לידה פעילה, שאלות ראשונות

לידה פעילה, שאלות ראשונות ../images/Emo131.gif

שלום ברצוני ללדת לידה פעילה בבית חולים. איך וכיצד עלי להכין את עצמי לכך? ישנה המלצה לספר "לידה פעילה" של בלאסקאס, האם הוא מקנה ידע מספיק? עד כמה בתי חולים מכבדים את רצון היולדת ותכנית הלידה? אלו בתי חולים מעודדים ולא רק מפרסמים? מעונינת לשמוע מנשים שילדו- התכוונו ללדת באופן זה ויכלו לממש זאת במעשה. תודה

עוד שאלה- לידת מים

האם מתבצעות לידות מים בישראל בבתי חולים? או רק בבית? האם משהיא כאן חוותה לידת מים? גם בנושא הנ"ל אשמח לשמוע חוויות והמלצות. תודה

אין לידת מים בבית חולים

גם אם תמצאי בי"ח עם אמבט או בריכת לידה, תצטרכי לצאת משם כדי ללדת את התינוק. לידה בתוך המים ממש - רק בבית. אם את רוצה תוכלי לקרוא את סיפור הלידה שלי במאמרים ויש עוד סיפורים שם על לידות מים, אבל הן בבית.

kestrel

New member
בביה"ח המקומי אצלנו אפשר!

אבל זה מקום קטן ויוצא דופן. טוב נו, רק בחור שאנחנו גרים בו דברים כאלה מקובלים אפילו בבי"ח.. ברוב ארה"ב דבר שבזה לא יעלה על הדעת
ובישראל בטח שלא!

mise

New member
אני ילדתי במים, אבל בבית.

בישראל אין אפשרות ללדת בתוך המים בבתי החולים.

אם פי 3

New member
בישראל - רק בבית

כן, חוויתי לידה במים. את מוזמנת לקרוא במאמרי הפורום.

"לידה פעילה" של בלאסקאס ספר נהדר

לגבי בית החולים וכבוד לרצון היולדת - הבעיה העיקרית שאני רואה עם זה היא שזה מעין סוג של הימור. את לא יכולה לדעת על איזה צוות תפלי, או עד כמה עמוס יהיה אותו היום במחלקה, וגם בד"כ קשה לדעת אם מה שהם מפרסמים זה באמת נכון. ברוב המקומות יש נהלים שתצטרכי לעבור אותם גם אם בסופו של דבר הם יהיו הכי מכבדים שאפשר. אני ילדתי פעמיים בבית חולים, ובשתי הפעמים האלו הייתי כבולה למיטה עם ניטור רציף, אינפוזיות, והוראה שאסור לקום. בצורה כזו, לא היה שום מצב שבעולם שהייתי יכולה ללדת בלי אפידורל. זה היה די נורא, במחשבה לאחור. הלידה השלישית בבית היתה אחרת לחלוטין
בהצלחה!

הילהל

New member
הספר מומלץ ונהדר

לי הוא נתן המון - הבנה, ידע, אמונה ביכולת הגוף ללדת, וגם עצות מעשיות. אני חושבת שלנסות ללדת לידה פעילה בבי"ח, ללא ליווי טוב (דולה, מיילדת פטית או אם יש לך מזל ויש מישהו קרוב מתאים) זה הימור כשהסיכוי להצליח נמוך. לא נמוך כמו זכייה בלוטו, אבל נמוך. אני ילדתי עם דולה באסף הרופא. ברור לי שבלעדיה הייתי מוצאת את עצמי מלאה באפידורל וחסרת אונים, כמו בלידה הראשונה.

ממה שאני מבינה

ומתחילה להתחדד ההכרה. שרוב הסיכויים אם לא תהיה לי מלווה פרטית- רוב הסיכויים שאצטרך להיות נתונה לחסדי הצוות לטוב או לרע. ואם המחלקה תהיה עמוסה אז היחס/הטיפול יהיה מועט. ואצטרך להיות מרותקת ומחווטת למיטה .

כן, סיכוי גדול לכך

גם אני חושבת שלידה בבי"ח מחייבת לווי מקצועי של דולה או מיילדת פרטית שאת יודעת שהיא בראש שלך.

אני די מסכימה. ילדתי (לידה מס' 3)

בלידה פעילה, מדהימה וטבעית לחלוטין, בלניאדו עם מיילדת פרטית. לא חושבת שהייתי יכולה בלי התמיכה שלה, "ההגנה" שלה מפני כל התערבות והאמונה שהיא יצקה לתוכי. 2 הלידות הקודמות שלי היו נפלאות אך היו עם זירוזים שונים ואפידורל. אני מציעה לך לקחת דולה/מיילדת פרטית. או להחליט שאת יולדת בבית. כך אעשה (כנראה) בלידה הבאה שלי.

עשיתי זאת לפני 4.5 שבועות

בבי"ח מאיר בליווי דולה בחדר טבעי, עד שלב הלחיצות הייתי במים ויצאתי למיטה לעמידת 6 ללחיצות (כמו שאמרו פה לא מאפשרים ללדת במים) ללא פתיחת וריד ללא קרעים המיילדת הייתה מעורבת רק ב20 דקות של הלחיצות לפני כן ראיתי רק את לירון הדוןלה שלי - הצוות לא התערב וזה היה מעולה!! לדעתי לידה ביתחולימית מחייבת ליווי של דולה זה מעלה את הסיכויים לפחות התערבויות בנוסף הספר לידה פעילה מאוד תרם לי וכן תירגול יוגה להריון - אני מרגישה שזה נתן לי כלים להתמודד עם הכאב והציל אותי בלידה מאוד חשוב להכין תכנית לידה - בשבילך ובשביל המלווים שלך בעיקר כדי שתהיו מוכנים לכל מני דילמות בלידה אני לא הבאתי איתי את התכנית (ברגע האחרון לא מצאתי אותה) אבל מה שהיה חשוב זה שכל הרצונות שלי היו ברורים לי ולבן הזוג והכל היה בראש זמין בהצלחה!

swann

New member
הספר מצוין../images/Emo45.gif

אחרי לידה ראשונה מרובת התערבויות, התכוננתי עם הספר ועם הפורום ולמדתי המון על לידות. גם לקרוא סיפורי לידות טבעיות מאוד עוזר ומחזק. לגבי בתי חולים בארץ אני לא מכירה, ולגבי לידות מים - רק בבית.

../images/Emo35.gif ואיך היה בלידה השניה?

אני שואלת מפני שגם אני אחרי לידה ראשונה התערבותית וסגת התאוששות טראומטית. למרות שההריון הבא עוד לא על הפרק אני מוצאת את עצמי מתכוננת ללידה הבאה...

swann

New member
נפלא!

את מוזמנת לקרוא את הסיפור במאמרים... ילדתי בבית במים, היתה לידה קצרצרה ואינטנסיבית. אין מה להשוות.

ריקי29

New member
מהנסיון שלי

שתי לידות פעילות, אחת בחדר טיבעי בליס והשניה בבית: בבית חולים, כל עוד הייתי בחדר הטבעי, היה סבבה. עד שנכנסתי אליו ומהרגע שהסתיימה הלידה לא הפסיקו להציק לי עם מכשירים, נגיעות והכרזות. לי זה הרגיש לא נעים שלקחו ממני את הילד ולא נותנים לי ללכת אליו כי אין ביטוח... לגבי הלידה עצמה, את צריכה להיות מאוד נחושה והחלטית על מנת שיכירו בזכויות שלך. הם יעשו הכל כדי לערער את בטחונך. לחברה שלי הם אמרו פעם שאם היא לא תיקח אפידורל, היא תצעק כמו "זאתי ששוכבת בחדר הסמוך".... בלי להבין שלצעוק זה טוב!

דולות, לידה פעילה

-הריון ראשון -מעונינת בלידה פעילה -מתוך רצון והכרה. -אם לא קיימת מצוקה רפואית כלשהיא אין סיבה להיות מרותקת למיטה חסרת אונים. מבינה שיהיה לא פשוט להתמודד עם המערכת בשעת הלידה עצמה. אבל הבעיה היא תקציבית לשכירת דולה. מהן העלויות לשיכרת דולה? יש דרכים/פתרונות להוזלת העלויות? תודה

mise

New member
גיליתי לאחרונה

שיש שפע של דולות מתמחות שמעוניינות ללוות ללא תשלום, אולי רק הוצאות נסיעה.

למעלה