לילדים הפוחדים מרופאי שינים

לילדים הפוחדים מרופאי שינים

מפגש עם ספרה של רות וולף : "דוקטור אלי רופא השיניים שלי ". וולף בולבה צייר .בהוצאת עמיחי . הספר מותאם לגיל הרך . אך אני קראתי בן מספר פעמים .ולמדתי ... גיבור הסיפור הוא ילד צעיר העונה לשם איתן .ילד נבון ואיטלגנטי .המשתף אותנו בהחלטתו להזמין ביקור אצל רופא שינים . נשמע מוזר הרי כולנו מתחמקים ועד כמה שאפשר מתרחקים . אבל איתן מספר בגלוי . "אמרתי לאמא שאנחנו חיבים לבקר אצל רופא השינים" .....אז אני בכול זאת התעקשתי שיש לי בעיות !מכאן מבינים אתם שהפעם אמא דחתה את הרעיון.... "אבל אמא אמרה : אנחנו עושים ביקורת כול חצי שנה . יש עוד זמן". הילד החליט "איתן בדעתו " ואמא איתו. אמא השתכנעה שיש בעיה . הילד מוביל אותנו למרפאה ובדרך מספר לנו על אלי רופא השינים . דרך סיפורו אנו לומדים להכיר את תכונותיו -מעלותיו של אלי הרופא .התיחסותו הלבבית והמיוחדת לפצינטים הקטנים הבאים לביקור . אין הם בורחים מהמרפאה . הילדים אינם צורחים "רוצים הביתה"והסיבה מסביר לנו איתן בגאוה :"הוא הרופא היחיד שאני מכיר ....שמתנהג עם ילדים כאילו הם מבוגרים ". וכך עוברים אנו ממכשיר למכשיר. מחומר לחומר לומדים להכיר תכונות ותפקידים,כאשר ברקע מתנגנת לה נעימת מוסיקה . עם חשבתם לרגע שאין עוד מה לספר על מרפאתו של דר" אלי טעיתם .יש הפתעות נוספות . אין פלא שהילד שלנו מסיים את הטיפול מקבל הדרכה שאותה עליו לישם .{אין ספק הילד יקפיד לבצע את הוראות הרופא } איתן חוזר הביתה מהטיפול כולו נרגש .משתף אותנו בהרהוריו" יש לו תמיד פטנטים כאלה לדעת הכול על ילדים ועל הצחצוח שלהם . הוא ממש קורא מחשבות .... לסיכום המסרים הסמויים הפעם גלויים . להפחית עד כמה שניתן את הפחד והחרדה מביקור אצל רופא השינים ובשעת הטיפול . חשיבות רבה לבריאות ושמירת איכות השינים { איתן מעביר לנו מסר ברור והחלטי על השינים יש לשמור }.-אכן בריאות השינים - האם מכירים אתם ספרים נוספים העוסקים בבריאות השן?ומה דעתכם על השפעת ספרים המפחיתים חרדות לפני טיפולים בבתי חולים או במרפאות השונות? אשמח לקרוא את דעתכם .

maore

New member
לא מכירה את הספר, אבל....

נשמע לי שלילד צפויה אכזבה מרה כאשר הוא יגיע לרופא (ולאו דווקא רופא שיניים). כי נראהלי שהרופא לא קרא את הספר, ולא יידע איך עליו להתנהג. הרי בבית הספר לרפואה לא לימדו אותו את זה... ובכלל הוא די חסר סבלנות, באופן כללי, וגם אם הוא נחמד וידידותי, נראה לי שהוא יחוויר ביחס לדמותו של אלי קורא המחשבות, בעל הגישה המופלאה לילדים. מכך שאת מתיינת שקראת את הספר מספר פעמים, נראה לי שגם את נהנת לפנז על רופא שיניים קסום שכזה....
מהמיון שהתחלתי לבצע בפורום עד כה מצאתי את הספרים הבאים על בריאות השן: קריוס ובקטוס ציח וצח מברשת השיניים הראשונה שלי

למעלה