נסיון לתאור חיובי וטכני של הלידה השקטה שלי
ילדתי בשערי צדק, יש שם צוות מיילדות שהוכשרו ללידות שקטות ומוכנות לעשות כל מה שאפשר להקל ולעזור. קיבלתי חדר לידה אחרון המיועד ללידות שקטות (אא"כ יש עומס, ויש עומס במיוחד ימי ראשון) צמוד אליו חדר לידה אחד ולא הכניסו לשם יולדות עד כמה שיכלו, כך שכמעט ולא שמעתי יולדות אחרות. הגעתי מוכנה נפשית ללידה שקטה אחרי שקראתי כל חומר אפשרי, הכנתי פלייליסט ועברתי את הלידה בהרבה חמלה ורחמים.
לקחתי רופא פרטי ללידה כך שהשרות היה VIP, רופא מדהים ואנושי שאמר לנו שאינו רוצה להתפרנס מצרות של אחרים והוריד את המחיר של שרפ משמעותית.
החלק שאליו לא התכוננתי כראוי היה אורך הלידה, זירוז של לידה שקטה הוא איטי מאד מאד ומתחיל מריכוך צוואר הרחם באופן איטי למנוע קריעה. ביקשתי אפידורל לפני שמתחילים כל תהליך של ריכוך נרות/ ג'ל/ בלון והיה רופא מרדים זמין בלי המתנה.
לאחר הלידה אושפזתי ללילה במחלקת נשים שם קיבלתי דוסינקס תוך 24 שעות, הרופאה אמרה לי למנות מישהו שיבקש מהאחות כדי לא לשכוח. וזה פעל מצוין. (וכן צריך ללבוש חזיה לוחצת קצת...)
אני חושבת שהמיילדות שם רואות אותך ואת הצרכים שלך. הן היו מאד אנושיות, ראיתי הרבה עיניים מבריקות מדמע של צוות רפואי, גם בתהליך השחרור וגם בפגישה עם עו"סית חמודה שדיברה לעניין.
גם בעניני קבורה היו מאד רגישים ונותנים את האפוציות לבחירה.
ערב החג קיבלתי טלפון ממיילדת שרצתה לשמוע איך אני מרגישה והאם ארצה להשתתף בקבוצת תמיכה שבית החולים מארגן כשרות חינם מחוץ לבית החולים.
מקווה שתמצאי את הדרך הכי נכונה לך לעבור את הלידה הזאת, אלו רגעים שיכולים להצרב בזכרונך כנוראיים, ויכולים להיות כאובים ומצערים אך עטופים ברוך וחמלה.
מחבקת חזק