../images/Emo115.gifטיפים על הופעה במעבדה../images/Emo115.gif
לכל מי שהולך או חושב ללכת להופעה במעבדה הנה כמה טיפים וכמה דברים על המעבדה. (לבעלי הלב החלש והסבלנות הקצרה אני כבר מזהיר שהולכת להיות כאן חפירה,אבל חפירה עם טעם) דבר ראשון והכי חשוב:
כרטיסים
אז אולי בתיאטרון ובקונגרסים אפשר להלך 5 דקות לפני ההופעה ו4 יחצנים יריבו עליך. אבל במעבדה זה לא ממש הולך ככה. ברוב ההופעות הגדולות(משינה,שוטי הנבואה,אביב גפן) הכרטיסים נגמרים יום\יומיים לפני. אם נתחשב בנסיבות שהיהודים לא הופיעו בירושלים בשנת 2006. וההופעה ביום חול(ובירושלים לא חסרים דוסים שמתים על היהודים) והעובדה שבמעבדה יש לא יותר מ300-400 מקומות. ההשערה שלי היא שהכרטיסים יגמרו כבר כמה ימים לפני ההופעה. לכן אני ממליץ בחום להזמין כרטיסים מראש באשראי גם אם זה מסובך כמו לא יודע מה. תמיד אפשר לבטל יום לפני אם פתאום נופל משהו. אבל אם אתם פתאום מחליטים יום לפני שאתם הולכים ולא הזמנתם כרטיס אז באסה. אני יודע שלחלקכם זה סרט להזמין באשראי ההורים עושים בעיות וכו אבל הפעם זה באמת חובה. אני אישית אתקשר למעבדה בתחילת השבוע שלפני ההופעה ואעדכן. אבל באמת שאני מכיר את המעבדה ואת ההופעות הגדולות שם והכרטיסים נמכרים כמו לחמניות טריות. לאנשים שממש אין מצב שיזמינו מראש אבל מתים לבוא יש עוד תקווה. מהניסיון שלי תמיד יש 10-20 ביטולים. כבר כמה פעמים יצא לי לחכות בחוץ בלי כרטיס ואז לקנות איזה כרטיס שבוטל. אני מאמין שבהופעה הזאת יהיו פחות ביטולים אבל בטוח יהיו כמה. ודבר אחרון לגבי אנשים שחושבים להתפלח. אני אומר עכשיו בביטחון מלא. תשכחו מזה. המעבדה זה בערך המקום הכי קשה בעולם להתפלח אליו. יש רק כניסה אחת והיא מאוד קטנה ותמיד יש שם מאבטח ועוד אחראי של המקום. ואפילו אם לא יודע איך אבל הצלחתם להכנס בלי כרטיס,יש בכניסה לאולם סדרנים שבודקים אם יש לכם חותמת(כשמביאים את הכרטיס מקבלים חותמת על היד) אם אין לכם חותמת ואין לכם כרטיס אז יוציאו אתכם החוצה ואז אני בספק אם גם ימכרו לכם כרטיס אחרי ניסיון התפלחות. המעבדה בניגוד להרבה מועדונים של הופעות זה מקום באמת על רמה ועם קלאסה,הכל אצלם מסודר ומאורגן טיפ-טופ. הם לא סובלים אנשים שמצפצפים על החוקים.
דרכי הגעה ותחבורה ציבורית
טוב אז האמת שמבחינה הזאת המעבדה עדיפה על האומן 17. המעבדה נמצאת יחסית קרוב למרכז העיר וזה יכול לעזור למי שמתכוון להגיע במונית שירות מתל אביב למרכז העיר. אז מי שיעשה את זה יש לו 2 אופציות. אחת זה ללכת ברגל(20-30 דקות הליכה בערך) השנייה זה לקחת אוטובוסים ממרכז העיר. קו 8 יביא אתכם מרחק דקה הליכה מהמעבדה. קווים 4,14 ו18 יביאו אתכם למרחק של 3 דקות הליכה מהמעבדה. ולאלה שמתכוונים להגיע לתחנה המרכזית אז חוץ מקו 4 כל הקווים שהזכרתי עוברים דרך התחנה המרכזית ויביאו אתכם למרחק הליכה קטן מהמעבדה. קו 8 הוא המומלץ ביותר. ולאלה שמגיעים ברכבים אני ממליץ פשוט להתקשר לירושלמים כאן(אני,עידו,נועם) ואנחנו נסביר לכם איך להגיע. הייתי מסביר כאן בכתב אבל זה יהיה כל כך מסובך ולא מובן שחבל על המאמץ. לגבי חזרה בהנחה שההופעה תסתיים בסביבות 1-2 בלילה ולא יהיו כבר אוטבוסים. אני ממליץ לקחת מונית שירות לתל אביב ממרכז העיר,הן פועלות כל הלילה ועולות 25 ש"ח. ובשביל להגיע למרכז העיר כמו שאמרתי או הולכים 20-30 דקות. או שולקחים מונית למרכז העיר שלא צפויה לעלות יותר מ20-25 ש"ח(ל2 אנשים,ל4 צפוי להגיע אולי גם ל30) ולמטורפים שהולכים על טרמפים. האביבניקים שבאים להופעות בדרך כלל תופסים טרמפים מהיציאה מהעיר וזה גם המקום הכי טוב לתפוס בו טרמפים. בדרך כלל יש שם עשרות דוסים כך שלא תיהיו שם לבד ולא יהיה מפחיד. אבל זה גם אומר שיהיה קצת תור לפניכם לתל אביב(למרות שרוב הדוסים נוסעים לבני ברק,אבל היתרון הוא שיש טרמפים באופן די שוטף כך שבהחלט יש מצב לתפוס. מונית ליציאה מהעיר צפויה לעלות קצת יותר בין 30 ל40 ש"ח,במצב הזה באמת עדיף כבר לקחת מונית שירות ממרכז העיר. טרמפ ליציאה מהעיר לא יהיה לכם קל לתפוס אחרי שכל הקהל של המעבדה יתפזר. ומי שאין לו מצב להתחיל לנוע הבייתה בלילה מוזמן להישאר בירושלים,מרחק של 5 דקות הליכה יש את המושבה הגרמנית(אני קורא לה השינקין של ירושלים) שמזכירה קצת את שינקין עם מלא בתי קפה ומסעדות(יש גם מקדונלדס,פיצה מטר,ארומה ומיני מקס ברנר למתעניינים) אפשר בכיף להעביר שם את הזמן עד הבוקר ואז לקחת אוטבוס לתחנה המרכזית. ומי שרוצה מוזמן להתנחל אצלי בבית ולחזור בשישי בבוקר\צהריים
קצת על המעבדה וחוקיה
טוב אז כאן יש לי טיפה חדשות רעות. כמו שאמרתי מקודם המעבדה מקום מאוד קלאסי ומכובד. אם מהתיאטרון אתם רגילים להגיע עם נעליים דביקות עם ריח של בירה ובגדים עם ריח של סיגריות. אז סביר להניח שמהמעבדה אתם תחזרו עם ריח של אוויר הרים צלול כיין. אסור לעשן ואסור לשתות באולם של ההופעה. ומי שינסה יבואו אליו סדרנים ויבקשו ממנו או לכבות את הסיגריה או לצאת,ואם תנסו להכנס עם שתייה(חריפה כמובן) אז לא יכניסו אתכם לאולם. אבל אל תדאגו לא תצטרכו לקפוא בחוץ בשביל לעשן. מחוץ לאולם של ההופעה יש את הפאב של המעבדה ושם אפשר לעשן ולשתות חופשי. יש גם אחלה שירותים יפים ונקיים שאפשר להרביץ שם סיגריה בשקט. האולם של המעבדה יפהיפה ובהחלט תהנו ממנו. הוא בנוי בצורה של חצי קולסיאום כאשר יש את הבמה,מולה יש שטח של בערך 20-30 מטרים שאפשר לעמוד,וכל המסביב כיסאות. יש בערך 100-150 כיסאות ועוד מקום לבערך 200-300 לעמוד. לחומדי השורה הראשונה צפויה חוויה גדולה כי הבמה ממש מרחק נגיעה מהאומנים ואין בכלל הבדלי גובה. למרות שיש לי תחושה רעה שיגדרו את השורה הראשונה כמו בהופעה החשמלית של אביב,בכל זאת היהודים. אבל עדיין זאת תיהיה חוויה אני מבטיח. לכל מי שחושש לגבי תיקים ומעילים וכו אז שלא יחשוש,יש מיליון מקומות לשים תיקים ומעילים רובם יהיו קרובים אליכם מאוד. ואם אתם בכל זאת חוששים אז אפשר פשוט להביא לחברים שלכם שישבו על הכיסאות(בטוח יהיו כמה כאלה) חוץ מזה המעבדה אחלה מקום להופעות,רוב האמנים מהשורה הראשונה כבר הופיעו שם(למעשה חוץ מהיהודים ועברי לידר אני חושב שפשוט כל הגדולים של ימינו הופיעו שם,ועברי לידר מופיע יומיים אחרי היהודים כך שאחרי הסופ"ש הזה המעבדה באמת הביא את כולם) הסאונד בדרך כלל מצוין(למרות שנתקלתי פה ושם בהופעות שיש קצת פאקים,נקווה שהפעם ילך חלק) יש אקוסטיקה די טובה בגלל שהמקום קטן ובנוי בצורה טובה. האמנים ממש קרובים להקהל ויוצרים איתם קשר. ובניגוד לרוב המועדונים ששולחים מאבטחים רוסים עצבניים לאבטח את האמנים אז במעבדה בקושי יש מאבטחים וסדרנים וגם הם בדרך כלל בנים ובנות צעירים מירושלים. יש סיכוי שבהופעה הזאת תיהייה קצת תגבורת אבל יכול מאוד להיות גם שלא. בכל מקרה אני חושב שפגישה ארוכה וטובה עם היהודים אחרי ההופעה תיהיה גם תיהיה. יש רק מקום אחד שאפשר לצאת ממנו והוא צמוד לדלתות הכניסה למעבדה. תחשבו נגיד על הזאפה לרגע,תחשבו שהיהודים היו יוצאים מאיפה שהקופות,ככה זה בערך שם. זהו סך הכל. מקווה שעזרתי ומצטער אם התשתי כאן אנשים(ובטוח התשתי כמה...) עד שיש הופעה בעיר שלי אני שמח לשתף במידע ולעזור
נ.ב: בקשה קטנה אני כבר קרוב לשנתיים חורש על הופעות במעבדה,אני בערך כל שבוע שם וראיתי שם כמעט כל אומן אפשרי. במשך כל השנתיים האלה לא ראיתי אפילו לא פוגו אחד!!! (והייתי בכל ההופעות הרועשות שפוטנציאליות לפוגו) אין לי בעיה שבמשך כל ההופעה לא יהיו פוגו. אבל בעוד ארון אחד(בהנחה שיסיימו איתו) אתם הולכים לעשות את הפוגו הראשון של המעבדה וחתיכת פוגו! אני סומך עליכם
אתם היהודים!