לידוקאין IV

אממ

אני לא מהפרמדיקים פה, אבל אני לא קראתי לפחות על התוויה כזאת ללידוקאין. לידוקאין IV מיועד לטפל בהפרעות קצב. לידוקאין בהזרקה מקומית תוך שרירית נותן אפקט של הרדמה מקומית. (מקומית, לא כללית)

כן

אחרי שישנה את קצב הלב יכול לתת הרדמה כללית לכל הזמן. על האריזה רשום IV/IM כשIV זה לטיפול בהפרעות קצב לב וIM להרדמה מקומית (לצורך ניתוחי שדה).

morphine 20 mg

New member
לא

הרדמה מקומית-כן (גם קיים כהתוויה) הרדמה כללית-לא. (מה גם שמתן לידוקאין IV לחולה ללא הפרעות קצב יגרום להפרעות קצב הרבה לפני שיגרום להרדמה)

דן54

New member
אני אסביר לכם את השאלה

עברתי איזה ניתוחון קטן בהרדמה כללית ובטופס ראיתי שרשום לידוקאין ואז עוד ארבע גזים כמה שניות אחרי ההזרקה הייתי מחוסר הכרה. טוב כנראה שאצטרך לשאול את הרופא אם זה באמת היה לידוקאין

New member
לידוקאין כחלק מאינדוקציה להרדמה כללית

ללידוקאין אכן יש תכונות קלות של חומר מרדים, אך לרוב כדי להגיע לאפקט הזה דרושות כמויות הרבה מעבר לטווח התראפוייטי. לעומת זאת, לעיתים קרובות אכן לידואין IV משמ כחלק מ"קוקטייל" האינדוקציה בהרדמה כללית. תרופה בשימוש נפוץ לאינדוקציה של הרדמה היא פרופפול, תרופה בצבע לבן חלבי שגורמת להרדמה מהירה ויחסית בטוחה (לא קיימית במד"א ונמצאת בסמכות רופא מרדים בלבד). אחת הבעיות בתרופה זו היא שהיא גורמת לכאב\צריבה כשמזריקים אותה לתוך הוריד, כדי למנוע את הצריבה הזו, חלק מהמרדימים נותנים לתוך הוריד מנה קטנה של לידוקאין. מנסיון, זה באמת עוזר למנוע את הצריבה הזו. כמובן שהמינון של הלידוקאין הוא יחסית קטן מאוד, ולא נועד שיהיה לו אפקט סיסטמי כלשהו. שבת שלום, אבירם

למעלה