לידה רגילה אל מול ניתוח קיסרי

לידה רגילה אל מול ניתוח קיסרי

ד"ר קרני שלום רב, לפני כשנתיים חוויתי התקף ראשון תחושתי קל שעבר ללא טיפול. ב-MRI התגלו שני נגעים וב-LP נמצאו נוגדנים אוליגוקלונליים. אובחנתי כ-PROBABLE MS. מאז אני ללא כל סימנים ואיני מטופלת באף תרופה. קראתי במספר מקומות כי לידה שהיא אירוע קשה לגוף עלולה להוות טריגר להתקף ולכן אני שוקלת ללדת בניתוח קיסרי. האם יש אמת בדבר? האם ניתוח קיסרי למישהי במצבי יכול להיות עדיף על פני לידה רגילה?

תגובה

איננני בטוח ישנם נתונים על כך. יחד עם זאת מבחינות רבות ניתוח קיסרי טראומטי יותר מלידה רגילה. כך זמן ההתאוששות מלידה עם ניתוח ארוך יותר. ההשלכות של לידה על טרשת נפוצה קשורות קרוב לוודאי לשינויים ההורמונלים והאימונולוגים שהגוף עובר לאחר לידה מכל סוג.

x פ ר ת

New member
הי!

את הבת שלי (כיום בת כמעט 4) בחרתי ללדת בניתוח קיסרי. בזמנו, היה עלי לבחור (כפי שהציג זאת הנוירולוג שלי) בין טראומה לרקמות (בקיסרי) לבין טראומה גם לשרירים, גם לרקמות + זמן בלתי ידוע של כאבים (צירים) שעלולים לגרום לי למצוקה רגשית בנוסף לפיזית... ולכן בחרתי כפי שבחרתי ועשיתי זאת באופן פרטי. זו היתה הבחירה שלי ושלי בלבד, ואני מכירה נשים חולות בט.נ. שבחרו אחרת ומבחינתן - צדקו. כך שלטעמי זו בחירה שמאוד תלויה בהיכרות שלך עם עצמך... ובכל מקרה אין קשר בין סוג הלידה לבין הסכוי "לחטוף" לאחריה. ההחלמה שלי מהניתוח היתה מהירה מאוד ובכל זאת חטפתי התקפונצ'יק שהחלמתי ממנו אחרי כמה חודשים. אבל זה היה לי שווה!!!

../images/Emo51.gif ששיתפת ../images/Emo140.gif

יש לי עוד זמן לחשוב על זה ובטח אשנה את דעתי עוד הרבה פעמים. תודה ששיתפת ונתת לי גם להתחבר לגוון האישי.

x פ ר ת

New member
אין בעד מה ../images/Emo140.gif

מאוד קשה לי להזכיר את אהבת חיי בלי שאוטומטית אני גם מיד מתחברת לגוון האישי
ושיהיה לך בהצלחה

למעלה