ליזמים

einatbaron

New member
ליזמים

מצאתי אתר נהדר http://www.hait.ac.il/startov/ תוכלו לקבל המון תשובות תוכנית עסקית תוכנית שיווקית תוכנית מכירות מימון וכו´....

myd

New member
למה לא לפרגן?????????

כבוד "הרשות לעסקים" שלום רב ! אתם מתיימרים לעזור לייזמים ולעסקים קטנים אשר מטבע הדברים לא כולם יודעים בדיוק לפני מה הם עומדים, או איך לעבור שלבים מסויימים או לאן לפנות במקרים מסויימים או עוד הרבה הרבה דברים שייזם מתחיל לא בדיוק מתמצא בו ויודע לאן לפנות. מידי פעם קמים אתרים או קמות יישויות המנסות לעזור לאותם ייזמים (ואתם בעצם גם הוקמתם למטרה זו), ובמיוחד בתקופה כ"כ קשה לעסקים בכלל ולענף ההיי-טק בפרט. קמו שלושה בחורים, סטודנטים, הקדישו מזמנם, מירצם ונסיונם בכדי לעשות את מה שבעצם אתם מתיימרים לעשות... לעזור. לא בדקתי אם התכנים המופיעים באתרם נכתבו ע"י מישהו אחר, או האם הם מפנים למקורות מידע אחרים והאמת.... זה ממש לא מעניין אותי. אותי מעניין שהאתר נראה נחמד, מסודר יפה וכל פרק בו נגיש למתעניין. למרות שלא בדקתי, אני כמעט בטוח שהם לא חתמו בשמם על מאמר שמישהו אחר כתב. ועוד, גם התכנים שנמצאים באתרכם (הרשות לעסקים), מבוססים על חומר ועל ידע שנצבר ממקורות שלא אתם כתבתם. אני לא יודע, ויכול להיות שאתם אולי מרגישים שמישהו "קצת" עוקף אתכם ולכן אתם נעמדים על הרגליים האחוריות ומלכלכים על האתר המדובר.... עשו לנו טובה, תתעסקו במה שאתם אמורים לעסוק (בלעזור לנו הייזמים), ו"תרדו" מהסטודנטים הנ"ל... ולמען ה"גילוי הנאות" אומר, כי אין לי שום קשר לבוני ומתחזקי האתר המדובר והיום זו הפעם הראשונה שנחשפתי אליו. חורף נעים MYD

"מפרגנווות" ../images/Emo13.gif

ועכשיו ברצינות, נושא זכויות היוצרים בכלל ובאינטרנט בפרט נדון בפלטפורמות רשמיות יותר (בימ"ש) ופחות (עיתונות, פורומים וכיו"ב). לי אישית, כמנהל אתר הרשות, אין כל בעיה שכל מי שחפץ בכך ישתמש בחומר ויפרסם אותו באתרים אחרים- זו בדיוק המטרה שלשמה הוקם האתר. עם זאת, כל המאמרים באתר הרשות נכתבו ע"י אנשי מקצוע והם זכאים לקרדיט. באתר הסטודנטיאלי אין כל קרדיט לכותבים, ואין כל קרדיט לאתר ממנו נלקחו המאמרים. זה כבר ממש לא מקובל.

myd

New member
OK בסדר.....

אם נניח (ושוב, לא בדקתי) ובאתר המדובר ישנם כתבות שלמות של גורמים שאינם קשורים באתר ואשר נלקחו מאתרים אחרים (להבדיל מקישורים לאתרים אחרים), אזי נכון הדבר כי יש לציין קרדיט לכותב. אבל מכאן ועד מכתב אזהרה ???? אפשר: "מכתב הבהרה" או "מכתב הסבר" או אפילו "מכתב בקשה" או אם אתה רוצה.... "פניה נרגשת" וכו´ וכו´... אבל למה ישר לתקוף... אני במקומכם הייתי שם באתר שלי (כלומר אתר הרשות לעסקים) לינק מודגש לאתר המדובר. ואגב, לרישא של הודעתך, אכן הנושא כבר הועלה ונדון ואם אתה מתכוון למה שאני חושב שאתה מתכוון אז בסופו של דבר אותו עיתונאי עשה צחוק מעצמו בתביעתו המצחיקה.... חורף נעים MYD

nirdagan

New member
מותק שמישהו יגנוב ממך

אז תשלח לו מכתב הבהרה. האמת שאין חובה במכתב אזהרה, אפשר ישר לתבוע בבית משפט. ואגב טעית כשאמרת שהיה צריך לתת קרדיט ואז זה בסדדר להעתיק. מותר לפרסם משהו של מישהו אחר רק אם האחר הסכים לכך במפורש.

myd

New member
ניר, עם כל הכבוד, אתה טועה...

ברגע שאדם פירסם מאמר באינטרנט, באתר הפתוח לכל דיכפין וללא עלות כספית של הקוראים, מותר לפרסם ולצטט את אותו מאמר בכל מקום אחר (כמובן באיזכור שמו של כותב המאמר והמקור ממנו נלקח. גם אני, יכול לקחת כל הודעה שכתבת בפורום ולצטט אותך איפה שבא לי (באיזכור שימך) מבלי לבקש רשותך ולך לא תהיה שום עילת תביעה כלפי. כאשר אדם מפרסם מאמר בכלי תקשורת כלשהו, ולצורך העניין גם אינטרנט נכלל בהגדרה זו, הוא צריך לדעת שדבריו יכולים להיות נגישים לכל אדם בעולם. עכשיו, לגבי המכתב... כוונתי הייתה שלעניות דעתי, מטרתם של הסטודנטים שבנו את האתר לא הייתה להתפאר בכתבות שצוטטו, כי אם לתת כלים למי שנצרך לכך, ומטרה זו עונה בדיוק על אותה מטרה ששמו לעצמם כותבי המאמרים ועל כן כתבתי את מה שכתבתי לרשות לעסקים... הכל עניין של טאקט. חורף נעים גם לך. ואל תתעצבן... :) MYD

אז זהו...

ששוחחתי עם החברה האלה בטלפון לפני מספר רב של חודשים (כשנה להערכתי, אבל לא סגור על זה) וביקשתי שהנדרש תיקון יתוקן (קרדיטים לכותבים ולאתר) וזה לא נעשה...

מצטער להודיעך שאתה טועה

אין להעתיק , לצלם , לסרוק , להדפיס ולהביא כתבה של אדם , גם באינטרנט , בלי לקבל הסכnתו בכתב של בעל זכויות היוצרים על הכתבה , זה יכול להיות הכותב עצמו , או הנהלת האתר , הנהלת העיתון . מעשה כזה מהווה עבירה על חוק זכויות יוצרים . מותר להביא רק לינק למקום בו נמצאת הכתבה , בלי העתק הכתבה עצמה . בנושא זה אפשר לקרוא באתר פסק דין : www.psakdin.co.il

myd

New member
מאוד מעניין מה שאתה כותב...

הייתי מצפה ומבקש שתצטט את פסק הדין עליו אתה מדבר או שתתן הפניה מדוייקת יותר מאשר אתר "פסקדין". חורף נעים MYD

myd

New member
בני ישראלי - עבריין (ע"פ הודעתו) !!

אני מתפלא עליך מר בני ישראלי היקר, באתרך אתה מצטט הרבה ציטוטים ממקורות שונים, אמנם כתבת את מקור הציטוט, אך בכדי להוכיח חפותך (כאמור, ע"פ הודעתך הקודמת) עליך להמציא את ההסכמות בכתב לצטט את כל אלו אשר ציטטת באתרך. יש לי יסוד סביר (אלא אם תוכיח אחרת) כי יקשה עליך להראות הסכמה בכתב לאמור לעיל מאת: ווינס לומברדי. דאג פיירבאו. נידו קוביין. רג´י לייץ. נפוליאון היל. באד וילקינסון. ג´ים רואן. בריין טרייסי. הנרי פורד 2. ויליאם פזר. זיג זיגלר. גור וידאל. תומאס א. אדיסון. הוראס מאן. תומאס ג´פרסון. תומאס פאיין. ליאו בוסקגליה. תומס מור. וויקטור בורג. מהאטמה גנדי. ..... ..... .... ועוד רבים אחרים (או בעלי זכויות היוצרים על דבריהם) אשר מפאת טורח הציבור אני לא מונה את כולם.... זאת ועוד, ע"פ הודעתך, צריך להקים בתי כלא רבים נוספים לעוד המוני עבריינים אשר מצטטים דברים בשם אומרם.... אני עדיין מחכה להלכה המשפטית שציטטת בהודעתך הקודמת, תן איזה פסק דין, חוק, הלכה משפטית, משהו..... עגן את דבריך בכתובים או שתחזור בך ! חורף נעים, MYD

ידידי , ציטטה זה לא כתבה

כתבה , ספר אסור להעתיק בלי רשות מבעל זכויות היוצרים . ציטטה נכתבה , או נאמרה כדי שיעתיקו אותה בשם אומרה . ההסכמה של בעל הזכויות ניתנה מראש , בתנאי שמזכירים את מקורה . אם אתה לא מפרסם ציטטה אתה גורם נזק לכותב הציטטה , כי ציטטה חשיבותה בזה שהיא מפורסמת . ציטטה שלא מכירים היא כלום , ולכן יש הסכמה ורצון מראש שתפרסם אותה . אסור להעתיק ציטטה בלי לציין מקורה . בקשר לאיסור להעתקה של כתבה באינטרנט , בקרוב אביא חומר רלבנטי לכאן .

myd

New member
או !!! בני ידידי, ידעתי שכך תענה...

ולכן שמרתי את חלקה השני של תשובתי הקודמת: באתרך, מצוטטת גם כתבה בשם: "צבע הסקס". בראש הכתבה כתוב סגול על גבי לבן: "את הכתבה להלן: "צבע הסקס" קבלתי בדואר ויראלי, לא צוין של מי היא, ולא הצלחתי לאתר מקורה" (סוף ציטוט). האם העובדה כי לא אינך יודע מי בעל זכויות היוצרים על הכתבה, פותרת אותך מהאיסור לצטטה (כאמור ע"פ הודעתך הקודמת) ????? זאת ועוד, אני עדיין מחכה לאיזשהו "פסק דין" כפי שאמרת שקיים... חורף נעים ובהצלחה לנבחרת, MYD

myd

New member
בני, בא נדבר קצת גם על מוסריות...

מעבר לתגובתי האחרונה שנוגעת לעניין המשפטי, בוא נדבר קצת על מוסריות... תגיד לי אתה, מר בני ישראלי היקר, אשר כפי שהספקתי להבין הינך אדם מכובד בעל כמה תארים... האם לכתוב מאמר המבוסס על קריאת מאמרים שכתבו אחרים ע"י שינוי מועט בתוכן העניין וללא איזכור שמם, מוסרי יותר מאשר לצטט כתבה שלמה בשם אומרה ??? דעתי היא, כי ברור הוא שיוצר הכתבה אשר פירסם אותה במקום עם נגישות ללא עלות, ישמח אם יצטטו את מאמרו באיזכור שמו, מאשר יעתיקו את דבריו בשינוי קל ולא יזכירו את שמו. וד"ל... יום טוב, MYD

נקיים דיון מכובד ולא מלחמה

אין מקום ללוחמנות שאתה נוקט , בוא נקיים דיון מכובד : בעבודות אקדמיות , בכתיבת ספרים , מאמרים , עבודות וביצירה , לא ממציאים את הגלגל מחדש . אלא בונים את העבודה בהסתמכות על יצירות קודמות , חוקרים , בודקים , מוסיפים ומשכללים ויוצאת יצירה מבוססת על עבודה ומאמרים קודמים עם פיתוחים ותוספות וכך מתקדמים . אם כל אחד יתחיל מחדש מנקודת אפס , האנושות תתקדם בצעדי צב .כל עבודה אקדמאית שמכינים , נגיד באוניברסיטה מתבססת על ספרים ומאמרים , והרצאות של קודמינו וממשיכה , לפעמים סותרת עבודות קודמות . בנושא ציטוט כתבה שלמה תוך הזכרת שם כותבה , הענין הוא של מה אומר החוק בנושא זכויות יוצרים . החוק אומר שאסור להביא לידיעת אחרים , לפרסם , אלא בהסכמת בעל זכויות היוצרים . אתה טוען שהוא ישמח , אז אדרבא ישמח ויתן את אישורו והכול בא על מקומו בשלום . מצורף קובץ בנושא זכויות יוצרים במשפט הישראלי .

nirdagan

New member
בפירוש לא נכון

מאמר שהתפרסם באינטרנט דינו כמאמר מודפס מבחינת זכויות יוצרים ואסור לפרסמו מחדש ללא אישור בעל הזכויות. ציטוט ופרסום מחדש זה דברים שונים, ולא אכנס חזה עכשיו.

ניר , מה לא נכון ? אנא הסבר

למה מתיחס הלא נכון ? נכון שמאמר , יצירה , עבודה שיש לה בעל זכויות יוצרים , בין שהיתה באינטרנט , בין שלא היתה בו , לפרסמה צריך אישור בעל זכויות היוצרים . לצטט , להעתיק , להקליד ,לסרוק את הכתבה ולפרסמה - זה היינו הך - זה מהווה הפרה של זכויות יוצרים , אם לא נתקבל אישור מבעל זכויות היוצרים .

למעלה