ליוו אדם לבית חולים ונדרשו לשלם עבורו

ליוו אדם לבית חולים ונדרשו לשלם עבורו [URL]http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=36985&msgid=54644523[/URL]

אסף וקנין

בית החולים לניאדו, כמו כל בית חולים אחר מבצע גביית חובות מלקוחותיו, אשר לא הביאו טופס 17 המזכה אותם מתשלום בעבור עלות הטיפול במיון. יוסי ע', תושב העיר חולה במחלה קשה, לא הביא ללניאדו טופס 17 בעבור הטיפול לו הוא זכה במיון. אלא מה, אחותו, שליוותה אותו למיון והשאירה את מספר הטלפון שלה, אם יצטרך אותה אחיה, או לכל הודעה עתידית, נדהמה לגלות השבוע כי בית החולים שלח לה התראה לפני תביעה בגין החוב ולו רק בשל העובדה שהשאירה את מספר הטלפון שלה להתקשרות. במחלקת הגבייה של לניאדו מסרו השבוע כי התראות דומות נשלחו לעשרות ואולי למאות מלקוחות בית החולים, אולם טענו כי הם עושים זאת בכדי להקל על הלקוחות ולמנוע מהם הוצאות טיפול משפטי.

"פתאום קיבלתי הודעה שאומרת לי שיש לי חוב משנת 2012" אומרת אחותו של יוסי ומוסיפה :"לא ידעתי איך להתייחס לזה. לא ידעתי אם החוב שלי או לא וממש נלחצתי. אחרי שהתקשרתי הבנתי שזה חוב של אחי ובגלל שנתתי את מספר הטלפון שלי, הם שלחו אליי את ההתראה כי כנראה הם לא מצאו אותו".
ואכן, מבדיקת העיתון עולה כי בית החולים אינו מבצע הפרדה בין המטופל למלוויו ושולח הודעות לכל מספרי הטלפון שברשותו. גם נוסח ההודעה אשר נשלח אינו מבדיל בין השניים וקובע חובת תשלום עם סנקציה בנקיטת הליכים:" לידיעתך, חובך לחדר מיון לניאדו ע"ס 741.00 ש"ח מתאריך 20.01.12 יועבר לתביעה משפטית תוך 14 יום. טלפון לתשלום: 098604791" נכתב בהודעת בית החולים.

"שלחנו הודעות לאנשים שלא שילמו ולא הביאו טופס 17" מסרה פקידת הגבייה והוסיפה: "אנחנו מקלים על הלקוחות וחוסכים להם תשלום כי אם אנחנו שולחים את התיק לעורכי הדין שעובדים איתנו, זה כבר אבוד מבחינת הלקוח והוא יצטרך לשלם את הוצאות הגבייה".
הפקידה אף ציינה בתגובה לשאלות כותב שורות אלה כי ההתראות נשלחות כהודעת טקסט למספרי הטלפון המופיעים בטופס ההרשמה למיון ומי שמסר את מספר הטלפון שלו, מוחזק כחייב עד אשר הוא מוכיח אחרת

ghost07

New member
"שיטת מצליח" של בתי החולים. בעבר הייתי עד למכתב כזה, שכבר כלל בחשבון גם את שכרו של "קבלן הגביה" (עוכר-דין), שהיה כפול מהחוב המקורי.
איזה אינטרס לבי"ח להעשיר אותו קבלן? (תהיה "פרטית" שלי).
פרסומים אודות התנהלות מופקרת זאת אלצו את הרשויות להכניס (מעט בלבד) סדר בנושא.
בעבר כבר נתקלתי באזהרה, מצד חבר שמכיר הדברים, שלא לגשת למישהו שהתמוטט בקבלה, כי "בית החולים עלול לשלוח לך את החשבון"...
לא בטוח ששיטות אלה יעמדו בבית המשפט. אבל מרבית האזרחים מן השורה אינם ערוכים להתמודד, בבית המשפט, עם אותם "קבלני-גביה".

למעלה