../images/Emo80.gif קורס 60?! 2000 ש"ח?!?!?
בול
!! 180 ש"ח זה כבר מעל ומעבר! תשלום בסיסי ביותר עבור חלוק, ספר, ביטוח, ובטח גם תשלום לקופת מתנדבים כלול שם או משהו... את קורס 60 מעבירים מדריכים מתנדבים! מד"א לא משקיע שום דבר מכספו! אולי קורס 60 מחוץ למד"א שווה מחיר כלשהו, כשזה בחברה פרטית והמדריך עובד (זה יותר נקרא קורס 56/44), אבל לא 2000 ש"ח! אם אני זוכר נכון, בקורס המדריכים מאיימים איום דומה, שאם המדריכים לא יבצעו את חובת ההדרכה שלהם ו/או יעבדו בחברות פרטיות (כשאז גם נשללת מהם התעודה ותתכן גם השעייה ממד"א), הם יצטרכו לשלם את הסכום המלא, שזה כמדומני 3000 ש"ח (אם זכרוני אינו מטעה אותי). זאת מפני שיש שם גם מדריכים שמד"א כן משלם להם. ממחלקת הדרכה. שזו העבודה שלהם.
אבל....... עם כל האיומים האלו.... לא זכור לי ולא שמעתי על שום מקרה שבהם דרשו ממישהו לשלם. כולנו יודעים שיש לפחות 1-2 חניכים שעוברים את הקורס (60) ולא מגיעים להתנדב. לפעמים אפילו לא פעם אחת. אני לא זוכר שמישהו ביקש מהם 2000 ש"ח. לעומת זאת שמעתי על מתנדב שעשו לו בלאגן בעניין החברות הפרטיות (ועדת משמעת וכל הבבל"ת), אבל בסוף לא קרה כלום.
המסקנה: מד"א מנסה. לא מצליח. אולי במקום לאיים כל הזמן, שיצ'פרו... מדריכים... (כן כן, אני מדריך.... נו, אז מה??
) אני זוכר שהציעו כל מיני הצעות... מהצלב האדום... 15 הדרכות מאמני החייאה - טיול כלשהו (אפילו טיסה)... 4 הדרכות קורס 60 - גם איזה צ'ופר... לא זוכר... היו המון שמועות, אבל היה בהן חלק שכן היה נכון. לא שאני רוצה לסחוט... להיפך... אני נהנה מאוד להדריך ולא צריך את ה"צ'ופרים" שלהם. הדרכתי לא מעט קורסים (מאמני החייאה, 60, תאר"ן, מדריכים, וכל מה שביניהם...) ואני עדיין מדריך. ואמשיך להדריך. אבל... רוצים מדריכים
תפסיקו לאיים
אנחנו לא העובדים שלכם
באנו
להתנדב
לתת מזמננו החופשי למען אחרים
תחפשו שיטות אחרות לשמור על המדריכים שלכם, כי אלו לא מצליחות. בדוק. אגב... קבלו את הביקורת בחיוך ובנימה חיובית...
למד"א יש חלק ענק בחיים שלי. והוא לא ייעלם לעולם. אני אוהב את התחנה, המתנדבים, העובדים, ההדרכה, הפעילות בשטח... ואהבה זו לא תעלם בקלות. פשוט... יש פאקים במערכת. אין מה לעשות. שום דבר לא מושלם.
שיהיה בכיף...