לידת בית- התלבטות....

לידת בית- התלבטות....

שלום לכן,קראתי פה בעבר לפני הולדת הבכורה, ואולי תוכלו לעזור לי בהתלבטות...קצת רקע: לידה ראשונה ילדתי בבית לידה אצל רונית קופליס. לידה מוצלחת מאוד, בסופה נאלצתי להתפנות (כעבור מספר שעות מהלידה) לבית חולים עקב דימום רב שלא נעצר. בבית חולים לא עשו כולם, רק עקבו. נעצר מעצמו והשתחררתי יום אחרי.לידה שניה, תכננו ללדת שוב עם רונית, אך בגלל מיעוט מים ותנועות בשבוע 42 נשלחתי לזירוז בבית חולים.הייתה לידה טבעית וטובה, אבל שונה לחלוטין מהחוויה של לידת בית.גם אחרי הלידה הזו סבלתי מדימום רב, שנעצר בסופו של דבר. (כמובן בעזרת פטוצין וכו׳, כמו בלידה הראשונה). מכיוון שהייתי בבית חולים, היה דיבור מעלי לגבי לשלוח לחדר ניתוח, למרות שהיה ברור שהשיליה יצאה בשלמותה.עד כאן היסטוריה...ועכשיו, לידה שלישית בעזרת ה׳. הפעם מתלבטים מה לעשות, מספר התלבטויות:1. עברנו דירה לדרום, אנחנו גרים כחצי שעה מבית חולים סורוקה. אני יודעת שחצי שעה זה בטווח, אבל בעלי אומר שזה נראה לו רחוק מידי. 2. הדימומים שהיו בלידות הקודמות, גם קצת מרתיע מבחינת סיכון (ובהקשר של מה שכתבתי באחד), וגם אם בכל מקרה צריך ללכת אחרי הלידה לבית חולים, זה מפספס חלק עיקרי בלידה, ואולי לא שווה את הטרחה והסיכון והכסף ונלך מראש לבית חולים...3. הכסף.... אומנם יש לנו ב״ה את הכסף. אבל פתאום נראה לי כל כך הרבה כסף להוציא על זמן קצר של לידה. כשאני יודעת שאני יכולה ללדת גם בבית חולים לידה טובה (אומנם לא בטוח אבל שום דבר לא בטוח).. בהקשר הזה אשמח לשמוע על סורוקה והגישה שלו ללידות טבעיות...אשמח לשמוע ממכן את דעתכן, ברור לי שזה עניין אישי וכו׳, אבל בכל זאת, לגבי המרחק והסיכון שהדימום וכו׳ ובאותה הזדמנות גם על מיילדות בדרום (גרים דרושים לב״ש), ואולי בית לידה קרוב לסורוקה?? (אני לא מכירה אבל אולי אני טועה...)תודה למי שהגיעה עד כה!!!

לא מניסיון אישי

שמעתי דברים טובים על סורוקה.
אם הבנתי נכון, ביות מלא זו ברירת המחדל שם (למעשה ביה"ח היחיד בארץ שמתנהל כך!)

רגע, כדי שלא יהיו אי-הבנות

ביות מלא - רק אחרי שלקחו את הילד/ה אחרי הלידה, בדקו, עשו, שקלו, קילחו, חיסנו
&nbsp
בערך שעה-שעתיים הפרדה, אם יש רופא באיזור..

&nbsp
יש לי חברות ששמעו "ביות מלא", ולא היו מוכנות בכלל להפרדה הזאת לבדיקות מיד אחרי הלידה
אז רק לדעת שזה קיים

את מדברת ספציפית על סורוקה, מהיכרות?

כי אני הבנתי שהדברים האלה נעשים שם במיטת היולדת.
בהחלט יכול להיות שאני טועה!

באתר הם הם כותבים אחרת...

כתוב שעתיים בחדר לידה.אחר כך חצי שעה הפרדה, אבל אם חותמים על טופס לידה טבעית אפשר גם בלי הפרשה. מעניין מה המציאות...

אני באופן אישי לא הייתי מתכננת לידת בית

אחרי שתי לידות עם דימום שדורש התערבות כלשהי ומעקב, ובלידה שלישית גם כך לרחם קשה יותר להתכווץ, זה לא משהו שהייתי לוקחת עליו סיכון.

מסכימה עם מיז

למרות שאני בטוחה שכל מיילדת בית תאמר לך את אותו הדבר
בשל עבר של לידות עם דימומים כבדים
שתודה לאל נפתרו רק על ידי מתן פיטוצין מרובה
החשש ככלל הוא שדימום כזה שלא יטופל מהר ובזמן תגובה של דקות בשל לידת בית
והצורך לעבור לבית החולים, הינו חשש שקיים בכל לידה אצלך הסיכוי לכך רב יותר בשל העבר
בכל אופן, בהחלט ניתן לבצע לידות טובות , טבעיות ומעצימות גם בבית חולים
עם דולה, או ללא דולה ובמקביל עם הלידה לקבל את הטיפול הנדרש למצב של דימום סוער.
הייתי גם לפני הלידה משוחחת עם הרופא נשים על העניין
מבקשת בדיקה ייעודית לשליה לשלילה של שליה נעוצה
(למרות שבלידות הקודמות תודה לאל השליה יצאה בשלמותה)
בכל אופן, כאשר את מודעת למצב הזה שעלול להתפתח , כך ההכנה, והפעולות שלך
אמורות להיות מותאמות למצבך. לידה בבית חולים גם לטעמי הינה הבחירה הנכונה יותר עבורך
&nbsp

ועוד משהו

לפני הלידה לשתות חליטות עלי פטל אדום ועלי סרפד שמסייעים לכיווץ הרחם לאחר הלידה
...אני בטוחה שיש עוד אי אלו פעולות מניעתיות שניתן לנסות לשקול אותן כדי לנסות ולמנוע
מצב של דימום יתר לאחר לידה
נחכה שהמומחיות ימליצו....

תודה על התגובה!

האמת לא חשבתי לא שמע דעות כל כך נחרצות... אולי אני קצת באשליות שאני יכולה ללדת בבית:(לפני הלידות הקודמות שתתי פטל וסרפד...בבית חולים לא עשו יותר מידי, חוץ מפיטוצין, שאת זה המיילדת כבר נתנה בבית. ״ומעקב״, אישית הרגשתי יותר שמורה עם המיילדת.אתייעץ עם מיילדת ורופא, אולי באמת זה לא אופציה..תודה!

תשמעי...אני כותבת מנסיון

ואין חכם כבעל נסיון.
לטעמי, לשוחח עם הדולה שלך, או המיילדת שלך
גם עם הרופא נשים שלך (אם כי לטעמי ברור מראש מה תהיה תשובתו)
במקביל גם לגשת לסיור בחדר לידה ולשוחח שם עם המיילדות ולשמוע מה להן
יש לומר בנושא ...זה קצת יעשה לך סדר וייתן לך שקט בהחלטה נכונה
כי אכן אפשר להגיע ללידות גם בבתי חולים שהן לפי רוח הציפייה שלך
&nbsp

אפשר להביע עמדה קצת שונה?

אני חושבת שכדאי לבדוק עם מיילדת בית מהאזור שלך (נדמה לי ששיין מהדרום) ולהתייעץ איתה
ואולי גם שווה לבדוק עם בית יולדות גדרה- עופרית ותמי.
לספר להן מה היה ולשמוע את דעתן. יכול מאד להיות שבגלל שאת לא נזקקת לטיפול רפואי אלא רק להשגחה
הן יגידו שזה בסדר ללדת בבית.
כמישהי שילדה את הלידה השלישית שלה במרכז לידה מכיוון שאף מיילדת לא הסכימה לקחת את הסיכון לילד אותי בבית
כי בשתי הלידות הראשונות היו ענינים עם השליה והייתי צריכה חדר ניתוח, כולל פינוי מהבית וכל הגשפט.
חייבת להגיד שללדת בבית חולים מבאס. זאת רולטה. ולא כל המיילדות בגישה טבעית (אפילו בחדר הטבעי)
בקשר לדימום: ילקוט הרועים ידוע כעוצר דימום. ממליצה לך לשתות תה מילקוט הרועים ישר אחרי הלידה.

מה אפשר לעשות

כמו שמליצו לך - חליטות (פטל, סרפד, אלפאלפא ועשב שיבולת שועל), אבל לעשות אותן כמו שצריך - חליטה ארוכה (לילה). מצרפת קישור לפירוט על החליטה והוראות שימוש.
בדקי - טסיות, ברזל, B12, חומצה פולית. כדאי להגיע ללידה כמה שיותר בריאה ומאוזנת, כל אנמיה מכל סוג יכולה להביא לדימום מוגבר.
גם לדעתי לא כדאי לוותר על לידת הבית לפני שמתייעצים עם המיילדות. את יכולה לבדוק את המרכז בגדרה ("בית יולדות"), הן ממש קרובות לבית חולים למקרה וצריך. יש כמובן גם את שיין המקסימה, אני אישית הייתי סומכת על מה שהן יגידו. אפשר לשקול איתן אפשרות של שימוש בפיטוצין מיד לאחר הלידה או בצמחים (ילקוט הרועים, אני מאמינה שיש להן).
תעדכני...

Bacio

New member
רק שאלה (בעקבות היסטוריה אישית)

עשית בירור קרישה לאחר הפעם השנייה?
&nbsp
אצלנו התגלתה אחרי דימום חריג לאחר ניתוח פשוט נשאות להמופיליה (ואולי עוד תסמונת תת-קרישה).

Bacio

New member
אני לא חושבת שגניקולוג הוא הכתובת במקרה כזה

הבדיקות הרלוונטיות נעשות בכל מקרה רק בבתי חולים. אני הייתי ניגשת להמטולוג, אע״פ שלהבנתי גם רופא משפחה יכול לתת את ההפניות למעבדה בביה״ח. אם גם הווסת שלך כבדה (שלא בנוכחות גלולות), ואת נוטה לקבל סימנים כחולים בקלות, אלה עוד סימנים מחשידים לנושא.

Bacio

New member
מניסיון: זה לא אומר כלום

בדיקות הקרישיות הרגילות נתנו אצלי תוצאות תקינות (על הגבול העליון, אך בטווח התקין). בדיקת קרישיות מלאה בביה״ח הראתה שיש לי חסר קטן בפקטור קרישה, מה שעלול להעיד על סוג מסויים של המופיליה.
&nbsp
כאשר יש חסר קטן בפקטורי קרישה מסוימים, הסממן העיקרי יכול להיות דימומים כבדים (יחסית) בזמן ווסת, לידה, טיפולי שיניים, וכו׳.

למעלה