לידת בית

clematis

New member
לידת בית

שלום לכולם, אנחנו בסוף ההריון, מאוד רוצים ללדת בבית, יצרנו קשר עם כמה מילדות, אבל המחירים לא בתחום יכולתנו. מה באמת לידת בית רק לעשירים ? או שנצטרך להתמודד לבד ?? שבת שלום

שָׂרָה

New member
באמת אוף!

יש נשים לא עשירות שבחרו ללדת לבד, אבל הרוב מפחדות...

Michal7

New member
ויש נשים שיכולות להרשות לעצמן

כלכלית ועדיין בחרו לשמור את זה אינטימי - רק הן והבעל (כי מה לעשות הן אוהבות את פרטיותן ולא רוצות ידיים או עיניים זרות אם לא חייבים)

אשכר ש

New member
הי

אני מאוד מבינה אותך על התסכול של העלות, זה בהחלט לא זול. אני יודעת שיש מיילדות, שלוקחות פחות מהממוצע. יש כאן הרבה הצעות בפורום, לדרכי מימון- החל מחיסכון בקניית ציוד לתינוק ועד בקשת מתנות מוקדמות... תנסי לעשות חיפוש מתקדם על המילים "עלות מיילדת". תרגישי חופשי, לשאול כל שאלה

כרמית מ.

New member
קשה לי להאמין שכסף יהיה המכשול

נסו לראות - איפה אפשר לחסוך (ציוד מיותר ויקר לתינוק למשל), איך אפשר להשיג את הכסף - אפשר להסתכל ב"באופן טבעי" - מימון_לידת_בית וגם - כאמור, יש מיילדות שלוקחות פחות (בד"כ לא מאמה"י, וללא הסמכה ישראלית, אבל לא תמיד זה אומר משהו על איכותן ומקצועיותן). כמו כן - דברו עם המיילדת - אולי תוכל ללכת לקראתכם בתשלומים, או כל הסדר אחר שתגיעו אליו.

debby12

New member
מנהל
שלחתי לך מסר עם פרטים

של מישהי כזו כמו שכרמית הציעה - שאין לה הסמכה ישראלית אבל יש לה הסמכה מחו"ל חבל שכסף ימנע ממך ללדת על פי דרכך.

הנקודת מבט שלי היום בחיים שאם אני

שלמה עם מה שאני עושה וזה נכון יגיע הכסף תגיע העזרה והכל יסתדר. הכסף כרגע מהווה מראה שאם תסתכלו בה טוב ותראו מה עומד שם אז לא תמיד זה הענין הכלכלי אלא דפוסים ודרכי התנהגויות שונות. כי ברגע שיולדים בבית שוברים גם סוג של מוסכמות חברתית ומה שגדלנו עליו. נשמע מאוד מעופף מה שאני כותבת. בכל מקרה ללידת בית הראשונה הגעתי ממקום של הרבה שלמות והמצב בבנק היה רע. חודש לפני הלידה הגיע סכום כסף שמכסה את עלות הלידה ועוד לאחר כך לעזרה. מאחלת לכם הרבה טוב. החלטה קלה.

עניין של סדרי עדיפויות

לפני לידת הבית הראשונה, מכרנו את הרכב כדי שנוכל לשלם ללידה. את לידת הבית השניה כיסינו כמעט לגמרי עם כסף שקיבלנו לברית. אפשר להיות יצירתיים, לבקש מחברים טובים שרוצים לתת מתנה לכבוד הלידה, לתת את הסכום שרצו לקנות בו מתנה בכסף, ובכסף שנאסף לשלם חלקית על הלידה (או על כל הלידה, תלוי בנדיבות החברים...) יש מילדות שמוכנות שישלמו להם בתשלומים או לעשות בארטר. יש אנשים שקונים עגלה ב 7000 שקלים ויש אנשים שיולדים בבית עבור 4000 שקלים. קשה לי להאמין שמילדת תדחה משהי שזה ממש בדמה ללדת בבית בגלל קשיים בתשלום. כל כך הרבה דברים אחרים אנו משלמים בתשלומים. אפשר למצוא פתרונות לפני שמרימים ידיים.

mamadan

New member
אנחנו גם התקשנו בהתחלה

אז לא קנינו עגלה (חצי שנה כמעט הוא היה רק במנשא), ולא קנינו מיטה (ישן איתנו / בעריסה), ואמרנו לכולם שאנחנו מעדיפים כסף במקום מתנות לברית, בסוף זה הסתדר לטובה, היום כמובן לא הייתי מוותרת על החוויה גם אם הייתי צריכה לשלם כפול. זה באמת מעצבן שיש אפליה כזאת לטובת לידות בביה"ח, כולי תקווה שיבוא יום ולידת הבית תיהיה מסובסדת אפילו חלקית.

טלימה

New member
כסף במקום מתנות ללידה

כן, אבל... איך אומרים את זה? האם לא נהוג יותר להביא מתנות ללידה (בשונה מחתונה, למשל)?

מה זה חשוב מה נהוג? הרי אנשים

רבים שואלים אותך מה את רוצה ללידה (אני לפחות נוהגת לשאול מה צריך, כי זה לא לעניין להביא עוד חליפה של NEWBORN אם כבר יש לה מאתיים, ואני מעדיפה לתת משהו שבאמת צריך וכך גם אח"כ בימי הולדת), ואז את יכולה לענות בכנות שאת מעדיפה כסף ולא מתנה, שכבר יש לך הכל, ושאתם מנסים לכסות את הוצאות הלידה כרגע וזה יותר חשוב לכם. זה נכון במיוחד כשזה נוגע לבני משפחה, כי הורים ואחים נוהגים להביא מתנות גדולות יותר, אז במקום שההורים יקנו לכם (לדוגמה) עגלת בגאבו ב-4000 ש"ח תוכלו לבקש שיתנו לכם את הכסף הזה במקום (או את חלקו). חוצמזה, אם אתם מתכננים מסיבה לתינוק לאחר הלידה (בין אם יש או אין ברית מילה, ובין אם זה בן או שזו בת), למסיבות האלה רבים מביאים צ'קים. ואפשר גם להנחות את ההורים ובני המשפחה לענות "כסף" כששואלים אותם מה להביא

mise

New member
:)

זה מה שאמא שלי אמרה לאנשים ששאלו אותה מה להביא לנו. גם בלימודים, ששאלו אותי מה אנחנו צריכים, טוב, אז לחבר'ה מהלימודים לא היה לי נעים כ"כ לשחרר מיד: "כסף", פשוט אמרתי: "יש לנו הכל" ובסוף קיבלנו כסף
גיסתי למשל, רצתה לקנות לי כרית הנקה (ועוד מהיקרות והפחות טובות - משילב), אז אמרתי שאני לא צריכה, כשהיא המשיכה לשאול עוד ועוד מה צריך, אמרתי שכלום, בסוף היא הביאה כסף. גם אם לא רוצים להגיד באופן ישיר שצריכים כסף, יש דרכים עקיפות לומר את זה.

mamadan

New member
לא יודעת מה נהוג

אני יודעת שאנשים שמאוד קרובים אלינו, שאלו אותנו מה עדיף או שהבינו לבד לאור העלויות, וקיבלו את זה לגמרי בהבנה. זה לא שלא קיבלתי כל מיני חליפות מטופשות ולא פרקטיות מקרובי משפחה מרוחקים, אבל עדיין..

mise

New member
ניסיתם לדבר על תשלומים?

אני חושבת שכל מיילדת שתשמע שאין לכם יכולת לשלם, תנסה לעזור לכם להסתדר על תשלומים נוחים. הריון ראשון? אפשר לגשת להרשם בבי"ח ולקבל מענק של אלף חמש מאות ש"ח, זה כיסוי נכבד מהוצאות הלידה. בהריון שני זה קצת מעל ארבע מאות, נדמה לי.

למעלה