ליין קוב- המלצות

liatelya

New member
ליין קוב- המלצות

שלום לכולם, בעלי ואני עתידים לעבור לסידני בעוד כשלושה חודשים, עם שני ילדים, האחד בכיתה א והשני בן 2.5. כרגע מתכווננים לאיזור ליין קוב, אך מחכים להגיע ולהרגיש יותר לאן מתחברים. כמובן שגם העבודה שתהא באיזור נורת' רייד מכתיבה את המיקום. נשמח לשמוע אם יש משפחות בפורום שגרות באזור ליין קוב, ויכולות לספר לנו על בתי הספר היסודיים והמלצות לגני ילדים לגילאי 2-4. תודה מראש!!
 

liatelya

New member
תודה

תודה, אכן לינק שימושי. מידע מהאינטרנט אספנו כבר דיי הרבה.. כך התכווננו על האיזור הזה, עדיין נשמח לשמוע יותר ממשפחות ישראליות שחיות במקום ויכולות להמליץ על גן/ בית ספר מנסיונן..
 
זה הכל עניין של מספרים

כמות המשפחות הישראליות באזור מועט מאד, ולכן להתמקד בזה לא יביא לכם הרבה תועלת, הייתי ממליץ משהו קטן אבל מאד משמעותי לחיים באוסטרליה - כשאתם רוצים מידע אמין אוסטרלי שמשקף את רוב המציאות תשאלו........אוסטרלים, שם מצויה התשובה האמיתית שתשקף נכון את המציאות עבורכם.
 
זה נכון מאד, אבל

כשישראלי שואל אוסטרלי שאלה, יש סיכוי סביר שקיים קצר תקשורתי, לפחות חלקי, בין המשוחחים, מעצם העובדה שמדובר באנשים שרגיליםלשתי מערכות שונות של התייחסות. דברים כמו "בית ספר טוב", או "מרחק סביר מהעבודה", או "בית בגודל ממוצע" יכולים להיות מוגדרים מאד שונה בין מי שגדל בישראל לבין מי שגדל באוסטרליה. אפילו אם הפרמטרים מוגדרים באופן מדוייק, ("180מ"ר", "23 ילדים בכיתה"...) עדיין חסר לשואל הרבה רקע.
&nbsp
לכן, לשאול (גם) ישראלים שגרים באוסטרליה זה דווקא רעיון טוב - הישראלי שחי באוז הוא מתווך טוב בין הפרספקטיבות, כי הוא יודע גם מה קורה באוסטרליה אבל גם איך "לתרגם" את זה לסטנדרטים ישראלים.
 

ANZ1

New member
זאת הסיבה שאסור לקנות בית בשנים הראשונות

בניו זילנד עולם הנדלן מאד שונה מהנדלן הישראלי (או הסיני) והרבה אנשים שמגיעים חושבים בעולם המונחים שהם מגיעים איתו מהבית.
חלק מההבדלים הוא קל להסביר כמו דירת 4 חדרים ישראלית = דירת 3 חדרים בנ"ז.
אבל יש הרבה הבדלים שצריך להכיר לאט לאט.
הרבה ממהגרים ומשקיעים בעיקר סינים נופלים על חוסר הבנה, למשל ההבדל בן LEASEHOLD ל FREEHOLD בישראל ובסין רוב הנכסים מוחכרים מהמדינה ואדם שיש לו דירה האדמה לא שייכת לו, וזה בסדר, הוא משלם פעם במיליון שנה סכום נמוך למנהל או קקל והכל בסדר, בניו זילנד זה אחרת, מי שבונה בית על אדמה חכורה לא משלם כלום בהתחלה, אבל כל החיים ישלם שכירות על האדמה, סכום שיכול להיות חצי מסכום השכירות של כל הבית כי הוא מתעדכן פעם ב7 שנים.
בית על אדמה חכורה יכול לעלות אפילו שליש מאותו בית על אדמה פרטית,אם מדובר על אדמה יקרה במרכז אוקלנד, אבל כשמהגר חדש ישראלי (או סיני) רואה שני בתים זהים, אחד פרטי ואחד על אדמה חכורה, ויראה שהדירה החכורה עולה חצי הוא יחשוב שהוא מקבל דיל מטורף, למרות שבעצם הוא משלם יקר.
 
למעלה