ברוכה הבא
על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, הסיכון בלידה ראשונה דומה בבית ובבי"ח (אח"כ הוא קטן יותר בבית). האת היא שזה לא לגמרי מובן לי, והייתי מצפה שיהיה דווקא ההיפך - כיוון שלידה ראשונה היא לרוב ארוכה יותר, ולכן מועדת ליותר התערבויות בבי"ח. אני מסכימה איתך שחבל להגיע ללידת בית רק אחרי צבירת חוויה שעלולה להיות שלילית בבי"ח (אם כי יכולות להיות גם לידות נהדרות בבי"ח - תלוי גם בך בתכנונים שלך ובציפיות שלך מלידה, וגם בסיבוב הרולטה ("רולטת בית חולים" - "תלוי על מי נופלים")). במיוחד, שלפעמים, ההתערבויות בבי"ח גורמות לך להכנס לפינות שמהוות אינדיקצית נגד, חלקית או מלאה, ללידת בית בפעם הבאה (בבית, לפחות, אם זה קורה, את לרוב יודעת שזה היה מתוך צורך אמיתי, ולא התערבות מיותרת). אני ילדתי לידה ראשונה בבית, אבל כבר היה לי ותק של שני ילדים, שהוא משמעותי מבחינה נפשית (ולא גופנית) (הסבר: תאומים שנולדו בקיסרי מתוזמן). לפי החתימה שלך את פעילה ב"תנו לחיות לחיות" סניף חיפה. בבית הסמוך לכלביה שלכם (מעבר לשביל החצץ), גרה מיילדת בית נפלאה (שרהלה). יש עוד מיילדות בסביבה הלא-רחוקה. כמו כן, אני נמצאת בערך פעם בשבועיים "ליד יקנעם" - אז אם בא לך לדבר, את מוזמנת ליצור קשר אישי (במסר). בהצלחה!