ליידי באג- צריכה עזרה

luliy

New member
ליידי באג- צריכה עזרה

אז ככה. ביום שני הולכים לעשות אצלנו מנגל... רגיל. אני רוצה לראשונה לעשות מנגל טבעוני. (לפני ששמים את כל הגופות)
הסתכלתי בבלוג שלך לגבי שיפודי ירקות. (בלי טופו)
השאלה היא כמה לקנות? יש 9 סועדים שאחת מהם (אני) טבעונית והשניה צמחונית. לא יודעת כמה או אם בכלל יאכלו את זה השאר.
אז.. לפי המנגל הטבעוני שלך-1- כמה קישואים לקנות?/בצל סגול/עגבניות שרי/פטריות שמפניון (ואני רוצה להוסיף פלפל אדום.)
2- כמה שמ"ז לשים/שיני שום /עלי טימין/סילאן? (למרינדה)

3- איך חותכים בצל שיתאים להכנסת שיפוד וכנ"ל לגבי פלפל אדום?

4- האם חובה להשרות את הכל לפני הצליה במנגל?

אשמח לעזרתך. אני מתה מפחד... כי זו פעם ראשונה שלי בהכנה וגם ישר להגיש בלי שאדע לפני איזה טעם יש לזה.

תודה

luliy

New member
אשמח אם תוכלי לענות במהרה

כי אני הולכת על הבוקר לקנות את המצרכים. תודה

ladybug6

New member
זה ממש תלוי בך, וזה גם לא משנה במיוחד

אני הייתי קונה משהו כמו 2-3 קישואים, 2 חבילות של פטריות, 10-20 עגבניות שרי, בצל 1-2, פלפל 1-2.. משהו כזה. מן הסתם את לא היחידה שתאכל מהם כי כולם אוהבים שיפודי ירקות. תקני גם כמה פורטבלו גדולות לצלייה ישירה על הגריל כמו סטייק. זה שוס. ואת זה בטוח יחסלו לך לא משנה כמה תביאי..
מתכון למרידה יש שם בפוסט בבלוג. אין לי מושג איך להתאים אותו לכמות המדויקת של הירקות, תכיני כמות מלאה או חצי ותשתמשי כמה שאת צריכה. את הירקות אם אני זוכרת נכון לא משרים במרינדה, רק מורחים על הגריל.
את הבצל חותכים לקוביות גדולות מספיק כדי שישתפדו.. רבעים בדר"כ עובד אם הבצל לא גדול מדי. כנ"ל לגבי הפלפל.

luliy

New member
תודה רבה על תשובתך המהירה:)

לפי הכמויות שרשמת- על כמה שיפודים כל זה?
ועדיין.. יש לי בעיה עם הכמויות של המרינדה
להכין כפול? אולי 2 כוסות שמ"ז ו2 -3 קופסאות עלי טימין? אני ממש בחשש.
שישאר יותר מהמרינדה אין לי בעיה. אני רק חוששת מהפחות.
לגבי הפטריות- את מתכוונת צמד? אלו שבאים בצמדים בקופסאות פלסטיק? או 2 צמדים?
לגבי המריחה- כדאי למרח גם על הגריל את המרינדה או שמספיק רק על הירקות?
משנה סדר שיפוד הירקות על המקל?
מקווה שזה בסדר שאני שואלת את כל השאלות הללו

ladybug6

New member
לא יודעת כמה שיפודים יצאו מזה

זה תלוי בגודל הירקות, בגודל החיתוך, בכמה תדחסי בכל שיפוד..
לא צריך להכין כפול לדעתי.. 2 כוסות שמן זית זה הרבה יותר מדי, לא צריך למרוח את הירקות כ"כ הרבה, רק פה ושם במהלך הצלייה. לא את הגריל, רק את הירקות. ממש לא צריך כל כך הרבה טימין!! מספיק חופן..
את הפטריות לא הייתי מחברת לירקות כי הן נהיות מוכנות יותר מהר מפלפל או בצל, למשל, ופטריות שעושים יתר על המידה נהיות צמיגיות ומבאסות.
פלפל ובצל מתחברים טוב, קישוא ועגבניות שרי מתחברים טוב (מבחינת זמני הצלייה). אבל זה לא כזה מחייב. מסתדרים..
סדר הירקות ממש לא משנה

וכן, הכוונה היתה לשני סלסלות של פטריות, שלפעמים מגיעות בצמדים

luliy

New member
הממ.. אז הכמות שכתובה

בבלוג שלך תספיק גם לירקות+פטריות שמפניון+פטריות פורטובלו. אוקיי. נרגעתי

גם פלפל אדום מספיק לצלות 2-3 דקות משני הצדדים?
איך יודעים אם זה מוכן? לפי הרכות של הקישוא?
עכשיו נשאר לי רק להלחץ מזה שאני לא יודעת איך לחתוך בדיוק את הבצל והפלפל
(כן. אני יודעת שהסברת לי, אבל אני צריכה לראות בעין איך חותכים)

luliy

New member
אני מתכוונת

לשים על שיפוד את הכל. ירקות +פטריות (השמפניון) לא אעשה הפרדה בין ירקות לחוד ופטריות לחוד.

למעלה