לייזר עיניים

rs1984

New member
לייזר עיניים

שלום

הייתי היום בבדיקת היתכנות לניתוח לייזר לעיניים להורדת המשקפים
הרופא שבדק אותי מצא שיש לי קרעים ברשתית ושלח אותי למומחה רשתית

מספר שאלות:
1.בדקתי באינטרנט וראיתי שסוג הטיפול בקרעים זה באמצעות לייזר, רציתי לדעת היכן מבצעים טיפול זה?עלות הטיפול?אורך הטיפול וזמן ההחלמה?
2.האם זה לא מוזר שהוא שלח אותי למומחה מטעמו?
3.במידה ואחליט לא לעשות טיפול בקרעים -עדיין לא הייתי אצל מומחה רשתית,(ובכלל לא ידעתי על קיומם), מה המשמעות של זה?

תודה

לייזר עיניים

יש מצבים בהם הקרע ברשתית נוצר באופן חריף ומלווה בסימנים כגון נקודות שחורות והבזקים. הטיפול אז נעשה באופן דחוף על ידי לייזר, בדרך כלל בבית חולים לאחר שהחולה הגיע למיון. מטרת הטיפול למנוע היפרדות רשתית.
מנתחי קרנית לעיתים לא עושים טיפולי לייזר ברשתית - מדובר בלייזרים שונים ובטכניקות שונות ולכן הוא היפנה למומחה רשתית. כך גם מומחה רשתית לא עושה את ניתוחי הלייזר בקרנית להורדת משקפיים.
אם הוא שלח אותך למומחה רשתית שלא באופן דחוף כנראה שאין לך את התלונות אותן ציינתי אחרת היה שולח אותך לעבור את טיפול הלייזר באותו יום.
צריך לדעת שיש מצבים בהם חורים ברשתית לא מצריכים כל טיפול, אם כי לפני ניתוח לייזר להורדת משקפיים לעיתים יש מקום גם לטפל.
אם לא תטפל בקרע שמצריך טיפול אתה בסכנה להיפרדות רשתית שמשמעותה הוא צורך בניתוח וסיכוי לפגיעה משמעותית מאד בראיה.
בברכה,

rs1984

New member
תודה על התגובה המהירה ועוד שאלה להבהרה

1. האם הוא שלח אותי לבדיקה אצל מומחה רשתית ,רק כדי לבדוק שניתוח לייזר לא יפגע ברשתית?
2.כל הסימנים שציינת לא קיימים אצלי , האם יש סיכוי שאני אצטרך לעבור סוג של טיפול כלשהו לאיחוי הקרעים?
3.האם הוא שלח אותי למומחה רשתית רק בשביל הניתוח להורדת משקפיים בעזרת לייזר או שהוא גילה בעיה בריאותית?(כאשר הייתי אצל רופא עיניים אחר לפני יותר משנה ,הוא לא ציין את הקרעים הללו)

תודה

תשובה

הוא שלח אותך כדי להחליט האם צריך טיפול לייזר להקפת הקרעים. אני לא יכול לענות לך האם אתה צריך טיפול לקרעים או לא כיוון שלא בדקתי אותך.
לפני שנה יתכן והקרעים לא היו או שהרופא שבדק אותך חשב שלא צריך לטפל בהם. צריך לראות גם האם מדובר בקרע שאז בדרך כלל מטפלים והאם מדובר בחור שאז לא תמיד מטפלים.
בברכה,

rs1984

New member
עדכון

היום היייתי אצל מומחה רשתית בחיפה והוא בדק אותי והמליץ על טיפול לייזר.

השאלות שלי:
1.מה אורך זמן הטיפול ?
2.האם ניתן לדעת אחרי הטיפול יש אפשרות לבצע את ניתוח הסרת משקפיים בלייזר?
3.אני לא מתלונן על בעיות כאלו או אחרות , אז למה לי לעשות את הטיפול הזה, מה דעתך בנושא?
4.האם היית עושה את הטיפול ללא קשר להסרת משקפיים בלייזר?
5.ללא קשר לטיפול, היום שמעתי(חנות למשקפיים שיש אנשים שהמספר כן חוזר להם אחרי הניתוח, האם יש סטטיסטיקה שאומרת לאיזה מקרים המספר חוזר?

תודה

למעלה