ליחה ותמל צימחי/חלבי (זהירות, ארוך)

ליחה ותמל צימחי/חלבי (זהירות, ארוך)

שלום, הכפתור בת ארבעה חודשים. אכלה תמ"ל חלבי עד גיל 3 שבועות. אכלה יפה. בגיל 3 שבועות התחילה להקיא, בקשת, בין פעם ל- 3 פעמים ביום (חלקי ארוחה או ארוחה שלמה). גם היציאות שלה נהיו מאוד ריריות. ראיתי שיש לה ליחה, והנחתי שזה מהתמ"ל החלבי. חשבתי שזה גם מה שגורם לה להקיא. גם היו לה המון גזים. היא לא פלטה בכלל, רק הקיאה. העברתי אותה לתמ"ל צמחי. חשבתי שזה גם יקל עליה את הגזים. ההקאות לא פסקו אבל היציאות הפסיקו להיות ריריות והליחה התמעטה. לאחר כשבוע של הקאות הייתי אצל הרופא. הוא סבר שהיא מקיאה כי היא אוכלת יותר מדי. כדי לשלול ריפלוקס הוא נתן לנו הפנייה למיון. באיזה שהוא שלב גם היינו איתה במיון, והיא נמצאה בריאה. גם נמצא שהיא עלתה במשקל. המשכנו עם הצמחי. לאט לאט ההקאות הלכו ופחתו עד שפסקו. בחודש וחצי האחרונים לא נרשמה אף הקאה. לפני כשלושה שבועות חזרנו לחלבי. גם כי זה מה שתכננתי מראש (לנסות שוב חלבי בגיל 3 חודשים, כשהגזים מתפוגגים) וגם בגלל הכתבות בעיתונות המזהירות מפני התמ"ל הצמחי. אין הקאות, היציאות לא ריריות, א-ב-ל הליחה חזרה. הגרפסים מאוד "נוזליים", היא פולטת המון (פליטות מאוד ריריות) וגם ממש משתנקת מאחר והיא לא יודעת לכחכח בגרון. ערב אחד, לאחר שהייתה 3 ימים על החלבי, היא ממש השתנקה במיטה, מזל שהייתי לידה וראיתי, מיד הרמתי אותה, וטפחתי לה ממש חזק על הגב כדי לאפשר לה לנשום. פחדתי שהיא תיחנק וחזרנו לצמחי. מאחר וידוע לי שהצמחי נחות מהחלבי, רציתי לדעת אם יש תמ"ל חלבי שאינו גורם לליחה (נוטרמיגן, נובולק...). תודה

אלרגיה לחלבון חלב פרה

הקאות וריר בצואה בהחלט יכולים לסמל אלרגיה לחלבון חלב פרה העובדה שעברת לצמחי והיה שיפור ושהחזרת חלב חוזרות ההקאות מעלות באוםפן עוד יותר חד את שאלת האלרגיה אינני יודע מהיכן שאבת את נושא הנחיתות של כלכלה צמחית אבל לילד שלי בתמונה שכזו הייתי מציע כלכלה על בסיס צמחי מאוזנת וטובה ומנסה תמל חלבי בגיל 8-9 חודשים- בלי שום קשר לתוספות רגילות לפי הגיל נוטרמיגן יקר יותר גם לאחר 50% סבסוד טעמו לא אידאלי ואין סיבה להשתמש בו במקרה שלכם בשל ההצלחה על צמחי רק בריאות

ההקאות לא חזרו, הליחה חזרה../images/Emo166.gif

1. האם ליחה בלבד (ללא הקאות או שילשול) יכולה להעיד על אלרגיה? 2. איזומיל זו כלכלה צימחית מאוזנת וטובה?

ועוד משהו

את המידע לגבי הנחיתות של התמ"ל הצימחי שאבתי התזונאית ילדים בשניידר: תמ"ל צמחי נחות מתמ"ל חלבי מכיוון שאינו מכיל כולסטרול הדרוש בגיל הצעיר.אין בו לקטוז המגביר את ספיגת הסידן. וכן מכיל פיטואסטרוגנים אשר השפעתם על התפתחות מינית אינה ברורה עדיין.

אומנם דעה לא מקצועית

אבל אני יכולה להגיד לך כאמא שמגדלת את הילד שלה כמעט 3 שנים על נוטרמיגן (שהוא הכי "נחות" בשרשרת המזון לפי דיאטנית) שהילד גדל יופי (וד"ר וסרמן יכול להעיד על כך), בדיקות הדם נפלאות והכל טוב. אם הילד רגיש ללקטוז, אז ממילא הגוף לא סופג אותו... חוץ מזה שלטעמי עדיף ילד בריא ושמח (בלי ליחה שמציקה לו ויכולה להקשות בזמן התקררות עד כדי התקפי ברונכיט או אסתמה) על ילד שאוכל פורמולה חלבית כי משרד הבריאות נתקף בהיסטריה בעקבות פרשת רמדיה והחליט לכסות את הת... שלו". אבל שוב, זו דעתי הלא מקצועית... בהצלחה!

ליחה וחלבון חלב פרה

על השאלה הזו הספרות שנויה במחלוקת- בכל מקרה בכנס על אלרגיה לחלב סוכם כי ילדים שותים חלב ולילדים יש ליחה מה שיכול לסייע לך זה מספר ימים ללא חלב (רק צמחי) ואז להחזיר את החלב ולראות האם יש השתנקויות לגבי פיטואסטרוגנים- יש מאמרים מארה"ב לאחר 30 שנים על כלכלה על בסיס צמחי לתינוקות של אז אין בעיית מיניות או כל בעיה אחרת או חשש לגידולים ןעוד- בעצם לא נצפה הבדל- ההמלצות לתזונת ילדים אכן ממליצות על תמ"ל אבל גם מודיעות כי במקרי אלרגיה לעבור לכלכלה על בסיס צמחי בקשר להערה של מיכל- נוטמיגן כלל אינו נחות- מדובר בכלכלה מצויינת על בסיס הידרוליזט של חלב פרה שעובר פרוק רציני למרכיבים זעירים של החלבון- הבעיה הנה המחיר וכן הטעם והריח במקרים ברורים של אלרגיה לחלבון חלב פרה ולסויה יש מקום לשימוש בכלכלה זו במקרה שלכם- הייתי ממשיך צמחי לכשבוע ואז שוב לנסה חלבי- ואם יש ליחה או השתנקות- אנא קבלי את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם בהצלחה

למעלה