ליונתן,הדר ושאר הפורום

TAINTED SAINT

New member
ליונתן,הדר ושאר הפורום ../images/Emo140.gif

בוקר טוב. אני יודע שחלק מכם יהיה בהחלט משועשע מהכתוב בהמשך,ברגע שפתחתי את הספר אתמול בלילה בעמוד המסויים הזה חשבתי עליכם ! ! ! אני יודע שזה לא תואם את הנכתב כאן בפורום,אך אתפלא אם תתרעמו עליי [וכמובן ששמורה לכם זכות המחיקה]. מצאתי את הכתוב בספר אצלי בספריה בחדר המגורים-ואני מודה על חטא-לא תמצאו בה כמעט "רבי מכר"... לעומת זאת..... פשר חלומות הקשורים לנחשים לפי קהילת יהודי דמשק [סוריה] החולם על נחש במחילתו-פרנסתו מובטחת החולם על נחש ישן ומתפתל יזכה לפרנסה טובה. החולם עלנחש המזדווג עם בת-זוגו-יתעשר. החולם על נחש המזדחל לדרכו-סימן הוא שמשמיצים אותו ומוציאים עליו דיבה ולשון הרע. החולם שנחש הכישו-יאבד את מטה לחמו וירבו שונאיו. ההורג נחש בחלומו-יזכה לטוב ויגבר על שונאיו החולם שנחש נמלט ממנו-סימן הוא שיאבד את מטה לחמו ויתרושש. [ועל האחרון נאמר רק
] שיהיה סוף שבוע נהדר לכולם

TAINTED SAINT

New member
לא מסודרות לפי הגיון

עברתי עכשיו על כתריסר דפים שפתחתי באקראי בספר- אין עריכה מתוכננת ומסודרת של להתחיל בחיובי ולסיים בשלילי,או להפך,אך אתה מחפש הגיון בספר שההגיון ממנו והלאה,לפחות ההגיון שאנו רגילים אליו בתפישת העולם העכשוית שלנו.האמונות כאן הינן מבוססות על הגיון מסוג אחר,דתי בשורשו,ומבוסס על האמונה היהודית ועל אמונות טפלות שאינן מציאותיות בתפישתן.... אני לא מצאתי הגיון רב בבאים- 1-הרואה אריה בחלומו-שנה שלמה של אושר תבוא עליו,ויזכה לאריכות ימים. 2-הרואה גור אריות בחלומו-משמע שאויביו ושונאיו יתאחדו נגדו,יארבו לו,ויבקשו להורגו ! ובפרק רפואות.... נשיכת עקרב-יש לקחת את ברית הקודש של ילד קטן "שלא ידע קרי",כלומר בתול,ולהניחה על מקום עקיצת העקרב-ויתרפא. חיצים-אדם שנפגע בבשרו על ידי חץ או קוצים,או נפצע מכלי נשק אחרים,יש לקחת לטאה ["זחלייה" בערבית],לכתוש את ראשה כשהיא בחיים,להניח על מקום הפציעה-והקוץ יצא. והבאתי כאלו הקשורים לתחום,מצאתי כבר יותר הגיון במזרח הרחוק,שם הציעו לי בבתי מרקחת סיניים אבקה העשויה מצבים רכים מיובשים וטחונים [ואף צבים כאלו מיובשים באריזות מהודרות-למי שרוצה לטחון אותם לבדו בבית],לפחות הצב מסמל בתרבויות רבות סמל לאריכות ימים.... הסוף לצערנו תמיד טראגי כשזה מגיע לאמונות טפלות ונחשים....

למעלה