לייזר נמוך עצימות

להב אש

New member
לייזר נמוך עצימות

מה דעתכם בטיפול ע"י לייזר נמוך עצימות ???

להב אש

New member
במילים אחרות

אני טופלתי מספר פעמים בטיפול הנ"ל עקב סיבוכים ונפיחות בברכים והדבר היחידי שעזר לי לא היה אלא הטיפול הנ"ל האם במרכזי השיקום והפיזוטרפיה משתמשים במכשיר זה ???

טיפול בלייזר

אני מעולם לא השתמשתי ואני חושבת שבמרבית מכוני הפיזיותרפיה המכשיר לא בשימוש. (תתקנו אותי אם אני טועה ?!). נירית -מה עם איזו סקירה ספרותית בעיניין

AMI-101

New member
litrature search via APTA

יש לי חשש כאשר מנסים "למכור" לי שמשהו פשוט יותר מדי טוב משאפשר להאמין מצאתי מאמר שסובר שיש יעילות בשימוש בליזר לטיפול בפצעים עם בקטריה

AMI-101

New member
המשך...

. Research Report Bactericidal Effect of 0.95-mW Helium-Neon and 5-mW Indium-Gallium-Aluminum-Phosphate Laser Irradiation at Exposure Times of 30, 60, and 120 Seconds on Photosensitized Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa In Vitro Noelle A DeSimone, Cory Christiansen, and Daniel Dore אבל מנסים למכור את ה MOdality הזה שזה יכול לא רק לטפל (treat) אלא לגמול (CURE!) מכל הרשימה זה modality שאמור לטפל בכל הדברים הבאים: • Chronic pain • acute (traumatic) pain • neck, back pain • tendinitis • sports injuries • painful triggerpoints • carpal tunnel syndrome • tennis/golfer elbow • acne, eczema • inflamm. skin conditions • wounds and burns • non-healing ulcers • rheumatoid arthritis • fibromyalgia • lymphedema • osteoarthritis • migraines • postherpetic neuralgia • scars and keloids • sinusitis, tonsilitis • TMJ disorders • Hearing loss • Merniere’s Disease • Tinnitus • Vertigo מה דעתך עתה? נישתמע עמי

לא שווה ציטוט

יש מעט מחקרים באיכות שלא מצדיקה לצטט אותם.הרעיון הוא ליצור חום ברקמות. אבל יש שיווק אגריסיבי של הרעיון והמכשירים. כבר היינו בסרט הזה - לדוגמא, השימוש הנרחב, והלא מוצדק כנראה, באולטרה-סאונד.

להב אש

New member
במחילה אבל זה לא אמירות מקצועיות

א. לא מדובר בכלל בחום . אלא בהקרנה של אור לנקודות ממוקדות הבהיקף או בעומק . ב. לי אין שום אינטרס בנושא זה מפני שאני מטופל ולא מטפל או משווק וכיו"ב . בכל מקרה אני רק יכול להעיד על עצמי בשתי פעמים בהם עברתי סדרת טיפולים המכשיר זה. היתה תוצאה חיובית כלומר אחרי שהרופאים לא הצליחו לסייע לי בהורדת הנפיחות בברך כולל בתרופות שונות לא מצאתי אלא את הטיפול הנ"ל כיעיל . כאחד שסובל חשוב היה לי לשתף אתכם בנתונים אלו אני מקווה שלאלו שנושא ה רלוונטי כמטופלים או כמטפלים שתהא עדות זו כקטליזטור לבחינה של שיטה זו באופן מקצועי .

להב שלום,

ישנן היום הרבה שיטות טיפול, מכשירים ותכשירים שעוזרים מאד להרבה אנשים. לא תמיד כל השיטות הוכחו באופן מחקרי ואמין. אף אחד לא מתווכח עם כך שהמכשיר עזר לך ואני מקווה שהוא אכן ימשיך לעזור אבל...כמטפלת אני שמחה שגם אני וגם מרבית המטפלים האחרים (אני מקווה) לא לוקחים כל דבר כמובן מאליו. יש צורך להוכיח את היעילות של הטיפולים והשימוש בטכניקות, שיטות והמכשירים השונים. "תחושת הבטן" שלנו שהמכשיר עובד, לא מספיקה. צריך להוכיח. ולצטט את דבריך "אני מקווה שלאלו שנושא זה רלוונטי כמטופלים או כמטפלים שתהא עדות זו כקטליזטור לבחינה של שיטה זו באופן מקצועי". זאת היתה הכוונה וברור שלא ניסית למכור לנו שום דבר. דרך אגב, אחד האפקטים של טיפול בלייזר הוא חום. שמחה ששיתפת אותנו בחוויותיך, ביי יעל

תגובה

במחילה , אבל זה רק מקצועי.כל אדם רשאי ללכת לאיזה טיפול שייבחר בהתבסס על מה שנראה לו. כאשת מקצוע נכנסתי למנועי החיפוש הרלוונטים ועל פי בקשת יעל חיפשתי חומר בנושא. כמה הערות: א. לייזר שייך לתרמוטרפיה. ב. המחקרים הם באיכות נמוכה מבחינה מחקרית ולכן לא שווים ציטוט. אולי יהיו מחקרים איכותיים בהמשך ואז אפשר יהיה להתייחס אליהם. ג. תוצאות חיוביות - יופי. אבל כדי לגבש המלצה לאנשים שסובלים חשוב להוכיח שזה יותר משמעותי מפלצבו. כמטפלת אני שמחה על כל כלי טיפולי שאני יכולה להשתמש בו. אני אשמח אם יוכח שהלייזר יוכל להיות מכשיר כזה. אבל עוד לא.

למעלה