לידת אוטו

לידת אוטו

אולי כדאי לפתוח פורום על לידות באוטו.... אותי הכתבה הזאת עודדה, ואני כבר באמת לא מבינה, מעבר למחיר והכל, מה יש לנשים לחפש ללדת בבתי חולים?? לפי דעתי מדובר פשוט בחוסר מודעות וגם בחוסר ידע. זה מזכיר לי, שהעובדות פה מדברות איתי על הלידה, אז הן כבר מספרות לי מה קורה: "בלידה עצמה כבר אסור לבעל להיות" או "מותר להכניס רק מלווה אחד או שניים", או כל מיני דברים אחרים במונחים של "מותר", "אסור", "אפשר", "אי אפשר", ואני פשוט משתגעת... ממתי אנשים מרשים למערכת להגביל אותם כל כך? ההרגשה היא שברגע שהאשה מגיעה ללדת, היא כבר לא בן אדם ולא ברשות עצמה וללא זכויות על עצמה, על רצונה, על תינוקה! זה ממש מקומם! אבל זהו, גלשתי קצת מהנושא. סתם רציתי שתראו את הכתבה. אז הנה הקישור.

סיפור חמוד מאוד ../images/Emo13.gif

בדיוק היה כאן שירשור על ליודת מהירות לפני מס' ימים... (ראי השירשור של osnat2).

סטיוויה

New member
האמת היא שקראתי ברגשות מעורבים

אני לא חושבת שאני עצמי הייתי רוצה ללדת באוטו ולא משנה איפה. יש אלמנט של פאניקה בלידה כזו. אולי זה רק לי עושה אסוציאציה כזו. אולי זה בגלל הלידת בזק. לידת בזק לא טובה לא לאמא ולא לעובר שהמעבר שלו מהרחם אל העולם הוא מהיר מידי וכדאי לטפל בעוברים כאילו מבחינה אנרגטית אחרי הלידה. גם התיאור של כל האנשים מתאספים סביבה ברכב וכל אחד נותן עיצה וכל הסיטואציה של הלידה כל כך לא אינטימית,כל כך חשופה. מממממ....הייתי מעדיפה ללדת בבית ככה ולקרוא למד'א רק כדי לוודא שהכל בסדר. אחרי זה לשלם להם 300 שקלים על הביקור ולשלוח אותם(רעיון למי שאין לה כסף למיילדת) (-:

לא תמיד אפשר להחליט לגבי זה

אני לא ידעתי שמהציר הראשון ועד הלידה יעברו רק 3 שעות. אף אחת לא יכולה לדעת אם מדובר אצלה בלידת בזק. ונקודה שרציתי להעלות כאן: נכון שבמידה ויש ירידת מים אנחנו אמורות להגיע לביה"ח בגלל חשש להתפתחות זיהום או צניחה של חבל הטבור. אני חושבת שיש בזה הגיון ומניחה שרוב המיילדות ימנעו ליילד בבית מישהי שהמיים ירדו לה 30 שעות לפני כן. אני לא שמתי לב שהיתה לי ירידת מים (כן זה אפשרי
), ז"א ראיתי כתם קטן על הסדיןוחשבתי שברחו מים ממקום אחר
, רק 30 שעות לאחר מכן התחילו לי צירים, ואחרי שילדתי שאלו אותי "מתי ירדו לך המים", הודתי לאלוהים שלא ממש הבנתי שזו היתה ירידת מים וכך יכולתי להעביר את הזמן בבית בשקט, נוחות וכיף. לצוות ביה"ח, אגב, אמרתי בהיסח הדעת שהם ירדו בלילה, דהיינו רק 9 שעות לפני הלידה כך שהתינוק גם לא קיבל אנטיביוטיקה. אני גם מודה על כך שהכל הסתיים בצורה טובה ולא סיבוכים

סטיוויה

New member
איילת...

אבל אם מראש מחליטים ללדת בבית...לא מגיעים למצב של ללדת באוטו (-;

וזו בדיוק הסיבה

בגללה אני כבר מפסיקה להבין למה נשים לא מחליטות על לידת בית! אם כבר יש לך כזאת לידה קלה, אז ברור שעדיף בבית! פשוט צריך ללמוד על זה, צריך אולי לפרסם על זה יותר מידע! פשוט משגע אותי... לא שאני חושבת שללדת באוטו זה טוב, מה פתאום? להיפך! הכוונה בדיוק הפוכה - למה ללדת באוטו אם את יכולה בבית?

בהחלט עדיף ללדת בבית

מה שבכל זאת טוב בסיפור הזה, זו המסקנה הסופית של היולדת- היא מאמינה עכשיו בכח שלה ללדת ובפעם הבאה כבר תדאג שזה יהיה כמו שצריך -בבית!

הי חמודה!../images/Emo163.gif

אני ממש מתגעגעת אליך, פתאום ראיתי איכשהו מה שכתבת, עם יד על ה
אני אומרת שזה לא נראה לי כ"כ לענין כל הרעיון של לידה באוטו, בבית, בלונה פארק או אפילו בעבודה... לידה היא לידה, צריך שיהיה צות מיומן בשטח לכל צרה שלא תבוא, לידה היא לא 'עוד' משחק בחיים. בכ"א מהלידה בסוף יוצא תינוק....
אז מגיע ל(נ)ו את כל הכבוד הראוי! לא התכונתי ח"ו לחנך אלא להאיר נודת מבט אישית בנושא... ד"א מה שכתבת שאסור לבעל להכנס ועוד איסורים למיניהם, את יודעת בדיוק מאיפה הם מגיעים...
והעיקר שיהיה ב

מה שלומך? ../images/Emo13.gif

איזו הפתעה למצוא אותך פה! תראי, אם קצת תתחילי ללמוד על כל הנושא של לידת בית, לא תמהרי לשפוט ולהחליט שזה לא נראה לך. יש פה מאמרים עם כל התשובות לשאלות שקשורות ל"צוות מיומן" ול"צרות שלא יבואו" שבדיעבד מסתבר שלרוב אין שום צורך לא בצוות וגם אין צרות, והפוך - דווקא ה"צוות המיומן" גורם יותר צרות ויותר בעיות בניגוד לאוירה ביתית חמה ובטוחה, בה היולדת מרגישה בטחון ויש לה תמיכה ממי שהיא בוחרת, אם זו חברה, או אמא, או דולה או אפילו הבעל (היכן שהוא יכול לתמוך). וכן, מגיע לתינוק וליולדת את כל הכבוד הראוי ולכן אם יש אפשרות, ההמלצה היא להתרחק מלידות בבתי חולים! ובקשר למשפט האחרון שלך - זה לא ממש מדוייק. לגבר כן מותר להיות עם אשתו, רק לא להסתכל למקום ממנו בא התינוק וכמובן שאינו יכול לסייע במגע. אבל להרבה נשים, הנוכחות של הבעל מרגיעה, המילים שלו, אולי אפילו תרגילי נשימות ביחד. אני יודעת שבעלי יתן לי המון תמיכה גם בלי לגעת בי בכלל, אני אזדקק לשמוע את קולו, לשמוע שהוא שם כשכואב לי ולדעת שהוא איתי! אבל בבתי חולים יש אנשים אחרים, שלרוב את רואה אותם פעם ראשונה בחייך ואולי לא תראי אותם יותר לעולם שמחליטים בשבילך מה את צריכה או לא צריכה לעשות, מה בעלך צריך או לא צריך לעשות ומה ואיפה התינוק שלך צריך להיות או לא! מה פתאום???? למה שמישהו יגיד לי בצורה שרירותית, רק בגלל שלרופא נמאס לראות את היולדת שוכבת 16 שעות או יותר בחדר לידה, והוא ממליץ על זירוז כי הוא מזדרז הביתה או סתם לגמור את המכסה של היום, או על קיסרי, או כל מיני דברים כאלה, ולמה שיקחו ממני את התינוק (אלא אם כן המיילדות "נורא נחמדות" ומאשרות לי להחזיק אותו קצת יותר מחמש שניות) לתינוקיה צרחנית עם אורות ניאון של דיסקוטק ורעש של התחנה המרכזית הישנה בתל אביב, ולמה שלא ארגיש טוב ונוח, ולמה שלא אחליט לבד מה טוב לי באותו רגע??? אז נכון, אולי ברוב המקרים זה לא כך, אבל מספיק שתקראי פה כמה סיפורי לידה ותביני שהלידה שלך לא תלויה רק בגוף שלך, אלא בעוד כמה אנשים ויותר מזה - בעוד החלטות שרירותיות ולא מתחשבות של בית חולים (שוב, אלא אם כן נפלת על רופא טוב או מיילדת טובה, ואז - למה שלפני הלידה לא תבחרי לך את המיילדת וזהו??). לגבייך, אני יודעת שבעיר בה את גרה יש בית חולים שנחשב ידידותי מאוד ליולדות וגם טוב, כך שאולי אם הייתי גרה שם לא הייתי חושבת על לידת בית לכתחילה. אבל אני לא גרה איפה שאת ואני יודעת שבתי החולים מסביבי הם לא הכי ידידותיים וחבל לי לקחת את הצ'אנס. ואגב - מקווה לראות אותך בקרוב מאוד גולשת אמיתית בפורום הזה או השכן - העגול!!! כתבי לי מסר, מה קורה איתך!

אני הייתי קרובה מאד ללידת אוטו

10 דקות אחרי שהגעתי לחדר היולדות כבר היה לי תינוק בידיים. גם אצלי זה נבע מחוסר רצון להעביר זמן מיותר בביה"ח, וגם כי לא הייתי בטוחה שבאמת מדובר בצירים אמיתיים...

ולמה לא שקלת אז לידת בית?

האם מתוך בורות בנושא? והאם היום את מעדיפה לידות בית, או לא?

גם מתוך בורות

ובעיקר מתוך פחד. בלידה הראשונה דיממתי המון (ברור לי שזה קרה בגלל שקיבלתי זירוז), והגעתי ללחץ דם של 70/40, מה שאומר שבקושי הצלחתי לנשום. דיממתי המון אחרי הלידה עד שההמוגלובין צנח לי מ 12 ל 7.2 (עם המוגלובין 7 לא משחררים מביה"ח וגם נותנים עירוי). פחדתי מדימום מאסיבי ולא רציתי לקחת סיכון בשום אופן. היום אני יודעת שיש לי נטיה לדמם ,כנראה, יותר מאחרות, אבל בלידה ללא התערבות זו בהחלט לא בעיה

גם אחותי ילדה באוטו

מהציר הראשון תוך חמישים ד' הבנדיט היה בחוץ! כשהאמבולנס הגיע הוא כבר ינק במרץ . אני הייתי צריכה ללדת לפניה. עקפה אותי בסיבוב!

למעלה