ליוצאי אזור זגלמביה אזכרה השנתית

ליוצאי אזור זגלמביה אזכרה השנתית

ליוצאי אזור זגלמביה לדורותיהם האזכרה השנתית בתשעה באב (יום ג' 24.7.07) בשעה 16:00 במצבה לקדושי זגלמביה בבית העלמין נחלת יצחק (בצד הדרומי) ליד חלקה הצבאית.

האזכרה שהיתה היום

היום השעה 16:00 בכניסה לבית העלמין, שולחן, שני מבוגרים (פעילים) יושבים, מקדמים במדבקה מיוחדת ששמים על החולצה שכתוב יארצייט ט' באב כולם התבגרו אולי מישהו חסר, פה ושם מקלות סבא, גם פיליפינית כתומכת לניצול מבוגר. פה ושם דור שני, בודד אחד דור שלישי, הלב כואב, לא באים. האפר הובא בשנת 1952 בשנת 1954 הוקמה המצבה. בתור ילד זכור לי שלא היו הרבה מצבות בסביבה היה כיכר, הגיעו אלפי אנשים מכל הארץ ואפילו תיירים מחו"ל. אז באו לא רק לעשות אזכרה ליקירם בני משפחתם. באו אולי לפגוש בני משפחה שאולי ניצלו ולא ידעו. יש פניה מיו"ר הארגון לדורות הבאים "אל תזניחו מפעל חשוב זה" חייבים להמשיך לזכור.

האם תוכל לרכז ולהעלות את כל התמונות שנימצאות

כאן בפורום כוונתי לימי הבאת האפר וקבורתו.(בשנות ה-50-) ראיתי כאן ובפורומים מקבילים תמונות אלו, ואיני יודע איך לחזור ולמצאן. עבורך זו לחיצת כפתור. תודה

כדי האפר מפולין

תודה אבל התכוונתי לטיפה יותר. כשיידישע ליידער העלה נושא זה כאן לראשונה לפני כחודש ענתה לו מישהי שהעלתה גם היא תמונות מאותו ארוע.בתמונות אלו היה נוכח גם סבי ז"ל. אם תוכל למצא לי אותם? כתבתי גם בפרטי ליידישע.ליד.והוא ענה לי גם, אך הכל נעלם לי. תודה.

אולי נוכל להעלות את המידע ל"מאמר"

ונעזר במה שכתבו בפורום: "שורשים משפחתיים", נבקש רשות, ונעלה זאת כ"מאמר" מפורט עם הסבר ותמונה כדי שהארוע ישאר בתודעה הישראלית. סליחה שאני מתערבת בדיון, אני מקווה כי תקבלו את דבריי על הצד הטוב.

YAKOVLER

New member
בנדין

שלום יש לך את האתר של בנדין תודה. נ.ב. היה עצוב לראות כמה מעט אנשים באים לנחלת יצחק.

YAKOVLER

New member
בנדין

בני היי. אמרת לי שיש אתר שיונה יודעת עליו אם אתה יודע אנא תעביר לי בבקשה. שבוע טוב.

ישרון

New member
צר לי לשמוע

לבני הרשקוביץ ,צר לי לשמוע על כמות הנוכחים באזכרה השנתית, מזה כמה שנים אני מנסה להיות פעיל בנושא אצל קהילת יוצאי קרפטרוס ולצערי בקושי רב הצלחנו לאסוף השנה ביד ושם כמאה איש. השבוע ישבתי בועדה אחרת שעסקה בתחום הנצחת חללי מלחמות ישראל, ומסתבר לנו מפיו של יור אירגון יד לבנים כי האזכרות המיוחדות למלחמת תשח וסיני בוטלו מחוסר משתתפים כאשר דור ההורים הולך לעולמו ודור האחים גם כן מתמעט והולך נוצר מצב שאנשי האבטחה והשרים המכבדים את הארוע הם הרוב. לא לשוא העלתי בזמנו הצעה לייצר מעיין "הגדת יום השואה" משהו כמנהג הפסח שיצור ערב משפחתי מסורתי שעיקרו סיפור השואה.

הייתי ראיתי והלכתי

פורסם שהאזכרה תתחיל בשעה 1600. חצי שעה קודם כבר הייתי בבית הקברות לאחר שסיימתי סיור קברים (10) מהצד השני של הכביש. עמדתי בחום ,בשמש עם תיק ששוקל מעל -20- ק"ג על כתפי. הייתי היחיד שלא שתה מיים ז"א היחיד שצם... אחרי 1700 כשעדיין לא התחיל כלום-הלכתי. (אני שומר את המדבקה)

גם אני הייתי

אמנם איחרתי והגעתי ב 16:30, נשארתי עד לאחר הטקס, אפילו שכל שנה אותו טקס. היה אפשר גם לשבת ובצל (מותר גם שצמים). חבל שלא פגשתי אותך. אולי ראיתי ולא זיהיתי

למעלה