לידה ראשונה וחתול - מה צריך לדעת?

HadarGulash

New member
לידה ראשונה וחתול - מה צריך לדעת?

היי :) הרבה זמן לא ביקרתי פה...ועכשיו אני צריכה מקום שיבינו אותי ויתנו עצה טובה. (אחרי שכבר ניסיתי להתייעץ במקום אחר והדבר הראשון שאמרו לי תוציאי את החתול לחצר ותרגילי אותו לא להכנס הביתה.. לא יכולה לסבול עצות כאלה, בעיקר מאנשים שלא מגדלים בעצמם או אוהבים חתולים)

אני בהריון ובקרוב צפויה ללדת את בני הבכור. אנחנו גרים במושב ומגדלים בבית חתול מדהים שהוא כמו משפחה עבורינו. אני אספר לכם טיפה על גול כדי לכוון יותר את העצות (למי שיהיה כוח לקרוא). ממה שלמדתי עליו בינתיים הוא לא אוהב ילדים, נראה שהוא מפחד מהם וניחוש שלי זה בגלל התזוזות שלהם שהם מתלהבים ורוצים לגעת בו, ובגלל שהם קטנים פיזית וכנראה זה מפחיד אותו. תינוקות לא יצא לו לפגוש... הוא הנסיך של הבית, ורוב הזמן הוא רגוע, מתכרבל, אוהב והכי חמוד שיש. אבל יש לו רגעים קשים יותר - לפעמים שהוא רוצה תשומת לב, ועוברים לידו מבלי לאפשר לו להתחכך כמו שהוא רוצה הוא מסוגל להתעצבן ולנשוך את הרגליים. שהוא מחפש תשומת לב (שיפתחו לו את הדלת, את הברז, שיתנו לו אוכל) ולא מתייחסים אליו (נגיד בלילה) הוא יעשה משהו שאסור לו (ישרוט את הספה, המזרון, ירוץ בבית ויפיל דברים).
יש לי חשש מה יהיה שהתינוק יגיע, בעיקר בלילה.. היום אנחנו רגילים לישון עם החתול במיטה (וקמים לפחות פעם אחת בלילה להוציא או להכניס אותו שהוא רוצה) ובחודשים הראשונים אני מאמינה שהתינוק גם יהיה איתנו באותו החדר.

אז כל עצה וטיפ מבעלי נסיון - מבורכים.
תודה למי שהחזיק מעמד עד כאן :)

meedas

New member
חתולים ותינוקות

רוב החתולים לא מחבבים תינוקות ובעיקר לא פעוטות. ברוב המקרים זה בא לידי ביטוי בעיקר בשמירת מרחק והתעלמות ופחות בתוקפנות פעילה
הכי חשוב - לתת לחתול את ה"ספייס" שלו. לא לנסות לקרב אותו לתינוק אלא לאפשר לחתול לגשת בזמנו ובקצב שלו, במידה שיתעניין. בהמשך כשהתינוק יגדל ויתחיל להסתובב בבית עצמאית, תפקידכם למנוע ממנו לנסות לשחק עם החתול כשזה לא מעוניין במגע (ילדים שגדלים עם חתול בבית בדרך כלל לומדים להבין חתולית בשלב מוקדם)
מובן מאליו שלא משאירי תינוק/פעוט לבד עם החתול...
אם נראה לכם שצפויה בעיה בשלב הראשון בגלל שהתינוק והחתול שניהם ישנים איתכם, כדאי להחליט כבר עכשיו אם מוציאים את החתול מחדר השינה בלילה. זו בהחלט החלטה מקובלת (מדגישה שמדובר על הוצאת החתול מחדר השינה, לא מהבית). במידה שזה הכיוון, להחיל את הנוהג החדש כבר עכשיו, לא לחכות ללידה. זה יתן לכם זמן להרגיל את החתול למצב החדש בלי לחץ וימנע מהחתול לקשר בין התינוק לשינוי המצער ברמת החיים

חתולים רבים נמשכים לעריסה של התינוק כמקום שינה מועדף. הורים רבים חוששים ממצב שהחתול יכנס לעריסה כשהתינוק שם ויחנוק אותו בטעות... כדי למנוע כניסה של החתול לחדר התינוק בלילה אפשר להתקין דלת רשת בכניסה לחדר - כך החתול לא יוכל להכנס ועדיין יתאפשר איוורור. אפשרות נוספת היא כילה שתפרס מעל העריסה.
דבר אחרון - תאונות קורות. קיים סיכוי לא נמוך שמתישהו במהלך החיים במשותפים החתול ישרוט את הילד או הילד ימשוך לחתול בזנב... חשוב לשמור על פרופורציות ולזכור שזה לא סוף העולם. אחים לפעמים פוצעים זה את זה, ועדיין ממשיכים לחיות תחת קורת גג אחת.
&nbsp
&nbsp
גילוי נאות: אני לא בעלת נסיון (יש חתולים, אין ילדים). התשובה מבוססת שרשורים קודמים בנושא

למעלה