לידה שקטה שאלה

• פותח הנושא Lih2
  • פורסם בתאריך

Lih2

New member
לידה שקטה שאלה

לצערי אנו נאלצים לבצע הפסקת הריון בשבוע 31 בשל מום בעובר. את ההריון הראשון ילדתי בקיסרי כך שאני חא עודעת מה זו לידה רגילה. מה שקראתי על תהליך הלידה השקטה שהוא ארוך ומייסר ואני מתלבטת אם לעשות את ההפסקה גם בקיסרי. אני יודעת שהשיקום מקיסרי קשה אך יותר קורץ לי רבע שעה ניתוח מאשר יומיים שלושה עם צירים וייסורים. המלצות?

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על האובדן הקשה

כמה דבירם בהיבט הטכני-
1. ניתן ללדת לאחר ניתוח קיסרי, אך צריך במקרה זה רמת ידע של המיילדת והצוות הרפואי. לידה לאחר קיסרי אינה פשוטה לניהול. זה אפשרי, אך מצריך ידע, ואת זה את צריכה לברר עם הצוות הרפואי בבית החולים.

2. לאחר ניתוח קיסרי, צריך לחכות בין חצי שנה לשנה עד להריון חדש. יש ויכוח בין הרופאים, אבל הרצוי הוא לחכות שנה כדי לאפשר לרחם להתאושש מהניתוח ולצלקת הפנימית להחלים לחלוטין. כך שאת העובדה הזו צריך גם לקחת בחשבון.

אם תרצי, את מוזמנת לשתף אותנו מהם נסיבות האובדן, ובאיזה מום מדובר שגילו אותו בשלב כה מאוחר של ההריון, ובכלל- בכל דבר שתרצי ותצטרכי- אנחנו כאן.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

משתתפת בצערך

באופן אישי אין לי נסיון עם קיסרי, אבל בכל זאת כמה מחשבות:

1. כפי ששירה כתבה, לא בכל מקום יודעים לנהל לנל"ק (לידה נרתיקית לאחר קיסרי. באנגלית VBAC ולפעמים נכתב בעברית ויב"ק). במקרה שלך זה אפילו יותר בעייתי, כי הירידה אל תעלת הלידה מתבצעת בין השאר באמצעות תנועות של העובר שלא יהיו אצלך. בהחלט חשוב לברר את הנושא עם בתי החולים שרלוונטיים לך.
2. מצד שני כפי ששירה כתבה, לאחר קיסרי נדרשת המתנה ארוכה לפני כניסה להריון נוסף. ההמתנה הזו נדרשת על מנת לאפשר לצלקת הפנימית להחלים וכדי שלא ייווצר קרע ברחם. ההמתנה עשויה להיות קשה אחרי לידה שמחה, אבל היא נוראית לאחר לידה שקטה.
3. לא שאלת אבל חשוב - כדורי דוסטינקס למניעת היווצרות חלב. כדאי לברר מראש האם ביה"ח יספק לך אותם או שתצטרכי לקנות מראש. כדאי לקחת אותם סמוך ככל שניתן לסיום הלידה, אז היעילות שלהם הכי גבוהה.
4. אם הכיוון הוא לידה נרתיקית, שווה לברר על דולה שמתמחה בליווי לידות שקטות. ילדתי בשבוע מוקדם הרבה יותר, והדבר היחיד שאני מתחרטת עליו זה שלא לקחתי דולה.

צר לי כל כך שאת מצטרפת אלינו.

Lih2

New member
לידה שקטה

תודה רבה על העזרה,בהתייחס לכדורי דוסטינקס כמה זמן לפני מומלץ לקחת?

שירהד1

Member
מנהל
מומלץ לשאול את הרופא/ה שלך, אבל-

אני לקחתי דוסטינקט בנסיבות אחרות לחלוטין (בנסיבות משמחות), כי לא רציתי להניק, וזכור לי שלקחתי שני כדורים- ממש לפני הניתוח הקיסרי. זה עבד מצויין, אגב- בשלוש פעמים שלקחתי- לא היה גודש, לא כלום.
אבל אני כמובן לא רופאה, וצריך להתייעץ לגבי המינון ומתי לקחת.
מה שבטוח- צריך להגיע לבית החולים עם הכדורים. אל תסמכי עליהם שיתנו לך.
קחי מרשם ותקני לפני כן.
נורא עצוב שאלו הנסיבות ללקיחתם.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

מצטרפת למה ששירה כתבה

אנחנו לא יודעות אם הכדורים מתנגשים עם חומרים אחרים שאת עשויה לקבל במהלך הלידה ולכן ההמלצה הכי טובה שלי בנושא היא להתייעץ עם הרופאים בביה"ח בו תעברי את הפסקת ההריון.

באופן אישי לקחתי דוסטינקס אחרי הפלה בשבוע 21 ואחרי הפלה בשבוע 13, בשני המקרים החלב כבר נוצר ואת הכדורים לקחתי כ-3 ימים אחרי ההפלה על מנת להפסיק את הגודש.
בהפלה נוספת בשבוע 13, לקחתי כ-12 שעות אחרי ההפלה. לתחושתי כבר החל להיווצר חלב, אבל לא היה גודש ואחרי כיומיים הרגשתי שייצור החלב פסק.

מצטערת כ"כ לקרוא, כמה כואב
.
כתבו לך כבר נשים מנוסות ואין לי הרבה להוסיף על מה שכבר כתבו, אבל כן אוסיף עוד פן שאני גיליתי לעצמי מהלידה השקטה שעברתי (ובאחד ההריונות שאחריה עברתי גם קיסרי) וזה שמפחידה ככל שתהיה לידה שקטה, גם פיזית וגם נפשית, יש גם פן שאני אישית מצאתי שתרם לי, אם כי רק בדיעבד הבנתי את זה:
הלידה השקטה מאפשרת תהליך כלשהו של פרידה. לא יודעת אם תתחברי לזה, אבל אם זה משהו שאת חושבת עליו ותרצי להיפרד, כך יתאפשר לך.

לי זה היה חשוב.
רציתי לראות אותה ולהחזיק אותה בידי, רציתי לתת לה פרידה שנתפסה בעיני ראויה לעוברית שאהבתי מהבטן.

מחזקת כן את מה שאמרו על הדרישה להמתין בין 9-12 חודשים אחרי קיסרי ועד הריון חדש, כקושי ומכשול רציני לחשוב עליו כשמחליטים לכאן או לכאן.

חיבוק

למעלה