תשובות
- הרעיון מתבשל לי כבר הרבה זמן, והאמת היא שרציתי שהחוברת תהיה לפסח אבל בגלל עניינים של זמן ידעתי שלא אספיק לפסח והחג הבא הוא שבועות, שהוא חג מושלם לחוברת כזו לדעתי.
- המחשבות על ספר עלו לי כבר לפני יותר משנה אבל אחרי בירורים הבנתי שזה גדול, מסורבל ועם יותר מדי סיכונים, ובאותה תקופה גם הייתי עסוקה מדי. הרעיון לחוברת עלה כבר אז כאופציה לעתיד, וכשהזמן הרגיש לי נכון, הלכתי על זה
- השקעתי בזה המון זמן, אין לי אפילו דרך לכמת אותו. זה גם ימים שלמים של בישול וצילום, גם עיבוד התמונות ועיצוב גרפי, כתיבה, הגהה, הפקת דפוס, הקמת הדף בבלוג.. מלא עבודה! הכל עשיתי במקביל לעבודה הרגילה שלי, ובגלל שאני עצמאית זה התאפשר ככה בין לבין ולפעמים גם על חשבון דברים אחרים...
- חוץ משני מתכונים שנלקחו מהבלוג כפי שהם, השאר חדשים לגמרי ונעשו במיוחד לחוברת.
- כל התמונות לחוברת צולמו במצלמה החדשה, לזה התכוונתי
- דודה אפרת היא דודה אמיתית שלי, אחות של אבא שלי, שנהייתה טבעונית מסיבות אידאולוגיות. סבא שלי זכרונו לברכה היה צמחוני כל חייו וחלקים נוספים מהצד הזה של המשפחה היו צמחונים או טבעונים, ככל הנראה מטעמי בריאות בעיקר. את כל זה גיליתי רק בשנה האחרונה.. אבל דודה אפרת גדלה למשפחה הזו אז עבורה הרעיון כנראה לא היה זר. אפרת באה מתחום הבישול והיא מוכשרת מאוד, וחשבתי שהיא יכולה להביא המון לחוברת כזו אז הצעתי לה להצטרף והיא נענתה בשמחה. ובאמת הביאה המון לחוברת, בלעדיה זה לא היה יוצא אותו דבר.
תודה שוב על הפירגון ומקווה שלא חפרתי יותר מדי