קשור ולא קשור,
בין לבין יצא לי היום להאזין קצת לתכנית של "זהבי עצבני". הועלה לשידור רופא - מנהל ביה"ח הגריאטרי פלימן בצפון הארץ, שעפ"י החלטת האוצר עתיד ביה"ח הזה להיסגר. אותו רופא דיבר על דרך קבלת ההחלטות, והציג אותה כחלטוריסטית לחלוטין. לטענתו, פקידי האוצר מציגים בפני השרים
נתונים שגויים, מטעים ושיקריים. גם בצד האינפורמטיבי, וגם בצד הכלכלי. (למשל, הם טענו כי הטיפולים הניתנים בבי"ח זה יכולים להינתן גם בבי"ח אחר, ובעלות זולה יותר. אותו מנהל טוען שזה לגמרי שטות והבל. נתון שיקרי לחלוטין, היות ואין בי"ח גריאטרי אחר באיזור הצפון. ומשמעות החלטה אומללה זו היא כמובן תמותת חולים גריאטריים, ו/או עומס נוסף על מערכת הבריאות, כי החולים הללו יהיו סיעודיים ויפילו עומס נוסף על קופות החולים בקהילה....וכד') בקיצור - כל דרך קבלת ההחלטות בוצעה באופן מאוד לא מקצועי, תוך הסתמכות על נתונים שיקריים ולא מדוייקים שהציגו פקידי האוצר בפני שרי הממשלה, והשרים, הצביעו בעד ההצעה - בלי לדעת על מה הם בכלל מצביעים !! אני חושבת שהאימרה הזאת נכונה ומדוייקת מאוד גם למצב שלנו. גם כאן, כנראה, הוצגו נתונים מגמתיים, לא נכונים, לא מדוייקים, ועל סמך נתונים אלו - התקבלה החלטה כל-כך אומללה.
נראה לי שבכל הפניות למשרדי הממשלה - חשוב להדגיש עובדה זו (שיש לה כמעט קונצנזוס בקרב מומחים) - שההחלטה לא התקבלה באופן עינייני, והגיוני והסתמכה על נתונים שיקריים , שגויים, ומטעים בכוונה תחילה !! אגב, זהבי גם הקריא מכתב של זוג מטופל בטיפולי פוריות כנגד הקיצוצים.