לידת מים?

s u n s o o n

New member
לידת מים?

הי אני אמא וותיקה שכעת שוב בתחילת הדרך, חודש רביעי... חושבת על הלידה ברור לי שאני רוצה בבית ברור לי שאבחר באיזו תנוחה ומקום רק ברגע הלידה עצמה, ובכל זאת רוצה שיהיו לי כמה אופציות לבחירה מכאן השאלות...2 שאלות לגבי לידת מים 1 אם הבנתי נכון דרכי הנשימה של התינוק מתנקות ממי שפיר תוך כדי יציאתו ילדי הגדולים צייצו ברגע יצאו, אחד מהם נראה לי אפילו עוד לפני שכל גופו יצא... לכן השאלה עד כמה נכון ולא מסוכן שוב להכניס את הראש למים הרי דרכי נשימה כבר יבשים ומוכנים? והאם זה כל כך בטוח שתינוק לא ינשום בתוך המים? 2 איכות המים מהברז ירודה, עם כלור וכו' בעצם זה לידה לא למים אלא לתמיסת כלור האם זה טוב? או שאתן משתמשות במסנן כלשהו? תודה!

לידת מים |טיפה|

מזלטוב על ההריון
אני ילדתי בביתי, במים. למיטב הבנתי, מה שמעורר את התינוק לקחת את נשימתי הראשונה ולנקות את ריאותיו משאריות מי השפיר היא הפגישה שלו עם האויר, ולאו דווקא היציאה עצמה מהרחם. ברחם התינוק מוקף מים בכל מקרה, וכך היציאה שלו היא ממים אל מים, ורק לאחר מכן לאויר. ילדייך נשמו והוציאו קולות משום שבשניה שיצאו מפתח תעלת הלידה שלך פניהם נגעו באויר. תינוק שנולד במים ממשיך לנשום דרך חבל הטבור שלו (כפי שעשה במשך 9 החודשים הקודמים) עד שהוא יוצא אל האויר. מלבד זאת, התינוק יוצא למים ומיד החוצה אלייך - לא משאירים אותו מתחת למים רק בשביל הפנאן. מדובר בשברירי שניה
האם זה בטוח שהתינוק לא ינסה לנשום? אני לא חושבת שיש דבר אחד בטוח בחיים האלו... מלבד המוות
ובכל זאת, אני לא הצלחתי (כנראה בגלל שאין) למצוא מידע מוכח ועדכני שמוכיח שלידות מים מסוכנות יותר מלידות שאינן במים (חוץ מאיזו כתבה אחת שקראתי מזמן, לא יכולה אפילו לזכור היכן, על תינוק שנולד במים אבל לא הוציאו אותו מהם רבע שעה והוא טבע ומת... תסכימי איתי שזו קיצוניות, ואני גם לא יודעת עד כמה זה אמיתי). לגבי איכות המים - באמת לא יודעת מה לענות לך... אני לא גרה בארץ. מסננים יש למכביר, שלרוב משמשים למי שתיה, אבל למה בעצם לא להשתמש במסנן שכזה למטרה שלך?

אם פי 3

New member
ברוכה הבאה בצל פורומנו

1. הטריגר להתחלת הנשימה, הוא שינוי המרקם יחד עם שינוי הטמפרטורה המתרחשים בעת היציאה לאוויר. אם התינוק נשאר במים, שדואגים שלא יהיו קרים מדי, הוא לא יתחיל לנשום. אספקת החמצן שלו היא עדיין מחבל הטבור. אין מצב של הוצאת התינוק מהמים ואז החזרתו אליהם (כלומר יש, אבל זה לא חלק מלידת מים, ושנוי במחלוקת). כמו כן, ההמלצה היא לא להשאיר את (ראש) התינוק בתוך המים, אלא מיד לאחר יציאתו מהגוף, להוציא את הראש מהמים - שוב - יש כאלו שלא עושים כך, אבל יש בזה סכנות, שנמנעות עם ההוצאה המיידית (גוף התינוק נשאר במים החמימים, עד שמחליטים לצאת החוצה, כדי לשמור על חום גופו). אגב - בגלל שזו יציאה רכה לאוויר העולם, לרוב גם לחשיכה ושקט, וללא ניתוק מיידי של חבל הטבור - חלק מהתינוקות לא מיד בוכים, לפעמים מייבבים קלות ולפעמים לא - זה לא בגלל בעיה, אלא להפך. הם נושמים בשקט... 2. איכות המים היא עדיין מספקת אפילו לשתיה. הכלור הוא במינון נמוך יחסית, כך שהוא מנקה את המים, אך לא מסוכן לשתיה. בנוסף - התינוק לא שותה את המים. אלו אמנם לא מי מעיינות צלולים וזכים, אבל בעיני הם מספיק טובים. לא השתמשתי בשום מסנן.

s u n s o o n

New member
הבהרה למה התכוונתי בשאלה1

תודה על התגובות! "אין מצב של הוצאת התינוק מהמים ואז החזרתו אליהם" התכוונתי ליציאתו ממי שפיר בדרך כלל עובר זמן בין פקיעת המים ליציאת התינוק וכשהוא מתקדם לפתח הנרתיק דרכי הנשימה שלו מתייבשים מהמים ומתכוננים לנשימה, זה אחד היתרונות של הלידה הנרתיקית לאומת ניתוח לכן יש לי ספק למה בשלב הזה כדרכי נשימה שלו מוכנים להחזירו למים או אם ליולדת בתוך המים יש מים בנרתיק אז לא קורית התייבשות הדרגתית של דרכי הנשימה של התינוק והמעבר נראה לי דווקא חד כמו בניתוח ישר מהסביבה המימית לאוויר... אגב, שני ילדיי הקטנים נולדו בלידות...טוב אולי פעם אכתוב.. לא בבית אבל לא בבית חולים ובלי רופאים ולא חתכו להם חבל תבור עד שהפסיק לפעום אבל בכל זאת הם בחרו לייבב מייד, לא לבכות אבל כן לנשום בקול, אבל מייד עם היציאה ואף לפני...

אם פי 3

New member
גם אם מי השפיר פוקעים

(וזה לא תמיד קורה - אצלי זה קרה רק עם יציאת הראש), הרחם לא יבש, והמים כל הזמן זורמים, כך שלמעשה התינוק עדיין נמצא בתוך שק מים (עם חור). המעבר בתעלת הלידה אמנם סוחט את הריאות, אך מכיוון שהתינוק עדיין לא נושם, הוא לא מכניס לריאות לא אוויר ולא מים. הלידה היא רכה. שמחה לשמוע שילדייך נולדו בלידות רכות, וסיקרנת אותי - אשמח לשמוע את סיפורי הלידה... (כתבתי שלפעמים הם לא בוכים מיד. לפעמים הם כן. פשוט שלא צריך להבהל, אם לא).

s u n s o o n

New member
על הלידות שלי בהכי קיצור

סתם שלא תהי מסוקרנת שתי הלידות האחרונות: אחת ב"לידה ביתית" במשגב לדך כשסוכם עם המיילדת שאף רופא לא נכנס לחדר ושגם היא לא מתערבת בלי בקשתנו מיוחדת...וכך היה, מצידה יכולתי ללדת גם בג'קוזי אבל בחרתי לצאת... ולידה האחרונה (בינתיים) תוכננה בבית שלנו, בנוכחות אותה המיילדת ועם אותו ההסכם... אבל לא הספקתי הבייתה פשוט התינוקת יצאה באוטו

למעלה