצין צריך ניטור
רציף אבל גם ניטור לא חובה בשכיבה.
מאחלת לך לידה טובה וחלקה שתתחיל בעצמה בזמן הנכון.

למעלה