לייבוביץ ואליקים העצני

Eitan2766

New member
לייבוביץ ואליקים העצני

העצני הוא אולי מאנשי הציבור האחרונים החיים עוד בינינו לו היה שיתוף פעולה קרוב עם לייבוביץ עוד בשנות ה 50.
לפי הכתבה הזו (http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/6608) היו אף יחסים קרובים בין ליבוביץ ובני הזוג העצני.
העצני, אידיאולוג חילוני ימני, כמובן מעולם לא טרח להתעמת עם לייבוביץ ציבורית על עמדותיו בנושא אחזקת השטחים שנכבשו בשנת 67, על אף לשונו החדה והאינטונציה הסמי-ליבוביציאנית בקולו.
יהיה אולי מעניין לנסות להזמין אותו לפורום, למרות שיש סיכוי לא קטן שהוא יסרב...

iricky

New member
היי איתן

אצלי הקישור מעביר לדף שמדווח על שגיאה. תוכל לבדוק בבקשה?

Eitan2766

New member
גם לי הופיעה הודעת השגיאה

המדובר בגיליון 241 של המגזין "בשבע" במסגרת האתר של ערוץ 7.

העצני הוא עוף מוזר: חילוני שהוא מראשוני קרית ארבע, ימני קיצוני אך שולל טרנספר של ערבים (כדי לא להצדיק טרנספר יהודי...). יש בו משהו ליבוביציאני, וחובבי ליבוביץ בהחלט יכולים למצוא בו עניין

iricky

New member
?

שיתוף הפעולה שבו מדובר היה במסגרת 'שורת המתנדבים', ארגון שניסה ללחום בשחיתות השלטונית (ונכשל כמובן). אין ביניהם שום שיתוף רעיוני. נהפוך הוא. "אידיאולוג חילוני ימני" הן מילים מכובסות לפאשיסט שליבוביץ תיעב ברמה אחת בלבד פחות מעבודת אלילים. אינני מוצא שום טעם לארח אותו בפורום, ומכל מקום זה לא יכול לעבוד. מה תשאל אותו?

Eitan2766

New member
ריקי, אם הנחתך ותאוריך נכונים, הרי

שהמשפט המתאר יחסים קרובים בין ליבוביץ והעצני הוא שיקרי. אני דווקא נוטה להאמין שכן היה קשר. קשה לי להאמין שהעצני, שהוא עורך דין יקה, ואדם שבורר היטב את מילותיו בראיונות, ייתן לכזה משפט להתפרסם, במידה והוא שיקרי.

אם אכן היה קשר חם ביניהם, הייתי שואל אותו:
1) על נסיבות הכרותו עם ליבוביץ
2) על טיב הקשר, כלומר מה היו נושאי השיחה העיקריים שהיו אקטואליים בזמנו (משפט אייכמן, פעולת קיביה, מלחמת ששת הימים וכו,).
3) במסגרת שורת המתנדבים על חוויתיו המשותפות עם ליבוביץ (מתוך השיחות איתו) בנושא העזרה במעברות
4) במסגרת שורת המתנדבים על חוויתיו המשותפות עם ליבוביץ (מתוך השיחות איתו) בנושא המאבק בשחיתות ובעיקר משפט סהר ועמוס בן גוריון.
4) על מידת ההשפעה של ליבוביץ עליו ככל שזה נוגע לדת ישראל והמצוות המעשיות.
5) על מידת ההשפעה של ליבוביץ עליו ככל שזה נוגע לנושאים פילוסופיים כמו הרצון ומקורותיו.

בכל מקרה, העצני איננו פשיסט לטעמי על אף היותו מבין קיצוני הימין, ואני ממליץ לכולם לקרוא ולשמוע חלק ממאמריו והרצאותיו (שוב, כחלק מהמגמה שלנו כחובבי ליבוביץ לתהות על קנקנם של אלה שהיו איתו בקשר ארוך טווח, ולא מתוך עניין בפועלו של האיש בבניין ארץ ישראל השלמה), גם אם הזמנתו לפורום לא תתאפשר מסיבות כאלה ואחרות.
אני באופן אישי מזהה רעיונות ליבוביציאניים בדעותיו ואפילו בחלק ממעשיו.

u r i el

New member
ליבוביץ

לא תעב מעולם אדם רק משום היותו בעל דעות שונות משלו.
דוגמא אחת מיני רבות לכך - האב דבואה הנוצרי הדומיניקני ופרופ' ישראל אלדד הימני שכל אחד מהם היה אנטיתזה קוטבית לעולמו של ליבוביץ לא רק שלא היו מתועבים בעיניו אלא היתה ביניהם אף מידה של ידידות אם לא למעלה מזה. כל עוד היה לו מגע עם אדם חושב ומשכיל יכול היה ליבוביץ לשמור אתו על קשר הרבה יותר מאשר עם אותם כסילים שהריעו לו ( ועדיין מריעים לו ) רק משום היותו ההצגה הטובה בעיר.

אתה מכיר "כסיל" שכזה ואולי סבתא שלי הייתה "כסילה" אבל מי אתה

שקובע מיהו "כסיל" חכם או טיפש.תתפלא לשמוע שליבוביץ רצה לחבק את אלה שחשבו כמוהו (נשמע מעט בומבסטי והזוי ) אבל היה כנראה מספיק חכם לא לעשות זאת כי עולם ומנהגו נוהג ויש
הנוטים לשכוח את המחשבה הטובה והטהורה שהייתה להם בעברם ולהפוך לפתע לאנשים לא טובים שהולכים על דרך מאד מסוכנת ולא טהורה. אנחנו חיים בארץ של נקמות הדדיות וטוב עשה ליבוביץ שניסה להראות את דרך האמת, גם בני אדם שיש להם סגולה טובה מצפים מהזולת שילך בדרך הישר והטוב ולא חייבים לחבק כל אחד..............
דרך אגב האם נתן לך חיבוק ?
אני מקווה שאתה חושב שסבתא שלי הייתה לא "כסילה"..........

iricky

New member
יחסים קרובים

אני לא יודע למה אותו עיתונאי קורא "יחסים קרובים". והנה אתה הפכת את היחסים הקרובים לקשר חם. ככה הדברים מתגלגלים בשיח הציבורי. אבל אני לא זוכר שליבוביץ הזכיר אי פעם את העצני כמי שהיה לו קשר חם איתו. כשליבוביץ דיבר על שורת המתנדבים בספרו של ששר הוא הזכיר את שמואל טמיר אבל לא את העצני. אני אכן איני מכיר את מאמריו של העצני ואיני יודע עד כמה החשיבה הפילוסופית שלו עמוקה, אם הוא בכלל חושב פילוסופיה. אם תוכל להפנות אותנו למאמרים אלה זה יהיה מועיל. מכל מקום, אין לי שום התנגדות שתזמין אותו לפורום אם אתה כל כך רוצה, אבל אני לא אזום הזמנה כזאת.

Eitan2766

New member
לטעמי, אתה נתפס

לזוטות. הזמן עובר חביבי, ויש כאן הזדמנות לתת במה לדמות ציבורית ש"היתה שם כשזה קרה, לפני יותר מ 60 שנה", גם אם לייבוביץ לא הזכיר אותו. אגב, דווקא שמואל טמיר באוטוביוגרפיה (המרתקת) שלו לא הרבה להזכיר את ליבוביץ, ובטח לא דיבר על יחסים קרובים איתו.
אינני מעוניין לא בפילוסופיה של העצני לכשעצמו, ולא בדעותיו הפוליטיות, אלא בחוויותיו בפגישותיו עם ליבוביץ ובשהותו עימו.

למעלה