ליונה

שירי281

New member
ליונה

יונה שלום. כתבתי לך בקשר לדיסקלקוליה בסוף חודש אוגוסט,ענית לי ואני לא חזרתי לפורום. עניתי היום אבל זה בעמוד השלישי ואני לא יודעת אם תשימי לב לזה.. אין לי מושג איך זה הולך.. אני מודה לך קודם כל על ההתייחסות למייל שלי ומצטערת שלא עניתי בחזרה מאז. שאלת מהיכן אני. אני גרה ביפו, כך שזה במרכז. לפעמים אני חושבת אם אני יכולה עדיין לעבוד על זה, ולשפר את המצב, ללמוד עדיין את לוח הכפל, לחלק, לחסר, להבין כמויות וכו'.זה מייאש אותי. אני מקווה שתוכלי לעזור לי ולהציע לי תכנית טובה וטיפול שמתאים לגיל שלי 28....אני לא יודעת אם אפשר עדיין ל"הציל" אותי... אודה מאד לעזרתך. שירי.

שבט

New member
ברוכה השבה שירי281 ../images/Emo140.gif

אני קצת יותר צעירה ממך, וגם לי יש את הבעיה הנוראית הזאת בחשבון. אני לא יודעת אם באמת נוכל לטפל בזה, אבל מה שאני יודעת שאני בהחלט מתכוונת לנסות ולראות! כי גם אותי זה מייאש וזה כבר ממש הפך לאחד החלומות שלי לדעת חשבון (לפחות את הדברים הפשוטים יותר) (למרות שדי התרגלתי לספור באצבעות.. הן עוד עלולות להפגע ממני) ועכשיו ברצינות אני בקרוב אתחיל הוראה מתקנת בחשבון למרות שאני משערת שזה יהיה מתסכל, אני מקווה שזה יהיה שווה את זה! אם את חושבת בכיוון, לדעתי, מה שחשוב זה למצוא מורה מיומנת ומתמחה בתחום שיש לה נסיון עם מבוגרים וכמובן שתהיה מהאזור שלך. בשביל זה, אם תחליטי, אני מציעה שתפני למנהלת הפורום היקרה.

שירי281

New member
לשבט

שלום לך תודה על התשובה. מעולם לא נתקלתי במישהי/ו שיש להם את אותה בעיה כמוני. זה מתסכל נורא. אני לא יודעת למי לפנות ולאן כדי לטפל בבעיה. מה זה הוראה מתקנת בחשבון? איפה יש מורים שמטפלים באנשים עם בעיות כמו שלנו? אולי לפנות לניצ"ן? או שהם מטפלים בילדים רק? אשמח לכל תשובה ועזרה!! שירי.

שבט

New member
שירי281 היקרה! ../images/Emo23.gif

היי שירי, רק שתדעי שלא חסרים עוד כמונו. ואני ממש מבינה אותך כי גם אני מאוד מתוסכלת מהעניין. ולכן אני רוצה לנסות לשנות אותו.נראה לי שזה שאת מודעת לבעיה ויש לך הרצון לשנות ולהתקדם זה כבר משהו. אז ככה בהוראה מתקנת יושבת איתך מורה שמנוסה ומיומנת ללמד אנשים כמונו שיש להם קשיים. זה לא כמו שיעור פרטי רגיל. היא מתאימה את הדרך אלייך, ועוזרת לך לעקוף את הקשיים הספציפיים שיש לך. לדוגמא יש שיטה מיוחדת ללמוד את כפולות ה-9 בלי לדעת בעל פה. היא גם יכולה לעזור לך במיומניוית היום יום לדוגמא כל מה שקשור לבנק,לחשבונות, לסופר (לעשות אחוזים לקניית השמלה...). בכל מקרה יש המון מקומות ומורות להוראה מתקנת. אבל את צריכה להגיד את אזור מגורייך. אני חושבת שיונה תוכל לעזור לך יותר בקטע הזה. כי היא מכירה יותר אנשים מהתחום כי היא בתוכו. בכל מקרה גם לי המליצו בפורום ללכת למקום שאני מתחילה ללכת אליו להוראה מתקנת. אז מה שאני מציעה לך זה שתכתבי את אזור המגורים, ואם לא בא לך אז במסר אישי ליונה והיא תמליץ לך. וגם אם היא לא מכירה באזור מגורייך היא בטח תפנה אותך למישהי שמכירה. בכל מקרה אני אשמח לשמוע מה התקדם
שלך שבט

אני כמעט לא מתערבת

במה שכתבתן, פשוט כי הדו-שיח שלכן, בתקווה שייהפך לרב-שיח בפורום - נראה מעניין. ואם יהיה צורך, אני כאן, ואוכל להמשיך בטיפול בעניינים הדורשים טיפול...

שירי281

New member
שבט יקרה וליונה גם..

תודה רבה שוב על התגובה, איזה חום שופע ממנה!!! וכמה רצון לעזור. ובכן, אני תושבת יפו. מה שתארת נשמע נהדר.. אשמח עם מישהי תוכל לעזור בכל הדברים האלה. דברים של היום יום. אשמח אם תוכלי לעזור לי, את או יונה. מפני שאין לי מושג לאן לפנות. אגב, אני חולת במחלת הנפילה מגיל 12.5;נחשבת חולה קל ועדיין נוטלת כדורים אבל לדעתי הבעיה אצלי התחילה לפני. תודה רבה לכן!! שירי.

שבט

New member
היי שירי

אני גרה באזור הצפון כך שאיני מכירה מורה להוראה מתקנת באזור שלך. אבל אני משערת שיונה תראה את זה היא תומר לך ואם לא תפנה אותך למי שמכיר באזור שלך. אז בואי נבקש ממנה בכל זאת להתערב, כדי שבאמת תוכלי לפנות למקום הנכון. ו.. יש לי שאלה אם לא אכפת לך כמובן. עשית פעם אבחון על מנת לדעת אם את לקויית למידה??? כי אני אישית גיליתי רק בשנים האחרונות, הצלחתי להסתיר טוב את ענייני האצבעות והשאר. אהה ולגבי המחלה אני לא יודעת אם יכול להיות קשר , אולי יונה תדע לענות גם על זה. לסיכום, אני חושבת שאנחנו זקוקות ליונה ואת??? אז בואי נקרא לה יונההההההההההההה....

שירי לי כי טוב.... הזמר...

צ'מעי... אפשר לנסות גם לעזור כאן בענייני מתמטיקה, אם נדע מה בדיוק הקושי, ואיך להתגבר עליו. בקשר לאבחון, יש שני מקומות טובים לאבחון מתמטיקה - 1. יהודית בירין - אפשר להשיג טלפון שלה דרך מכללת סמינר הקיבוצים, וכן יש במכללה גם מערכת תמיכה לסטודנטים לקויי למידה. 2. בית ברל - יש להם אבחונים במתמטיקה, ומערכת תמיכה לסטודנטים.. בעניין האפילפסיה - ידוע על לקויי למידה בשילוב של אפילפסיה, או להיפך... כדאי להתייעץ אם תרצי - גם בפורום של אפילפסיה-תמיכה.

שירי281

New member
שבט ויונה היקרות

תודה לכן חביבות שלי. עברתי אבחון לפני המון שנין בניצ"ן, המאבחנת לא הייתה נעימה כלל. דיברה בטל' בזמן האבחון המון, לא הייתה רגישה בכלל אבל אבחנה אותי בסוף כדיסקלקולית, אין לי את האבחון , אבדתי אותו. ולא עשיתי עם עצמי מאז כלום. אני מודה לך, יונה, על השמות שכתבת לי. האם יהודית בירין היא מטפלת גם? ותוכל לעזור לי כמו שתיארה שבט באחד המיילים שלה, איך לקנות שמלה, וכל מיני דברים כאלה? אני מצטערת על כל השאלות ובקשת העזרה. אני פשוט לא יודעת לאן לפנות. תודה שוב ושוב. שירי.

לא יודעת אם היא מסכימה

לטפל, אבל בטוח, שאם היא לא - היא תתן לך מי כן. היא פשוט משהו מיוחד ! שווה לבדוק. ואם היא תגיד שהיא לא יכולה - תבקשי שם של מישהו אחר, שהיא תמליץ לך. וכך תעשי. בהצלחה !

למעלה