לידה ראשונה טראומטית, בקרוב לידה שנייה.....עזרה!!!!!

shaya54

New member
לידה ראשונה טראומטית, בקרוב לידה שנייה.....עזרה!!!!!

היי, אני קוראת פה כבר המון זמן, בעצם מאז תחילת ההריון הראשון שלי.
כשהייתי בחודש שלישי בהריון הראשון חיכיתי לחברה טובה מחוץ לחדר הלידה שלה בלידה הראשונה שלה ואחרי הצעקות והבכי ששמעתי משם כל כך נלחצתי שהתחלתי לחפש פתרונות ודרך הפורום הזה הגעתי לספר לידה פעילה שממש שינה לי את כל התפיסה לגבי לידות :)
כל ההריון הראשון רק דיברתי על כמה אני רוצה ללדת לידה טבעית ואמנם לא הלכתי לשום קורס הכנה אבל הכנתי את עצמי נפשית לכל מהלך הלידה ולכל המסביב...

אבל לצערי התכניות השתבשו ובשבוע 41 נאלצתי לקחת פיטוצין אחרי שלא נשארו לי כמעט מי שפיר......חשבתי שעולמי חרב עליי! אבל החלטתי בכל זאת לא לקחת אפידורל ולהמשיך בתכנית הרגילה.
הצלחתי לסבול 7 שעות של צירים כשמתוכן בערך 4 שעות של צירים מאוד מאוד חזקים וקרובים (בערך כל דקה או פחות) ובסופם גם ירידת מים שרק הגבירה את הכאבים של הצירים ואת התדירות שלהם. כשהגעתי לפתיחה של 7 נשברתי והתחננתי לאפידורל.
כל החיים חשבתי שאני מאוד עמידה לכאב. והייתי בטוחה שאני אצליח להתמודד טוב עם הכאבים של הצירים אבל הכאבים הגיעו לרמות שלא הכרתי לפני כן וממש מצאתי את עצמי מתפתלת על הרצפה כששום דבר כבר לא עוזר לי, לא מקלחת, לא נשימות.....
עם האפידורל כבר לא הרגשתי את הכאבים אבל הטראומה של הכאב הכל כך חזק נשארה לי וכשהגעתי לפתיחה מלאה כבר ממש ממש מתתי מפחד שאני שוב הולכת לסבול כאב.
יכול להיות שזה מה שהשפיע על כל שלב הלחיצות כי התינוקת שלי לא יצאה במשך 4 שעות בפתיחה מלאה למרות שניסיתי הכל, עמדתי על הברכיים, שכבתי על הצד, נשפתי כמו שהמיילדת הדריכה אותי לעשות ואחר כך במשך יותר משעתיים לחצי ולחצתי ולחצתי.....
הרופאים התחילו לאיים עליי בואקום ובאו והכניסו את הידיים שלהם תוך כדי שאני לוחצת וכל הסיפור הזה היה כל כך כואב ונוראי שכשהתינוקת נולדה כבר לא נשארו לי כוחות והתחננתי שרק ייתנו לי משככי כאבים מרוב שהכל כאב לי......ממש קרעתי את עצמי מכל הכיוונים בשלב הלחיצות והלידה נגמרה בחתך ממש רציני שאחר כך הסתבך והשבית אותי למשך שבועיים שבהם לא יכולתי לעמוד על הרגליים.....
לא יכולתי אפילו לשמוח שנולדה לי בתי הראשונה, רק רציתי שייקחו אותה וייתנו לי כמה שיותר משככי כאבים כדי להפסיק את הכאב.....
למזלי לפחות הצלחתי להישאר בפוקוס מספיק כדי לא לתת להם לחתוך את חבל הטבור עד שהוא הפסיק לפעום ולהתעקש שהתינוקת לא תקבל חיסונים ומשחת עיניים......

עברה רק שנה מאז ואני כבר בשבוע 31, מצפה ללידה השנייה אבל גם נורא פוחדת.....אני לא רוצה לידה כזאת שוב....ואין לי מושג מה לעשות כדי למנוע את זה. אני יודעת שאומרים שהצירים של הפיטוצין כואבים במיוחד ואני יודעת שאומרים שלידה שנייה היא יותר זריזה בדרך כלל ויותר קלה אבל אני ממש דואגת! איבדתי את האמון ביכולת שלי להתמודד עם כאבים ומעבר לזה, התחלתי ממש לפחד מכאב! כל דבר שכרוך בכאב מלחיץ אותי, אני ממש מרגישה שעברתי טראומה גופנית ונפשית והייתי ממש שמחה לשמוע עצות ותובנות לגבי מה לעשות......

קיוויתי שבלידה השנייה אני כבר אהיה אחרי לידה אחת בלי אפידורל ואוכל להיות מספיק בטוחה ביכולות שלי להתמודד עם הצירים כדי ללדת בבית או לפחות במרכז כלשהו אבל אין סיכוי כרגע שאני מתרחקת מסביבה של רופא מרדים+אפידורל שיהיה כמה שיותר זמין אם אני אצטרך אותו!

ואם אפשר לנצל"ש לעוד שאלה....מישהי ילדה בקפלן? מה הגישה שלהם ללידות טבעיות? עד כמה האפידורל זמין ומהיר? ומה קורה שם עם ביות מלא?

פעם שעברה ילדתי במעייני הישועה, המיילדות מדהימות!!!!! אבל הרופא המרדים היה כל כך נוראי ואיטי והמחלקה כזו מגעילה :( שאני לא חוזרת לשם......

טוב לאט לאט....

דבר ראשון - דחוף ללכת לעשות עיבוד לידה עם מישהי מקצועית. אחרי שמעבדים את הטראומה יש מצב להתבוננן במציאות בעיניים פקוחות עם הרבה פחות פחד.
שנית - את אמיצה, את יודעת להתמודד עם כאב. פיטוצין זה כאבים שאף אישה לא אמורה להתמודד איתו. זה כאב לא טבעי שהגוף לא מוכן אליו. כאבי צירים "אורגניים" באים עם קומפלקס הורמונים מיוחד שעוזר לנו.
יכול לעזור לבטחון העצמי שלך ללמוד שיטה של הרפייה ונשימה אל תוך הצירים.
אני לא יודעת מה היה בשלב השני של הלידה, לא הייתי שם אבל הרבה פעמים אני רואה איך אפידורל דופק לידה, אם לא יודעים איך לעבוד איתו נכון. (הוא הרבה פעמים גם מציל לידות לעומת זאת). מתי התחלת ללחוץ? האם לפי הוראה או לפי צורך? האם הרגשת את הצירים? יש הרבה פאקטורים שיכולים להשפיע כאן.
אולי אחרי שתעברי עיבוד לידה תביני שאת לא צריכה להיות צמודה למרדים אלא לעצמך.
ממליצה בנוסף על ליווי טוב ללידה.
ועוד נקודה חשובה - מיעוט מי שפיר ברוב המקרים מגיע כאשר אישה לא מטפלת בעצמה טוב במהלך ההיריון - ככל שההיריון מתקדם חשוב להוריד סטרס, לאכול ולשתות טוב ולנוח הרבה. להפסיק לעבוד בחודש התשיעי!!! זו דעתי ואני רואה איך קשה לנשים לעצור את החיים ולהוריד הילוך ואז הגוף מתחיל לדבר...

מצטרפת לדברים

לידה עם פיטוצין זו לא לידה טבעית.
בלידה טבעית יש הורמונים משככי כאבים שמרגיעים אותך ומאפשרים לך להתמודד עם מה שקורה ולהקשיב לגוף.
פתיחה 7 זה שלב שהוא קשה נפשית, ומהרגע הזה ועד שהכל אמור להגמר הכל די קצר ומהר. השבירה הנפשית בשלב הזה היא בגלל מצב הורמונלי ולא בגלל חוסר עמידות לכאב, וחשוב לדעת את זה לקראת הלידה הבאה.
ושיהיה בהצלחה.
&nbsp

מטען כבד לבוא איתו ללידה הבאה

אני חושבת שהשלב הראשון יהיה באמת להבין מה היה שם, ומה יכול היה להיות אחרת.
אני לא יודעת, אבל יש סיכוי שבנסיבות שהיו לא היתה לך ברירה אלא זרוז (אני באמת לא יודעת)
אחד הדברים שאני תמיד אומרת לנשים שאני מלווה הוא שחשוב לקבל (אם אפשר באהבה, ואם לא אז רק לקבל)
כל מה שהלידה שלנו מביאה איתה. בשביל ללדת אנחנו צריכות להיות רפויות
ונשמע לי (יתכן ואני טועה) שהיה שם הרבה מתח, ולחץ וחוסר קבלה של הסיטואציה.
חשוב להבין בדיוק מה היה שם ולהגיע ללידה הקרובה אחרי עיבוד .
בנוסף, אני ממליצה לך לבוא עם דולה שתכיר אותך ותוכל בזמן אמת לעזור לך להתפקס פנימה ולקבל את ההחלטות המתאימות, לך, ללידה הזאת,
מישהי עם נסיון.
קפלן בי"ח עם צוות מיילדות מקסים. הפסיליטיס לא משהו בכלל... (רק חדר אחד עם מקלחת)
אבל גם שם כמו במעייני, הצוות הוא רולטה, ואי אפשר לדעת את מי תפגשי.

eva22abi

New member
חשוב להסתכל אחורה

כדי שתוכלי לראות את הלידה הבאה כמה שהיא, לא מבעד לזכרונות של הלידה הקודמת.
נשמע כרגע שהלידה הראשונה מעיבה על החוויה שלך וצובעת לך אותה בכל מני חששות ודאגות.
כדי להגיע ללידה הבאה "נקייה", את צריכה לדעתי לפתוח את הלידה הראשונה, ללמוד את הלקחים שלה (לא רק ברמת האפידורל-כן-לא-מתי), אלא לקחים שלך בתור יולדת ובתור אמא.
צירים "טבעיים" מאוד דומים לי למחזור ממש כואב.
לא הרבה יותר מזה.
מצד שני, כמו שאת יודעת כבר, בלידה בלי התערבויות (שהתערבות לצורך העניין זה גם מיילדת שכל הזמן מציעה לך עזרות למניהן)
יש הורמונים שימסטלו אותך ויישאו אותך מעל לכאב.
הנשים ששמעת צועקות וכואבות וכועסות הן לרוב לדעתי מאוד מפוחדות. כאב כמושג הוא משהו מפחיד וכשאנחנו מפחדות אנחנו מתכווצות.
כיווץ זה בדיוק ההפך מלידה.
לסיכום: נשם מבולבלות (שמבלבלים להן את המוח במקום להעצים אותן ולתמוך בהן בשקט)+ פחד+שכיבה על מיטת בית חולים= לידה לא רגועה.
עצתי: תמצאי לך דרך לעבד את הלידה-אם דולה, בכתיבה, איך שנראה לך. ואז תגלי שאת כן יודעת מה לעשות ואיך לעשות.
אלה סיפורי הלידה שלי, יש בהם גם לינקים למאמרים שלי מאוד עזרו להתכונן. מקווה שיעזרו לך:
גד
אוריה
הדס
את נשמעת לי אישה מאוד אמיצה ומאוד בטוחה בעצמה בדרך כלל. אין שום סיבה שלא תהיי כזאת בלידה הבאה שלך.
מחכה בכליון עיניים לסיפור הלידה המדהימה שלך.
בהצלחה!
אוה

shaya54

New member
תודה לכולכן

אז קודם כל...דווקא לא הגעתי לחוצה ללידה, להיפך! מאוד קיבלתי את המצב הנתון והייתי מאוד מודעת לפיטוצין וההשלכות שלו ולכל השאר....הייתי מאוד בטוחה בעצמי עד השלב שבו לקחתי אפידורל וסירבתי לעצה של המיילדת לפקוע לי את המים כי זה "יזרז" את הלידה (היא שאלה אותי לפחות פעמיים אם אני רוצה ואמרתי שבשום פנים ואופן לא!), סירבתי גם לאפידורל למרות שהיא הזהירה אותי שאני כנראה לא אעמוד בזה......לגבי השבירה הנפשית בפתיחה 7 - באמת שלא היתה שבירה נפשית אלא נטו פיזית. הצירים נהיו כל כך סמוכים אחד לשני וכל כך ארוכים וכואבים שלא יכולתי כבר להמשיך ולהתמודד, כאב לי נורא נורא נורא הרגשתי שקורעים אותי מבפנים וההפסקות בין ציר לציר היו של אולי 10 שניות.....

לגבי שלב הלחיצות, לא הרגשתי כאב בצירים אבל הרגשתי לחץ מסויים שעזר לי לזהות מתי מגיע ציר. בהתחלה רק נשמתי את הצירים כשאני עומדת על הברכיים אבל התינוקת לא ירדה למטה ולא התקדמה בכלל בכלל. אחרי שעתיים כאלה עברתי ללחיצות כשכל שנייה רופאים נכנסים לי לחדר ומנסים להלחיץ אותי שאני לא מתקדמת ומה קורה עם זה ודוחפים את הידיים שלהם פנימה בצורה ממש לא נעימה

בשלב הזה המיילדת אמרה שאני צריכה ללחוץ הכי הכי חזק כל פעם שאני מרגישה שמגיע ציר ובלית ברירה זה מה שעשיתי במשך שעתיים וזה מה שגרם לי לכאבים הנוראיים שהגיעו ישר אחרי שהתינוקת שלי נולדה.....

לגבי דולה, אני לא יודעת עד כמה אני אתחבר לזה....אני בנאדם שנהיה מאוד עם עצמו בזמנים של כאב, אני יודעת לנשום ולעבוד עם עצמי כדי להתמודד עם כאבים ולכן מוזר לי שתהיה איתי מישהי שאני עוד "אצטרך" להתייחס אליה תוך כדי....

לגבי עיבוד לידה, עד כמה אתן חושבות שזה יהיה יעיל? אני מרגישה שאחרי ששחזרתי ודיברתי על הלידה הזו כל כך הרבה פעמים המסקנה היחידה שהסקתי ממנה היתה שכנראה הייתי צריכה להבין שהכאבים מתגברים הרבה יותר מוקדם ולבקש אפידורל ולא לחכות שאני אגיע למצב כזה נוראי (לא שיכולתי לדעת מה מצפה לי אבל לפעם הבאה זו המסקנה שלי....) פשוט כל כך לא רציתי אפידורל שהחזקתי מעמד קצת יותר מדי אני חושבת.....במה עיבוד לידה יכול לתרום עוד?

מעניין אותי נורא איך מרגישה לידה רגילה עם צירים טבעיים....עד כמה זה כואב??? שמעתי נשים מחדרי לידה אחרים צורחות ובוכות! איזה פחד!!!

לגבי צירים

כאשר הגוף מייצר את הצירים בעצמו בדרכ הוא מסוגל להתמודד איתם
(לא שזה לא כואב אבל אפשרי) האנדרופינים מיוצרים בקצב הנכון והמינון והרווחים בין הצירים
נקבעים ע"י המערכת שלך- זה כואב לאללה אבל בעזרת נשימות, הרפיות, מסאג'ים ומים אפשר להתמודד.
עם פיטוצין חייבים ניטור רציף והמים בדרכ לא רלוונטים- כלומר אחד הכלים הכי שימושיים בהתמודדות לא רלוונטי.
עיבוד לידה יכול להאיר בפנייך עוד זוויות שיכול להיות שאת לא מודעת אליהן אבל אם את לא מרגישה שהוא
יתרום, תוותרי.
ואות דבר לגבי דולה, יש נשים שזה מתאים להן ויש נשים שלא, יכול להיות שאם היתה איתך דולה שהיתה
עוזרת לך להבין את המצב היית לוקחת אפידורל קודם. ואולי לא... אי אפשר לדעת.

shaya54

New member
תודה

ממש תודה על כל התשובות
אני מקווה שיהיה בסדר הפעם....אני אנסה שוב כמיטב יכולתי לא לקחת אפידורל אבל כן אהיה מודעת לסף כאב שלי לא כמו פעם שעברה
דרך אגב במעייני הישועה המיילדות כל-כך זורמות עם היולדת שלא הכריחו אותי להיות מחוברת למוניטור אלא רק להחזיק אותו עליי פעם בחצי שעה וגם זה ממש לקצת זמן תוך כדי שאני קופצת על הכדור....יכולתי בכל שלב ללכת למקלחת אבל זה לא ממש עזר לצערי.....

בועת sabon

New member
מנצל״שת לצורך שאלת פיטוצין

אני עכשו בשבוע 33+1, מאושפזת אחרי ירידת מים שהיתה ביום ראשון. זו לידה שניה אחרי לידה רגילה וטבעית שהיתה לפני 4 שנים. המצב כרגע הוא שמנסים למשוך עוד שבוע, עד שבוע 34 ואז ליילד.
השאלה שלי היא: כבר עכשו יש צירים חלשים שבאים והולכים, לא סדירים. האם יש דרך לגרום להם להגיע כשיגיע הזמן או שאהיה חייבת פיטוצין? בפעם שעברה ילדתי ללא אפידורל ומאוד מעוניינת לעבור גם הפעם את הלידה ללא אפידורל. האם יש דרך לעשות זאת?
תודה.

כן. בטח.

הזמיני אלייך מדקרת בשוע 4 שתעשה לך טיפולי דיקור.
המני אלייך רפלקסולוגית.
עיסוי פטמות, אורגזמות, דמיון מודרך, גם צמחים והמאופטיה יכולים לעזור.
הצירים כבר שם צריך רק לחזק אותם, יכולה היות לך לידה טבעית ופשוטה בדיוק כמו שחלמת.
בהצלחה

למעלה