לידה

רחי2

Member
בת 36 נשואה+3. תקופה ארוכה מאוד מתכננים לעבור דירה, ובשעה טובה יקרה עוד חודש. מתרגשת מאוד מהמעבר, ומקווה שבאמת יהיה לנו טוב יותר. התחלנו בלמכור דברים שלא נחוצים לנו לדירה שעוברים אליה. לצערנו עדיין לא מצאנו מישהו שיכיר מאיתנו את הדירה, וזה קצת מלחיץ. אתמול קיבלתי מכתב מהעירייה שהילדים נרשמו לבית ספר, אבל לא למה שרצינו. תמיד מרגיש שבשביל דברים שאני רוצה, אני צריכה להתאמץ הרבה. הכל בדרך קשה.
לחלום- הייתי בהריון, וממש לא רציתי. כולם סביבי מרוצים מהעניין, ואני בבאסה. אומרת לבעלי שאני ממש לא רוצה, סוף סוף התחלתי קצת לחיות. אין לנו תינוקות בבית, וכבר רואים את החופש שלנו. הלידה עוברת מהר, לא זכור לי אפילו כאב. הדבר היחיד שזכור לי, זה אחרי הלידה. מישהו לוקח את הילד, ואני בדיכאון. אני אומרת למי שלידי (לא יודעת מי זה היה) שאני לא רציתי את הילד הזה, למה לי עכשיו ללכת אחורה. אני נמצאת בדיכאון, וכולם סביבי מתעלמים ושמחים מהמעמד.

אלישבע777

Well-known member
הי רחי,

קראת לחלום לידה, אבל בעצם החלום הוא לא ממש על הלידה! הלידה היא שורה אחת בחלום – היא עברה מהר וללא כאבים! החלום הוא על הריון לא רצוי ושל דיכאון אחר לידה ולאורך כל התקופה, אין לך תמיכה מהסביבה.

חלק א' -ההיריון

את בהיריון לא רצוי והמצב מאוד מבאס אותך. את רוצה לחיות קצת. הילדים כבר גדולים והנה יגיע תינוק בקרוב. הריון בחלום מסמל על פי רוב פרוייקט שהתחיל ויצטרך להיוולד. הפרוייקט שלך לקח לא 9 חודשים אלא כמה שנים! זה פרוייקט חיפוש הדירה החדשה. פרוייקט לא נעים וקשה לביצוע. וגם הוא צופן בסופו תינוק חדש – היא הדירה החדשה שאולי היא תאכזב אתכם, אולי תהיה פחות טובה ממה שציפיתם. גם הילדים שלכם – לא ששים לעבור למקום חדש ( בית ספר חדש). במציאות הם לא קיבלו הרשמה לבית הספר שאתם רציתם. הפתיחה לחלום משקפת את המציאות כיום. את עדין צריכה לעבוד בפרוייקט הזה. הוא לא נגמר עם קניית הדירה החדשה! עליכם למכור חפצים, לשנות את רישום הילדים לבית הספר הרצוי, להשכיר את הדירה הקודמת. הלידה היא בעוד חודש אבל העבודה לא נגמרת וגם מדאיגה. בקיצור כדי ללדת בשלום – צריך לעבוד קשה ואכן זה הריון בלתי רצוי.

חלק ב' – הלידה ומה שאחריה

הלידה היא סוף ההריון הלא רצוי הזה. ולכן הלידה היא קלה ומהירה. כולם מרוצים מההיריון הזה, מהלידה וגם מהתינוק. אבל את אינך שמחה. להפך – אושרם של אחרים ושמחתם, מגבירים בך את הדאגה ואת הדיכאון שלאחר הלידה. את אפילו לא מחזיקה את הרך הנולד שעליו עמלת כל כך הרבה זמן! ישר לוקחים לך אותו מהידיים, לא כדי להקל עלייך, אלא כדי להתפעל ולשמוח בשעה שליבך נשבר ואת כה מדוכדכת ואף אחד לא מבין אותך. הרי הגשמת חלום ( דירה חדשה!) וזה מרגש, אף אחד לא מבין שגם דברים טובים וסיום של פרוייקטים קשים – הם לא תמיד סיבה למסיבה. יש עוד הרבה עבודה והזמן קצר. אולי המצב טוב יותר מאשר לפני שמצאתם דירה, אבל עדיין לא עברתם אליה. כדי לעבור דירה ולהרגיש טוב, יש המון דאגות בדרך!

בחלום את אומרת למישהו - אני לא רציתי את הילד הזה. אבל במציאות כן רצית לעבור דירה! לא בגלל שרצית דירה אחרת , אלא בגלל שלא היה לך טוב במקום שלך, בסביבה שאתם עדיין גרים בה וגם קרוב למשפחה המורחבת המלחיצה ( בחלום הם שמחים וזה מגביר את הדיכאון שלך). הילד הזה הוא בעצם פתרון לבעיה שנכפתה עלייך. אילו היה לך טוב בדירה הקודמת ( לילדים היה טוב) – אז לא היה צריך לעבור דירה ולעבור גם את הטרחה הכרוכה במעבר דירה עם ילדים. וגם הדירה החדשה – אותה צריך לסדר ולטפח ולהתאים למשפחה. אם לא תעשו את זה – תצטערו. אבל הדבר הכי גרוע הוא – שלוקחים ממך את הילד. הדירה הזאת שהיא בעצם הפרוייקט שלך, אולי ... לא תהיה שלך, ( או לא תרגישי בה שייכות) אולי לא תהיה טובה, אולי תרצי לעזוב אותה. אלו חרדות התוקפות כל אחד שעובד דירה, מי יותר ומי פחות. אבל כשלוקחים ממך את התינוק הבלתי רצוי הזה – לא זו בלבד שאינך חשה הקלה, אלא את חשה דיכאון! כלומר – ויתור על התינוק, אינו מביא מזור למצבך וגם גידולו אינו מלהיב אותך. בקיצור – את מרגישה לכודה, כי אין פתרון. אי אפשר עם התינוק הזה ואי אפשר בלעדיו ( אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה). וכולם לא מבינים אותך בגלל שהם שמחים ולכן הם מצפים ממך לשמוח גם.

לסיכום

אכן החלום אינו מציב פתרונות. אבל הוא מציב לך את הדילמות ואת הפתרונות את תצטרכי למצוא. אם לא תמצאי – אז.... ייכנסו אחרים ויכפו עלייך את הפתרונות שלהם!! אין מצב של ואקום! אם לא תפעלי – יפעלו אחרים " וייקחו לך את התינוק". החלום אומר לך – להתגבר על הדיכאון המשתק בעשיה!! כל עוד את עושה ופועלת – את מיטיבה את מצבך! רק את יודעת מה לעשות ואף אחד אחר לא יפעל למענך כמוך, הדבר הכי חשוב לפעול בעצמך ולא שאחרים יפעלו בשבילך. אף אחד לא יעשה את העבודה שלך טוב ממך! אם תפעלי נכון וטוב, אז יגיע יום שהתינוק הזה – יהיה בן שעשועייך! את תגדלי אותו והוא יתפתח יפה וישמח לא רק את כולם – אלא גם אותך! התינוק הזה הוא הדירה, הסביבה וכל החלומות שלך. התינוק הזה, ירפא לך את הדיכאון ויראה לך שיש לך כוחות להתמודד עם הדיכאון והחרדות ולהתגבר על הקשיים. את תגלי על עצמך המון ואת תלדי את עצמך מחדש!

אשמח לחוות דעת על הפרוש, מה התאים ומה לא התאים.

רחי2

Member
התייחסותי לפרשנות:
חלק א- אכן יש הרבה דאגות. עכשיו צריך גם להתחיל הכל מחדש. עם הלחץ של המצב החדש, אני לוקחת על עצמי גם את הלחץ של הילדים. אומנם התחלתנו עכשיו את התהליך המיוחל, אבל הבעיות לא נגמרו.
חלק ב- אולי הדכאון הוא בגלל שיש עוד דרך לעבור. אני מנסה עדיין לקבל מידע ולדעת שעשיתי נכון. דבר נוסף, הדירה היא לא שלי, היא בשכירות. אולי ברגע שנגיע לרגע של מכירת הדירה הקיימת וקניית דירה נגיע למקום הרצוי שאני רוצה.
מקווה שלפי הסיכום שרשמת אכן כך יהיה. שהמעבר יהיה מזור לבעיה.

אלישבע777

Well-known member
התייחסותי לפרשנות:
חלק א- אכן יש הרבה דאגות. עכשיו צריך גם להתחיל הכל מחדש. עם הלחץ של המצב החדש, אני לוקחת על עצמי גם את הלחץ של הילדים. אומנם התחלתנו עכשיו את התהליך המיוחל, אבל הבעיות לא נגמרו.
חלק ב- אולי הדכאון הוא בגלל שיש עוד דרך לעבור. אני מנסה עדיין לקבל מידע ולדעת שעשיתי נכון. דבר נוסף, הדירה היא לא שלי, היא בשכירות. אולי ברגע שנגיע לרגע של מכירת הדירה הקיימת וקניית דירה נגיע למקום הרצוי שאני רוצה.
מקווה שלפי הסיכום שרשמת אכן כך יהיה. שהמעבר יהיה מזור לבעיה.
החלום אינו נבואי ואינו מציין מזור לבעיות אלא את הבעיות עצמן וגם הן באופן סמלי (הריון , לידה וכו') . ומה שרשמתי בסיכום , זו הפרשנות שלי המסכמת לעובדה שהחלום הופיע אצלך- יש לו מסר מעצמך לעצמך. אני ממליצה לקרוא מה המסר ולהפנים אותו.
בהתייחסות שלך פה, את חוזרת על הבעיות במציאות ועל הלחץ ועל הדיכאון ואינך מתייחסת למסר של החלום. המציאות קשה והחלום משקף אותה כך ואפילו באופן יותר בוטה וקשה. אבל אין לך אופציה לשקוע בדיכאון! את צריכה להיות עתה אשת מעשה.

למעלה