לידת הבית שלי

תות שדה

New member
לידת הבית שלי

זה לא בא ממניעים אידאולוגיים של חזרה לטבע ושנטי וכאלה... זה בא מתוך תחושת חוסר האונים וכאב והנשלטות שחוויתי בחדר הלידה בלידה הראשונה. בהריון השני לא ידעתי מה לעשות, לא רציתי לחזור על אותה חוויה קשה, אבל מה כבר האופציות? לנסוע למשגב לדך? רחוק מדי (שעתיים וחצי נסיעה) לקבל אפידורל? הלוואי ויכולתי מה יכול לעזור לי? ואז חשבתי על רגעי החסד הבודדים שהיו לי במקלחת של חדר הלידה מתחת לזרם המזרזף, שם פחתו הכאבים והפכו לניסבלים. אז אולי אני אשאר בבית עד לרגע האחרון במקלחת שלי? אולי אני אשאר מתחת למיים עד אחרי הרגע האחרון? ברגע שהתחלתי לחשוב על האופציה המפחידה הזאת, החלטתי לבדוק אותה היטב לפני שאחליט לכאן או לכאן. קראתי מאמרים בנושא, נכנסתי לאתרי אינטרנט, דיברתי עם חברה עולה מהולנד (שם כשליש מהלידות הן לידות בית) דיברתי עם חברה עולה ממרוקו שאמא שלה ילדה את כל הילדים בבית. ואז התחלתי לחפש מיילדת - את הכי טובה שיש - ומצאתי! נפגשנו איתה מספר פעמים תיחקרנו אותה והתקלנו אותה בשאלות אינספור ובכלל ירדנו לה לחיים. והיא ענתה בסבלנות ובצורה מקצועית וצמצמה את חרדותי ודאגתי לכדי משהו הגיוני. יש סיכון בלידת בית, אבל יש סיכון גם בלידה בבית חולים, ומטעמים רבים לפעמים בית החולים גורם לסיבוכים שלא יקרו בבית (אבל זה כבר סיפור אחר), בכל אופן הבנתי שהגיע הרגע להחליט, המיילדת שלי אמרה לי שאני צריכה להיות שלמה עם ההחלטה באמת כי פחדים ואי שקט מביאים לעצירת לידה וסיבוכים. ולכן עשיתי סוויץ` במוח והחלטתי שאני עושה את הדבר הנכון. החלטתי שהאחריות היא עליה ואני סומכת עליה במאה אחוזים. נפגשתי איתה פעם בשבוע שבועיים עד הלידה. למדנו להכיר זו את זו ולסמוך ולחבב אחת את השניה. בימים האחרונים היתה ביננו תקשורת טלפונית יומיומית. איזו הרגשה נהדרת זו לדעת מי יילד אותך, ולהכיר מראש! ביום הלידה בבוקר קראתי לה. אני הייתי באמבטיה בתוך המים, צפתי רגועה ונינוחה, כאבי הצירים היו נסבלים הודות למים והלידה התקדמה מהר וקל. בשלב מסויים הרגשתי צורך להתהלך. יצאתי מהאמבטיה והתהלכתי בביתי המחומם והנעים במעגלים הולכים וקטנים עד שנשארתי בחדר השינה. את חדר השינה הפכנו למעין קן או רחם. ריפדנו את כולו בשטיחים, סגרנו תריסים וחלונות, הדלקנו חימום ושמנו מוסיקה נעימה . ושהגיע ציר נעמדתי, ובעלי והמיילדת היו מיד לידי, ליטפו ותמכו ודיברו אלי וצעקו איתי. מדי פעם היא היתה עוצרת אותי ובודקת במוניטור נייד את דופק העובר ואת התקדמות הלידה. כאשר הלידה התקדמה מאד מצאתי את עצמי יושבת מחובקת עי` בעלי נתמכת על ידו. לא לחצתי. אבל הראש היה בחוץ פתאום וקצת אחריו כל הגוף. התינוקת שלי נולדה! התינוקת שלי נולדה בבית חמים ונעים ונשארה עם אבא ואמא מחובקת ויונקת מהרגע הראשון. אחרי כשעה קמתי להתקלח בלווי המיילדת במקלחת הנקיה שלי, ואחר כך נכנסתי למיטה ונחתי עם התינוקת החדשה ובעלי לידי. מאושרת, מאושרת כל כך! ההתאוששות מהלידה היתה קלה. ללא חתכים או קרעים, ללא כאבים. זו היתה לידה נפלאה.

nava k

New member
מזל טוב את גדולה

תות שדה החמודה מזל טוב ,את יפה ואמיצה שעשית צעד כזה כל הכבוד לך הרב נחת בגידול הבת. מאמא חודש חמישי

ליהוש

New member
uou go girl!

לכל האימהות כל הכבוד וכמו שאני אאחל לתות שדה שתירבו נחת מהילדים

תות שדה

New member
תודה לכן

הלידה היתה לפני כשנה וחצי. עכשיו אני שוב בהריון.... גם עכשיו מקווה ללדת בבית:)) תותי

משמש

New member
תות שדה- ריגשת אותי!

תות שדה, קודם כל המון מזל טוב להולדת ביתך! דבר שני, את חייבת לפתוח בקריירה של עיתונאית או סופרת כי יש לך ממש יכולת לגעת בנימים הדקים ולרגש בכתיבתך עד דמעות! בתור אמא בפעם הראשונה שילדה לפני ארבעה וחצי חודשים, מאוד הזדהתי עם סיפור הלידה הראשונה שאצךי הסתיימה בניתוח קיסרי. מצד אחד, כנראה שהניתוח הציל את חייו של בני ואז אני אומרת לעצמי שמזל שילדתי בבית החולים... מצד שני, כניראה שהצורך בניתוח היה תוצאה של התערבות רפואית אינטנסיבית מידי שהביאה לעיכוב הלידה... ואז בבית הייתי יכולה אולי ללדת טבעי... בהחלט מחשבות שמטרידות אותי בעודי חושבת על כל מהלך הלידה שלא אכנס כרגע לפרטיה הספציפיים. נראה שיכולתך לסמוך על עצמך, על הטבע, על המילדת ועל הדמויות הקרובות לך היא גם תוצאה של ניסיון ובשלות שלא הייתה קיימת בהריון הראשון... ככה לפחות נראה לי שהמצב אצלי. כרגע אינני מעלה בדעתי ללדת שנית, אך כשיגיע היום,אולי בעוד כשנתיים, אזכר בחוויה שלך ואחשוב על זה ביתר רצינות למרות שאני לא בטוחה שאעיז!!! ההקלה הזו שחדר הניתוח היה ערוך לקראתי תוך עשר דקות... ושוב, המחשבה שאולי לא הייתי נקלעת בכלל למצב כזה בבית... קשה! קשה להחליט! משמש.

תות שדה

New member
משמש יקרה

אשמח אם תספרי לי על הלידה שלך את יכולה ישירות לאי מייל שלי תלחצי על השם שלי ותקבלי אותו תותי

משמש

New member
לתות שדה - אני טכנופובית!

תותי היקרה, אין לי מושג איך כותבים למישהו לאי-מייל... רק לפני שבוע למדתי בפעם הראשונה מה זה אינטרנט ואיך שולחים תגובה בפורום... אשמח לתת קצת יותר פרטים על הלידה, פשוט לא רציתי להעמיס משהו שאולי לא ממש מעניין. אם שאלת, אז מה שקרה היה זה: הגעתי לשבוע 42 בלי שום סימנים ללידה, לא צירים, לא ירידת מיים, לא פתיחה... המלצת הרופאים בבית החולים בו ילדתי הייתה להתחיל בזרוז מאחר שעלה חשש שמי השפיר והשיליה לא יוכלו עוד למלא את תפקידם כראוי... בדקו ובדקו שאין טעות בחישוב גיל ההריון ואכן זהו הריון שנמשך מעבר לזמן המקובל... כמובן שתוספת הפיטוצין (למרות שהייתה הדרגתית) גרמה לצירים כואבים אך לצערי מיותרים: העובר הגיב בירידת דופק קשה, מיים מקוניאלים ושאר סימנים שאין הזרוז לרוחו... לצערי, הזרוז לא עזר כלל להתקדמות בפתיחה שנשארה על שתי אצבעות ללא שום התקדמות במשך כארבעים שעות. לבסוף, עקב מצוקה עוברית של ירידת דופק ושעות ארוכות שעברו מאז ירידת המיים (זה קרה, אבל לא קידם את הפתיחה),ופחד מזיהומים- נותחתי מידית. לשמחתי,בני יצא ללא פגע, עם ציון אפגר 9 ואחר-כך 10 אבל זאת הייתה חוויה מפחידה למדי. מה דעתך? מצד אחד, אין ספק שמתן פיטוצין כשאין פתיחה עשוי לקדם את הלידה... מצד שני, אצלי זה גרם לירידת דופק עוברי: דמייני אותו נדחק בעוצמה שאינה טיבעית אל עבר פתח סגור... לעומת זאת, לידה בבית אולי הייתה מתקדמת באופן טבעי ומתון יותר, אבל עובדה שלא היו שום סימנים ללידה כזו... מה היית עושה?

תות שדה

New member
אז ככה....

קודם כל אני מאמינה בלידה בטוחה, אני לא פנאטית ולא דוגלת בטבעיות בכל מחיר, בעיקר שהמחיר כל כך גבוה.. שנית יתכן והיה כדאי לנסות לקדם את הלידם באמצעות טבליה או ג`ל בצוואר הרחם,בעיקר אם אין שום סימנים של לידה. אני חושבת שהחשוב מכל הוא בריאות התינוק והאם והם בראש סדר החשיבות. אני מניחה שאם הייתי מגיעה לשבוע 42 גם אני הייתי שוקלת זירוז בבית חולים. לשמחתי שתי הלידות התרחשו בדיוק בתאריך הלידה המשוער שלי, ככה שנחסך ממני הצורך להתעמת עם בעיות אלו. אני מקווה שגם הלידה הבאה (בעוד חצי שנה - תחזיקו אצבעות) תהיה בבית ובזמן ושלא יהיו גורמים שיאלצו אותי לפנות לבית חולים. אגב, נוצר הרושם שלידת הבית התרחשה עכשיו- אבל למעשה ילדתי לפני שנה ושמונה חודשים, רק שהזכרון חי מאד אצלי:) תנסי ללמוד את נושא האי מייל הכל זאת - זה פשוט מאד ופותח עולמות חדשים. בהצלחה תותי

למעלה