לילדה עם התלתלים השחורים

לילדה עם התלתלים השחורים

היום כשנסעתי במכונית האדומה שלי, למקום עבודתי אי שם בת"א, הבחנתי בך. ישבת על ספסל בכיכר רבין. כשעברתי עם המכונית ליידך, ראיתי מישהי מוכרת, אז עצרתי את המכונית רחוק ממך, כדי שלא תבחיני, והבטתי בך. את נראת לי בת 14- 15, ילדה ממש. אבל ילדה, היית כל כך יפה. התלתלים השחורים שלך הזדנבו אחרייך וקיפצו על גבך ועל כתפייך הצנומות. עצמות הלחיים הגבוהות שלך, הבליטו את עינייך הבהירות, שבאחת מהן עמדה דימעה. למה בכית ילדה ? האם זה בגלל שרבת עם אימך או אביך ? האם זה בגלל אהבה ראשונה שאיכזבה אותך ? האם זה בגלל שראית משהו עצוב קורה בכיכר הזאת, שכל כך הרבה קורה וקרה בה ? ישבת שם על הספסל בצל עץ בודד, מביטה בעוברים ובשבים בעיניים פקוחות ובוחנות. ישבת לגמרי לבדך. רבע שעה ישבתי שם והבטתי בך ילדה. הירגשתי שהייתי חייבת להתקרב אלייך, להביט בך מקרוב , לבחון את תווי פנייך הנאים מקרוב, לגעת בך וללטף את ראשך כדי שלא תבכי , ילדה ! לשמוע ולהקשיב לך, לדעת מה ומי גרם לך לבכות ילדה. יצאתי מהמכונית שלי ונעלתי אותה. התקרבתי אלייך בצעדים מהירים, בוחנת אותך. התיישבתי בספסל שסמוך לספספל שאת ישבת עליו, והבטתי בך. ילדה, היה לך עיניים ירוקות מדהימות, שנראו כמו שני זרקורים מנצנצים מבעד לעורך השחום. היית כל כך יפה ילדה, שלא יכולתי להסיר את עיניי מעלייך. ישבתי שם והבטתי בך, נעצתי את עיניי החדות בך. בוחנת אותך וחגה בעזרתן סביבך, כמו נשר החג סביב טרפו. בשלב כל שהוא מבטי התחיל להטריד אותך ולהציק לך, לא הבנת למה אני מסתכלת עלייך כך, בלי להניד עפעף. אז קמת והלכת ילדה. ואני המשכתי לצפות עלייך עולה למונית השירות ברחוב, ונעלמת רחוק ממני. השארת אותי יושבת שם וממשיכה לחשוב עלייך. על הילדה שאיני יודעת את שמה, היכן היא גרה, בת כמה היא, מה היא אוהבת ומה היא שונאת, ילדה שהשאירה אותי עם טעם של עוד. עליתי על המכונית האדומה שלי, התשיישבתי על כיסא הנהג. שנת 1983. שדרות אפריקה באשקלון. ספסל שלישי מהפנס היחיד בשדרה. ישבה שם ילדה, בדיוק עם אותו מבט כזה בעיניים. היא לא הייתה יפה כמוך, ילדה, אבל אותו מבט מלא כאב היה גם לה, ילדה.

ה מוזה

New member
משפט אחד עבר לי בראש ..

reach out and touch somebody´s hand "אבל אותו מבט מלא כאב היה גם לה, ילדה. " לראות את הנשמה דרך העיניים ..לא לחינם נאמר העיניים הן ראי לנשמה.. נגעת בילדה של 1983 ..דרך הרצון לנגב את דמעת הילדה של היום. ראית את נשמתה,את ליבה ..מן הסתם עובר אורח חולף לא היה שם לב הילדה שבך..הושיטה יד לגעת בילדה עם עיני הזרקורים. תגעו בכאב שלכם- רק כך תבינו ותזהו כאב של אחר. הושיטו לו יד היום זה הוא מחר זה אתה. אוהבת לקרוא מילותייך, מילים של הלב פרח לילה נדיר שכמותך

מרגש ונוסטלגי

אני מניחה שאותה ילדה בשנת 83 היא את. זה ממש יפה, ההתעוררות הנוסטלגית הזו שלך, ואהבתי מאוד מה שהמוזה כתבה, שבעצם רצית לנחם ולחבק את הילדה שבך שכבר גדלה. זה כל כך יפה לדעתי, למחות למישהו אחר את הדמעות ועל ידי כך, למחות גם את אילו שלך. מי יתן ונדע רק דמעות שימחה, דמעות של אושר, לצד אדם אוהב ואהוב שיימחה אותן בעדינות.

למעלה