לידע כללי

Broom rider

New member
לידע כללי

מה זה בדיוק "פאגאניזם"? מה המשמעות של להיות "פאגאן"?

מרגוט

New member
לא שאני רוצה לבלבל חדשים

אבל הנה מאמר נוסף, שמתייחס להרבה דברים בזהות הפגנית, ובין השאר גם מתייחס לבעייתיות במאמר של בונוויץ.

gwizard

New member
אבל ככה זה יוצא, בכל אופן כמה הערות

בתקווה כי כרמית תראה. 1. בונוויץ הוא לא סופר וויקאני, אלא דרואיד שמדי פעם כותב ספרים. 2. אני אומנם לא חקרתי את נושא תקומת הפאגאניזם מנקודת מבט היסטורית, אך כרמית במאמרה טוענת כי הגדרת בונוויץ יצרה רושם של "דת פאגאנית". אבכן, כל אדם בעל טיפה של תשומת לב היה יכול לשים לב כי באתרו רשום שההגדרה לא מחייבת ומתייחסת באופן כללי. במיוחד מודגש שפאגאניזם זה מונח מטרייה ולא דת בפני עצמה. יכול להיות שכוונת כרמית להגדרה אשר הסתובבה לפני שהועלתה לאתר, אך בכל זאת היה שווה לחדד את הנקודה. 3. ציטוט: ויקה: הדת הפגנית המפורסמת ביותר, אך לא הגדולה ביותר. סטטיסטית, זה לא נכון. וויקה היא הדת הגדולה ביותר מבחינה מספרית מבין כל הדתות הפאגאניות. אני אישית חושב שמאמרה של כרמית הינו מצויין, מעמיק ומבוסס על עובדות, אך לצערי דווקה בגלל זה - אינו מתאים לאדם המבקש להבין מה זה פאגאניות. יותר מדי מסובך וארוך.

מרגוט

New member
סטטיסטית

יש הרבה הרבה הרבה יותר Indie Pagans מאשר ויקנים. ויקה היא ממש לא הדת הפגנית הגדולה ביותר. אולי המשפיעה ביותר. אולי הידועה ביותר. אבל מבחינה מספרית המאמינים הויקנים ממש (לא כאלו שרק מושפעים מויקה) - הם פחות. ומציעה לך לבדוק את הביוגרפיה של בונוויץ.
הבחור הוא התגלמות האקלקטיות. איזה דרואיד ואיזה נעליים. הוא מערבב הכל. דרואידיות ומאגיה טקסית וויקה וכשפים עממיים וכל מיני תיאוריות דתיות על פוליאמוריה. לא שזה רע לערבב, אבל ההגדרה שלו לפגניות, תסלח לי, מחוררת כמו גבינה שוויצרית. זה נחמד שהוא אומר שההגדרה לא מחייבת. אבל מיד אחר כך הוא מפרט עקרונות שבשביל הרבה פגנים (כולל אני, אגב) בכלל לא רלוונטיים. זה בדיוק כמו אלו שאומרים "your path is beautiful" ומיד אחר כך מתחילים לרדת על אמונות של אחרים ולמתוח ביקורת על כל מה שלא מוצא חן בעיניים. פשוט מס שפתיים. (רואים שאני לא אוהבת את בונוויץ?)

gwizard

New member
תסבירי לי בבקשה

מי אלו ה-Indie Pagans שאת מזכירה ? חיפוש בגוגל לא הניב לי שום תוצאות. ובנוגע לבונוויץ, אל תשפטי אדם שאת לא מכירה אישית! את אומרת שהוא התגלמות האקלקטיות, אך במהלך השנים הוא היה מעורב בכל כך הרבה ארגונים שזה יהיה פשוט טעות לקרוא לו אקלקטי. והוא אף פעם לא היה וויקה, ישר מן ההתחלה הוא התחיל ללמוד דרואידיות בארגון RDNA ולאחר מכן היה הדרואיד הגדול של ADF. את יכולה לקרוא את הביוגרפיה המלאה שלו באתר שלו: http://www.neopagan.net/IB_Bio.html ההגדרה: איפה בהגדרה ראית שבונוויץ (או אני) יורד על אמונות של אחרים ? איפה בהגדרה רואים ביקורת ? איפה בהגדרה כתוב שכל זה הוא חוק בל יעבור ? gather your facts first !

מרגוט

New member
אלון ממש מעייף לנהל איתך דיון

תסלח לי שאני אומרת, אבל זו פעם שניה השבוע וזה לא נעים לי. כל דבר אתה לוקח אישית וזה מתיש ולא מוביל לשום מקום. לפני שאני פורשת לחלוטין אני רק אספר לך שבונוויץ היה אחד מהמורים שלי וככה אני מכירה אותו. את הביוגרפיה שלו, לצערי, אני מכירה טוב מאוד. שבת שלום.

מרגוט

New member
הדרך הדתית שלי

יהודיה חילונית --> אגנוסטית --> פגנית שמחפשת את דרכה --> רוחניות נשית (השפעת ריקליימינג) --> השפעות של השורשים שלי (דנמרק) --> אסטרו --> אמונה פרטית מושפעת מאסטרו בסך הכל שש שנים.

Vendetta

New member
פאגאנים הינדים

אלון, יש כמה מאות מיליונים כאלו. ולמרות שאני לא יודע כמה מאמינים ויקאנים יש, אני אקח ניחוש פרוע ואהמר שהם לא מגיעים למאות מיליונים.

אני ממש לא מומחית בנושא

אבל ממה שקראתי בשבועות האחרונים בספרות, Indie pagans הם פגנים בעלי אמונות פרטיות אקלקטיות. אין קשר להינדו. (מישהו יכול לאשר את זה? מרגוט?)

Vendetta

New member
עילגות שלי

בלבלתי בין Indie pagan ל-Indu pagans. אבל ללא קשר ל-indie pagans, העובדה על פאגאנים הינדים עדיין תקפה - הם מונים כמה מאות מליונים ולכן רבים יותר ממאמינים ויקאנים.

L e s t a t

New member
האם דתות ההינדו הן דתות פגניות?

בל נשכח שההינדו בוודאי שבוודאי עבר תמורות מאז התקופה הבודהיסטית בהודו, חדירת השפעות הלניות ולבסוף התפוררות השלטון הבודהיסטי והחזרה לדתות העתיקות.. לא הכרתי הרבה הינדים בחיי אך מאלו שיצא לי לדבר איתם ומהחומר שיצא לי לקרוא בנושא הינדו הבנתי שהלה הוא מונותאיסטי להחריד, השאלה הבלתי נמנעת היא - האם הדתות ההינדיות הן פגניות?

Vendetta

New member
אם אתה דוחה את ההינדואיזם כפאגאני

אז למעשה אתה צריך לדחות את כל הדתות הניאו-פאגאניות. אני לא רואה מה ההבדל בין האמונה הויקאנית באל, באלה ובישות חובקת כל לבין אמונה הינדית שכל האלים הם התגלמות של ישות אחת. רק לניאו-פאגאנים מותר להאמין בישות אחת ועדיין לקרוא לעצמם פאגאנים? פרט לכך, הדתות ההינדיות שונות ומגוונות - לא כל ההינדואיסטים מאמינים בישות אחת. ישנם כאלה שמאמינים באלים פשוט כפי שהם. מה שבטוח הוא שהאמונה שלהם לא יותר מונותאיסטית מכל דת ניאו-פאגאנית.

L e s t a t

New member
../images/Emo6.gif

"את אומרת שהוא התגלמות האקלקטיות, אך במהלך השנים הוא היה מעורב בכל כך הרבה ארגונים שזה יהיה פשוט טעות לקרוא לו אקלקטי."

L e s t a t

New member
זאת אומרת

מרוב עצים לא רואים את היער, אתה אומר.. הא, אלון?

gwizard

New member
זאת אומרת

שללא קשר אם אני צודק או לא (צדק הוא עניין יחסי), אני בוחר שלא להגיב. והסיבה היא - אי אפשר לנהל דיון אובייקטיבי כאשר כל תשובה שניה היא "אתה לוקח את זה אישית" או "אתה אלון משמע אתה טועה". זאת הסיבה שבחרתי להשתתף תחת שם אחר. זה לא עבד כי לא ניסיתי להסתיר את דעותי גם תחת שם אחר. אגב, זה לימד אותי שיעור חשוב: אל תנסה להפסיק להיות עצמך. זה תקף לעוד אנשים שמסתתרים תחת שמות אחרים בפורום זה. לא, אני לא אגלה מי הם אותם אנשים, פרט לעובדה שזיהיתי 3.

לי אין בעיה שתגלה לכל הפורום

מי אני, כי 99% כבר יודעים, והטעם שבשינוי הכינוי נגמר עוד לפני מספר חודשים. נשארתי עם הכינוי הזה כי ככה יותר התאים לי. אז למי שלא ידע, הכינוי הקודם שלי הוא "כוכב ה שחר". גם בפורום 122 כבר אין טעם להסתיר את זה (ושם הייתה הסיבה האמיתית לשינוי הכינוי, שהייתה קשורה בהחלפת המנהלים). ועוד משהו קטן שרציתי להגיד לך - אם אדם אחד אומר לך שאתה שיכור, ואתה יודע שלא שתית, אתה יכול להתעלם. אבל אם כבר שני אנשים אומרים שאתה שיכור, ואפילו לא שתית, אולי כדאי שבכל זאת תלך לישון.

למעלה