ליועצת ולכולם

נאווה100

New member
ליועצת ולכולם

שלום! אני נשואה 7 וחצי שנים בעלי הוא הראשון שקיימתי איתו יחסי מין. מתחילת הנישואים היו לי כאבים בחדירה אני ובעלי מקיימים יחסים לעיתים רחוקות במיוחד בשנתיים האחרונות למשל פעם אחרונה שקיימנו יחסי מין זה היה לפני חצי שנה ,בעלי התייאש הוא אומר שיחסי מין צריכים להיות דבר כיף ואיתי זה ממש מלחמות בזמן החדירה וזה הורס את הכיף. עד לפני שנה הגניקולוגים למינהם נתנו לי משחות לפטרייה וג'ל כלום לא עזר . הייתי ממש מתוסכלת כל השנים עד שגיליתי פורום שמתעסק בנושא ושם הבנתי שיש רופאים מיוחדים לטיפול בנושא זה, ויש גם מישחות מרדימות שעוזרות קצת. הלכתי לאחד הרופאים והוא אמר לי שאין לי וגימוסנוס וכאלה(לא זוכרת את המילה). הוא אמר שהכל בעיה בראש שלי ושלח אותי לביו פידבק,הבנתי שזה טיפול להרפיית השריר וגם מחדירים כל מיני דברים דמוי אברי מין וכאלה. הייתי אצלו לפני שנה בערך ולא הלכתי לטיפול שהמליץ את האמת כי לא נעים לי לקבל טיפול כזה זה לא הכי נעים הבעיה הזאת ,יכול להיות שאני מיושנת וכדומה. האם לדעתכם ביו פידבק עוזר ? מישהו שמע על זה? עזרתכם ועצתכם על כל מה שסיפרתי. דרך אגב יש לנו ילדה בת 6 שילדתי בניתוח קיסרי.

כאבים בזמן יחסי מין

לנאוה. כצעד ראשון בטיפול נכון בבעיה יש לערוך אבחון כדי להגדיר מהי הבעיה. מה שלהערכתי טרם נעשה במקרה שלך., לפי התיאור שלך אין מדובר בוגיניסמוס- מצב שבו שרירי הנרתיק מכווצים באופן שאינו מאפשר חדירה כלל. אלא במצב שבו מתאפשרת חדירה אלא שהיא מסבה לך כאבים, ייתכן ומדובר בוסטבוליטיס- דלקת מבוא העריה , או בדיספרוניה- כאבים בעת יחסי מין. בכל אחת מהאפשרויות הנ"ל (ובכל הקשור למיניות בכלל ) מעורבים גורמים נפשיים , פסיכולגיים רגשיים , התנהגותיים וקוגניטיביים, גורמים הקשורים למערכת היחסים, וגורמים פיזיולוגיים. אבחון נכון יכלול אבחון שקשור לכל הגורמים הנ"ל (או יותר), וטיפול יעיל יותאם לבעיה הספציפית ויקיף גם הוא את כל מכלול הגורמים שציינתי. הטיפול שהוצע לך (ע"י פיזיותרפיסית, אני מניחה), הינו טיפול שמטרתו להקנות לך היכרות ושליטה טובה יותר עם שרירי האגן כולל זיהוי של אילו נקודות מסבות לך כאב ותרגול של יכולתך לווסת ולשלוט בכאב. בין היתר באמצעות מכשיר הביופידבק. לגבי ה- "כל מיני דברים דמויי אברי מין"- מדובר בערכה של אביזרים הדומים מאוד למבחנות בקטרים שונים שמטרתם לסייע לך בתרגול של החדירה לנרתיק. טיפול זה מתמקד בפן אחד של הבעיה בלבד, הוא עשוי להיות יעיל . אלא שעל רקע העובדה כי המצב שאת מתארת נמשך כבר שבע שנים ונותן את אותותיו בדמות ייאוש ומלחמות בתוך מערכת היחסים, אני ממליצה לך בחום לפנות בהקדם לטיפול שיקיף את כל שאר ההיבטים שציינתי במסגרת מרפאה מוכרת לטיפול מיני .

למעלה