לידת
או לידת בי"ח

לידת ../images/Emo82.gif או לידת בי"ח../images/Emo35.gif

היי בנות, נעלמתי לכמה זמן, אז אני אזכיר: שבוע 21, בשבועות האחרונים התחלתי לחשוב על לידת בית. נכנסתי לכאן, הצגתי את עצמי וקיבלתי קבלת פנים חמה, המלצות קריאה ומילים מעודדות. בהתחלה הייתי על תקן - אני חושבת על זה, אבל בן הזוג מסרב בתוקף. עברתי לסטטוס של - נתתי לו לקרוא כמה דברים והוא כבר מוכן לחשוב על זה, ומשם, קנינו את הספר של אילנה שמש (הוא קרא בעניין), ואפילו נפגשנו כבר עם שתי מיילדות בית. במסגרת תהליך קבלת ההחלטה שלנו אנחנו מגיעים מחר לסיור בתל השומר. שמענו דברים טובים על החדרים הטבעיים שלהם (עם מיילדת פרטית), למרות שאת המיילדת לא זוכים לפגוש מראש, ובכל זאת, מדובר עדיין בבי"ח... בן הזוג ממש איתי, מבחינתו, מה שטוב לי טוב גם לו. איכשהו נדמה לי שמה שמפחיד אותו בלידת בית זה הכאבים שאני אצטרך לעבור. קצת הפתיע אותי לגלות את זה כי מה שנראה לי הכי מאפיין לידת בית, זו העובדה שיש לי את היכולת להתמודד עם הצירים באופן הטוב ביותר (ולא לשכב בחוסר אונים על מיטת בי"ח עד שהמרדים יגיע). אני חושבת שהכאבים הם הדבר האחרון שמטריד אותי באופציה הזאת. אז איפה ההתלבטות שלי עדיין? כנראה בכל זאת מפחיד. לידה ראשונה, אף פעם לא עברתי את זה ולא יודעת איך יהיה. כנראה בכל זאת חשובה לי התמיכה של הסביבה שלי. ואני חוששת שאם נתחיל לספר לאנשים שאנחנו חושבים על זה, נקבל הרבה תגובות מחלישות. ובאמת עד עכשיו - דום שתיקה. לא שיתפנו איש במחשבות שלנו (חוץ מאת הפורום הזה ואת המיילדות שפגשנו - שתיהן מקסימות). טוב, מצטערת שיצא קצת ארוך. בכל מקרה, מחר יש לנו סיור בחדרי הלידה הטבעיים בתל השומר. הכנו רשימת שאלות, אבל אשמח לשמוע מכן - למה לדעתכן כדאי לשים לב, מה חשוב לברר כדי שנוכל להגיע להחלטה מה נכון בשבילנו? אשמח לשמוע את עצותיכן החכמות. תודה לכולן ולילה טוב

שָׂרָה

New member
בתל השומר הם לא נותנים לכל אחד

להכנס לחדרים הטבעיים. קודם כל הם מחברים אותך למוניטור לפחות חצי שעה. אם התוצאות משביעות את רצונם אז תקבלי חדר טבעי. הם מחפשים כל תירוץ לא לתת לך חדר טבעי ברגע האחרון. לגבי הכאבים, בלידת בית מהנסיון שלי הרבה פחות כואב. כל ההתערבויות וההלחצות של הבית חולים גורם שיכאב יותר. וגם אם התמזל מזלך ואת בחדר הטבעי, כל סטיה קטנה כמו צירים ארוכים מדי, ישר יחזירו אותך לחדר לידה 'רגיל'

ס י ס

New member
שלום לך

הייתי בהתלבטות דומה, ולבסוף החלטתי ללדת בבי"ח. אני מצרפת לך את סיפור הלידה של תבור- מלפני שבועיים וחצי. דווקא הכאב לא היה שיקול בהתלבטות אצלי- אם יש לך ידע, כלים ושלווה, אפשר להתמודד עם הכאב בכל מקום. השלווה היא הגורם המשמעותי בעיניי, וזה מאד אישי, איפה מוצאים שלווה. מאחלת לך הצלחה.

mamadan

New member
מה לגבי אחרי הלידה?

אצלי זה די מה שהכריע את הכף, לא יכולתי לסבול את המחשבה שיקחו ממני את התינוק אחרי הלידה ואפילו לא למספר דקות- ובתל השומר זה קורה. אין ספק שלידה בבית שונה בתכלית, גם אם זה "חדר לידה טבעי", בעיני אין שום דבר טבעי בלידה בבית חולים. את היתרונות שיש לך בבית- בית חולים לא יכול לתת- הם רק מנסים ליצור אשליה כזאת, ולגבות (עד כמה שזכור לי) אותו מחיר. בהחלט מסכימה עם עניין הדיסקרטיות, אני סיפרתי רק לקרובים ביותר שהיה לי ברור שיתמכו בי- לאחרים כששאלו אמרתי שלא החלטתי עדיין. היום- אחרי הלידה, אני אומרת לכל אחד ומתמודדת יפה עם כל ההאשמות.. בהצלחה

טלימה

New member
אין לי ממש רעיון לשאלות

אני אולי הייתי רוצה לשאול דברים כמו - מהן האינדיקציות בעיניהם לחוסר התקדמות, באילו תנאים אפשר להשתמש בחדר הטבעי ובאילו לא, האם יש מקרים בהם ידרשו מבעלי לצאת את החדר, מהן הדרישות לגבי בדיקות ואגינליות ועד כמה ניתן להימנע מהן. אבל זה מאוד תלוי בסה"כ במה שמענין אותך ובמה שגורם לך לחשוש, הרי החששות שלך הם מה שצריך לנטרל. מאוד אשמח לשמוע על ההתרשמות שלכם מהסיור.

rnati

New member
אולי רק בשביל לקבל תמונה כללית

לשאול שאלות ספציפיות לגבי מה יכול למנוע/להוציא מהחדר הטיבעי. למשל:
כמה זמן אחרי ירידת מים הם יתנו לך לחכות לצירים? (ב"לניאדו" מחכים גם 24 שעות, ל"מאיר" הגעתי 3 שעות אחרי והתעקשתי לחכות עוד, הם רצו לזרז)
אם נתנו לך זירוז, את יכולה ללכת לחדר הטיבעי? (סביר שלא)
אם אין בייס ליין (לדופק העובר) במוניטור הרגיל, ישר מחברים למוניטור פנימי? (את זה אי אפשר לעשות בחדר טיבעי)
GBS מונע חדר טיבעי? - אם רלוונטי אלייך, זה מצריך אנטיביוטיקה בלידה

vashti72

New member
היי חמודה! long time...

אני רואה שאתם מתקדמים... אני גם קראתי את לידה פעילה- שהוא מקסים למי שחושבת על לידה טבעית. אני שמחה שבעלך הולך איתך לאן שחשוב לך. אצלנו אין ממש את האופציה לחדר טבעי בירושלים, כך שאנחנו מאד רציניים (לפחות אחת מאיתנו
לגבי לידת הבית) את יכולה לספר לי עם מי נפגשת? (מילדות כמובן...) אני אגיד לך את דעתי הבאמת לא מלומדת? - את צריכה ללדת איפה שתרגישי הכי רגועה והכי טוב עם עצמך! בין אם זה חדר טבעי או בבית או בבית חולים. נראה לי שאז יכולת ההתמודדות עם הכאב במקסימום האפשרי. והיכולת לזרום עם הגוף גם טובה

היי מתוקה,

ראיתי את הודעתך בפורום ליד
. איך את מרגישה? תשמרי על עצמך ותנוחי! אני שולחת לך מסר.

תודה לכולן../images/Emo140.gif ורשמים למי שמתעניינת

חזרנו מהסיור, למי שהתעניינה, הנה רשמים מתוך מה שאני זוכרת: קיבלה אותנו טיה, אחת מצוות המיילדות במרכז הלידה הטבעי, שבו יש שש מיילדות בסך הכל. לפני הלידה יוצא להכיר את כל המיילדות כי יש שני מפגשים אישיים (מיילדת-זוג, אחד בשבוע 32 ואחד בשבוע 36) ועוד מפגש קבוצתי עם כל המיילדות. אבל לא יודעים מראש מי תהיה המיילדת שתהיה בכוננות בלידה שלנו. למי שתהתה לגבי לקיחת התינוק - אז נשארים במרכז לידה ארבע עד שש שעות (תלוי לאן מתפנים - אם למחלקת יולדות, אז 4 שעות, ואם למלונית, אז אחרי שש שעות). הבדיקות לתינוק וליולדת נעשות שם ולא מפרידים בין האם לתינוק. כדי להיכנס לחדר צריך לעבור מוניטור 20 דקות. שאלנו כמה נשים לא הצליחו להיכנס בגלל מוניטור והתשובה היתה שאולי אחת כזו (אז נראה, שבניגוד למה ששמענו מוניטור לא באמת מהווה בעיה או מחסום רציני). שאלנו כמה לא סיימו את הלידה במרכז הלידה (חוסר התקדמות מוגדר כמעל שעתיים או שלוש - לא זוכרת בדיוק - אחרי פתיחה מלאה). וגם כאן התשובה היתה אולי אחת. סה"כ היו להם כחמישים לידות במרכז (זה מרכז חדש יחסית, קיים קצת יותר משנה), יש שני חדרים, ועוד לא קרה ששניהם היו תפוסים (היום למשל ראינו את שניהם והם היו ריקים מאוד..). והמחיר: 4,300 שקל. מה קורה במחלקה אח"כ - שלא נדע. האמת, שאין לי בסיס להשוואה אבל לחדר של יולדת הם מכניסים שתי מיטות ולחדרים של שתיים הם מכניסים שלוש, אז הכל נראה מ-א-ו-ד צפוף (לכל חדר טוש קטנטן ושירותים). לפי נהלי משרד הבריאות האשפוז הוא ל-48 שעות, אבל היו מקרים של זוגות שחתמו על סירוב ויצאו אחרי שש (לא שאפשר לסמוך על זה ברגע האמת...). ביקרנו גם במלונית. מה אפשר לומר, מלון. אכן תנאים טובים, אין מה להשוות למחלקה, אבל גם אין מה להשוות לתחושה של פשוט להיות כבר בבית...

mise

New member
"חדרי לידה טבעיים".

זו פשוט בדיחה
יש חדר שבו אפשר ללדת טבעי, חח, זה משעשע, בהחלט. מדהים שרק עכשיו הפנמתי את זה. תראי, מה שקפץ לי לעין מההודעה שלך הוא חוסר התקדמות מוגדר כמעל שעתיים או שלוש - לא זוכרת בדיוק - אחרי פתיחה מלאה (מעבר לבעיתיות הבסיסית שיש מבחינתי בללדת בבי"ח..) - למה רק שעתיים-שלוש? אם תהיי שלוש וחצי שעות אחרי פתיחה מלאה? בכלל, כל עניין בדיקת הפתיחות הזה כדי לעמוד בכל מיני קריטריונים ועקומות שנקבעו באופן שרירותי מהווה בעיה ללידה, בפרט ללידה ראשונה. מעבר לזה - כמו שושתי כתבה לך - תלדי היכן שאת מרגישה הכי בטוח ושם תלדי הכי טוב, רק מה - תבררי הכל לעומק מכל הכיוונים באופן בלתי משוחד ואז תחליטי.

g a n i

New member
אפשר לסרב להכל. זו הפתיחה שלך...

הבעיה, כמו תמיד בשאלות הללו, היא גיוס האדרנלין בשלב הלא נכון והמאבק המתמיד מול כל איש צוות שמתווסף לחדר. אולי ב"טבעי" זה יעבור יותר בקלות ומלכתחילה יהיו פחות אנשי צוות?

mise

New member
את מדברת על מקרה קצה כשאת

כותבת: "אולי ב"טבעי" זה יעבור יותר בקלות ומלכתחילה יהיו פחות אנשי צוות?" אני חושבת שלגבי הכלל זה אומר שתהיינה בעיות. לא פשוטות. בכלל, מי שלא רוצה שיבדקו לה פתיחה, למה לה מראש ללכת לבי"ח? :) הרי בדיקת הפתיחה נועדה לפרש קצב לידה מסוים שנקבע מראש, על מנת שיהיה אפשר לנקוט בצעדים כאלו ואחרים במידה והקצב לא משביע רצון (או פרוטוקולים) ואם יש מישהי שמראש לא מעוניינת בזה, נראה לי שבי"ח לא רלוונטי עבורה.

g a n i

New member
בדיקות הפתיחה הן לא חזות הכל

החדר הטבעי בבי"ח (או יותר נכון, מרכזי הלידה העתידיים. פה לא נשמע לי שהם באמת מתכוונים) כביכול מספק את רשת הביטחון של טיפול רפואי (פעם הייתי קוראת לזה "בטיחות") יד ביד עם החופש ללדת כרצונך. כביכול. אני יכולה - בעולם אידאלי - להתעקש על נקודות שחשובות לי, כמו שאנחנו עושות עם ביות, חיסונים ורחיצת הרך הנולד. ההתעקשות על המנעות מבדיקות פנימיות דווקא שומרת עלינו מפני מפל ההתערבויות שנגזר מעקומת פרידמן הנוראה (X סמ' בY זמן או ש...)ומשפיעה ישירות על ההתנהלות ולכן היא שווה בעיני מאבק. אבל זה מאבק.
סליחה על המרירות וקטנות האמונה בכוונותיהן הטובות. מאז הלידה הנפלאה שהייתה לי אני לא יכולה להשתחרר מההרגשה שהמיילדת "בגישה הטבעית"
שהגרלתי "בחדר הטבעי" בקפלן הפריעה לי ללדת. זה לא נותן לי מנוח, למרות שעבר כבר די הרבה זמן וכל המסביב היה כ"כ נפלא! הרציו - וגם החצי - אומרים לי שאני מתקטננת, אבל זה אוכל אותי.

mise

New member
קשה לי להאמין, קשה מאוד

שבתי החולים יוותרו על בדיקת הפתיחה. איך יגיעו לקיסרי? איך יגיעו למקלחיים? איך יתנו זירוז? מה יהיה על הואקומים? על סמך מה יהיה אפשר להחליט מתי הגיע זמן החירום לביצוע כל אלו? מה היה בלידה שלך? יש לך סיפור לידה?

g a n i

New member
הגישה שלי שונה: אין פה קונספירציה

אף אחד לא מנסה להגיע לקיסרי. הרפואה המערבית מטבעה מנסה לשלוט על הבלתי ניתן לשליטה ולנבא את הלא-בהכרח-ניתן-לניבוי. ובמאמציה היא מגלה/ממציאה/נאחזת בסולמות מספריים, כמותיים אובייקטיביים. סקאלת זה וסקאלת ההוא. אין חרות לתהליכים להתקדם בקצב משלהם כי יש X% שקצב ספציפי כלשהו יסתבך באופן מסוים. אין לרופא שום אינטרס לתת ליולדת להמשיך יותר מ24 ש' אחרי ירידת מים ללא אנטי' כי הסטטיסטיקה מראה שיש סיכון לזיהום. ולא מתאים לו בתיק האישי שלו שתסתבך בגלל זה. מעטים הרופאים שרואים את האינטרס החברתי ואפילו הרפואי הכולל מעבר למשמרת שלהם שצריכה לעבור בשלום. יוצא לי עילג, אני עייפה. רוב הצוותים הרפואיים מאמינים שהם מגינים על היולדות ושהנהלים שומרים עליהן ועל העוברים. רובם. חלקם רוצים להגיע בזמן לשריקת הפתיחה של מכבי
הסיפור שלי? הסיפור שלי (ושל בני) דרמטי רק בעיני
בטח אספר מתישהו, כשאהיה פחות עייפה.

mise

New member
נעמי וולף כתבה ב"מיתוס היופי"

(רוח הדברים, לא ציטוט מדויק, אין לי כוח להביא עכשיו באמצע הלילה את הספר): "קונספירציה זה לא משהו שמתהווה בחדרים אפלים עם עשן ומפות סודיות, היא הופכת להיות חלק תרבותי" (מבטיחה לנסות להביא מחר ציטוט מדויק).

גבינה יקרה הסטטיסטיקה גרועה !!!

סליחה שאני נחרצת אבל - בהתייחס לנתונים המספריים שהצגת - 50 לידות בשנה ??? אם זה נכון, זה גרוע - או שהם לא משווקים מספיק טוב את המרכז לידה הטבעי (תרשי לי "לנחש" שזו לא הבעיה...) או שהם לא מכניסים לשם נשים !!! לשם השוואה, במרכז הלידה בלניאדו היו בחצי השנה הראשונה להיפתחו 100 לידות שהסתיימו בו ! שוב - אם המספרים שהבאת נכונים - אני מזהה פה בעייה.

למעלה