ליועצי פרופורציה

questionmark1

New member
ליועצי פרופורציה

אני שוקל לעשות הסרת שיער בלייזר בחלק קטן בפנים, אבל רציתי לקבל קצת מידע על מספר נושאים לפני קבלת הטיפול: 1. מה הסיכונים בשימוש בהסרת שיער בלייזר, יעזור לי מאד אם תציגו לי את התמונה המלאה בנושא זה. 2. מה היעילות של הטיפול: א. יכול להיות שאני אצטרך טיפול חוזר? ב. יש סימנים לאחר הטיפול בלייזר, יראו שהשתמשתי בלייזר? 3. מה זה בדיוק טיפול בלייזר.... לא מצאתי לזה תשובה בפורום. 4. למה טיפול בלייזר הוא יותר כדאי על פני טיפולים אחרים כמו אפילציה? אני אשמח מאד אם תעזרו לי בשאלות :)

הסרת שיער

יש דמיון בין אפילציה לבין הסרת שיער בלייזר. אור הלייזר חודר לעומק הדרמיס, נקלט במלנין (צבע השיערה) המצוי בזקיק ובשורש, ומחמם אותו לטמפרטורה גבוהה למשל זמן קצר ביותר. החום משמיד לצמיתות את השערה ובכלל זה את השורש והבלט שאחראי להתחדשות השערה. בנבדל מהאפילציה במחט, הפעולה של מכשור המבוסס על טכנולוגיה של אור נעשה במהירות על פני אזורים נרחבים כך שמספר רב של שערות מושמדות בכל הבזק בו זמנית. יתרונות נוספים הם שפעולה הלייזר אינה פולשנית כמו האפילציה ורמות הכאב בה נמוכות יותר. מבחינת סיכונים - תופעות לוואי לאחר טיפול הינן תופעות שכיחות, ומופיעות כמעט לאחר כל טיפול. אלו יכולות להופיע בצורת אדמומיות ונפיחות מקומית שיכולות להמשך גם 48 שעות לאחר טיפול. הסיבוכים האפשריים הם נדירים יותר וכוללים תגובה אלרגית עורית (נדיר מאוד), זיהום מקומי על פני העור וכוויות שטחיות, אשר עוברות תוך מספר ימים. במקרים מסויימים עשויים להוותר סימנים אשר בדר"כ עוברים תוך מספר ימים ובמקרים נדירים יותר תוך מספר שבועות ואף חודשים. ראוי לציין שכיום אנו עובדים עם מכשור שהוא בטוח למדיי למרבית סוגי העור, מה שהפחית בשנים האחרונות את הסיכונים שבטיפולי הלייזר והפך אותם לעממיים פופולאריים ובטוחים יותר. עדיין חשיבות בחירת המטפל היא מכרעת וככל שמיומנותו ומקצועיותו גדולים יותר, כן פוחת הסיכוי לתופעות לוואי והתממשות הסיכונים.

למעלה