לילה בוקר טוב לכולם...

ferrytale

New member
לילה בוקר טוב לכולם...

שלום, קוראים לי שני ואני חיילת בת 19.. ברצוני לשתף אותכם בבעיה שקרובה ללבי ואני מאוד מאוד צריכה עזרה ואשמח אם מישהו יעזור.... יש לי חברה טובה בת 20 שנפלה לחומר.. היא במשך שנתיים נמצאת בזה מידי פעם מתנקה אך תמיד נופת שוב ושוב... אותה חברה טובה הייתה בגמילה לפני משהו כמו 8 חודשים, מא היא יצאה וכמובן שהישתמשה שוב ושוב.. לפני כשבועיים היא נכנסה לקהילת מלקישוע, אך בשישי האחרון נשברה ויצאה משם... היא הייתה שם בדיוק שבועיים... היה לה קשה להחזיק שם מעמד בעיקר בגלל הגעגועים הבייתה ולחבר.. אני לאמ חושבת שצריך לפרט למה היה לה כלכך קשה, מי שיוכל לעזור לי כאן, בטח מבין על מה אני מדברת.... בכל מקרה, אני נורא נורא פוחדת שהיא תיפול שוב לחומר... אני לא יודעת מה לעשות וכיצד להתמודד... אני מאוד מאוד רוצה לעזור לה ומכירה את כל הנושא מקרוב מאוד.. הבעיה שלי היא שאני בצבא ועושה שבוע שבוע ולא תמיד אוכל להיות לידה כשהיא תזדקק לי! בינתיים, היא נפגשת עם עובדת סוציאלית.. ואני לוחצת עליה למצוא עבודה, הכל כדי שתהיה עסוקה במשהו... אני פוחדת שתבוא הדקה שבה היא תרגיש קצת רע או תריב אם חבר שלה ותרוץ שוב לחומר.. היא מאוד חשובה לי, היא יודעת את זה אבל אני בכל זאת לא יודעת מה לעשות.. כשהיא נכנסה לקהילה הרגשתי הקלה עצומה וכשהיא יצאה זה קצת ביאס אותי למרות שאמרתי לה שזה לא נורא ושהיא לא איכזבה אף אחד.. אמרתי לה שאני יעשה כל מה שאני יכולה פשוט הכל כדי לעזור לה לצאת מזה אבל שוב אני מרגישה חסרת אונים.... אני לא יודעת מה יהיה אם היא תיפול שוב... אני ממש ממש צריכה עזרה.. אני אשמח אם למישהו יש חומר קריאה \ מידע לגבי שיטות טיפול ברמה גבוה.. משהו פסיכולוגי, אף על פי שאני מבינה קצת לצערי.... כל עצה או מה שרק תכתבו, יתקבל בברכה! אני רק מבקשת שלא תכתבו לי לתת לה לעשות תבחירות שלה כי זה לא פיתרון! בתודה ענקית מראש, שני

היי שני

אני מעריכה את החברות הטובה שלך והדאגה שלך אבל תזכרי שאת לא אחראית על חיים של מישהו אחר ורק היא ברצון שלה תוכל לצאת מזה. את יכולה לתת אהבה בכל מקרה גם כשהיא נופלת. אבל החיים שלה הם בחירה שלה.

ferrytale

New member
היי צופית וכולם...

קודם כל, תודה על הערכה אבל זה לא מה שחשוב לי כרגע.. לגבי זה שהחיים שלה הם בחירה שלה את צודקת במאה אחוז, אבל אני יודעת שהיא רוצה לצאת מזה ואם זאת אני גם יודעת שזה מאוד מאוד קשה! זה לא עניין של לקחת אחריות על החיים שלה.. היא מאוד חשובה לי ולכן אני רוצה למצוא דרכים קצת יותר חזקות מלדבר איתה ולעודד אותה... אני מחפשת משהו לגבי שיטות טיפול כמו שיש בקהילות השונות.. אני לא יודעת אם אני אוכל לעבוד איתה ברמה שעובדים בקהילות אבל אני כן רוצה לנסות, אני לא חושבת שיש לי או לה מה להפסיד, אלה להפך.. אני יודעת שיש כל מיני שיטות של שלבים שונים והייתי רוצה לדעת עליהן קצת יותר.... כל מי שקצת מבין ועבר קהילה או משהו דומה, אשמח אם תעזרו! בתודה ענקית שני

dcl

New member
לשני

"אני רק מבקשת שלא תכתבו לי לתת לה לעשות תבחירות שלה כי זה לא פיתרון!" המצב באמת נראה מסובך וניכר שאת מאוד דואגת לחברה שלך ורוצה לראות אותה ללא סמים. אבל במקום מסוים עלינו להשלים עם חוסר אונים מסוים (לא טוטאלי) ועם כל הרצון הטוב אולי כדאי לתת לאנשים עם ניסיון לטפל בה. אם תקראי חומר מקצועי על טיפול בסמים, תחכימי. אך לטפל בה באותו ראש של קהילה בבית, לא בטוח שזה ייצא. קהילות טיפוליות מתאפיינות בכללים ברורים ונוקשים של עמידה בזמנים ומלבד זאת, חברי הקהילה עוברים תהליכים דומים שתורמים לחיזוק הקבוצה. הניסיון מראה שגמילות יבשות בבית (ובמיוחד כשנועלים מכורים בבית) לא עולות יפה, ושמכורים מוצאים קומבינה כדי לצאת ולהשתמש או שלאחר הגמילה, משתמשים. ייתכן ששמעת כבר שהגמילה הפיזית איננה הבעיה המרכזית, וכי התלות הנפשית (דודא) היא הקושי העיקרי בהתמכרות לסמים. לא ברור אם העובדת הסוציאלית שחברתך נפגשת עימה מטפלת בה באופן פרטי. בכל אופן, בכל לשכת רווחה יש עו"ס שאחראי לנושא ההתמכרויות ומפנה למסגרות מתאימות. מלבד זאת, יש קהילות טיפוליות שחברתך כבר מכירה דוגמת מלכישוע. בנוסף לכך, יש ארגון הקרוי NA ועובד לפי שיטת השלבים (12 הצעדים). חברי הקבוצה נפגשים בפגישות סגורות ומחזקים איש את רעהו. הדרך להחלמה היא ארוכה אך אולי כדאי לחברתך להרים טלפון או להגיע למפגש פתוח המתקיים פעם בחודש.

ferrytale

New member
היי dcl

כן המצב דיי מסובך, ואני אכן דואגת אך עם זאת יודעת שזה לא ממש בידיים שלי... לתת לאנשים עם ניסיון לטפל זה הפיטרון האולטמטיבי, אבל היא לא כלכך רוצה... אני מודעת לזה שבבית אני ממש לא אצליח "לטפל" בה כמו בקהילות השונות אבל אולי אני כן אוכל לקחת קצת טיפים! כל עניין הנוקשיות והעמידה בזמנים, הוא בערך מה ששבר אותה.. לגביי אותם תהליכים, קשה אבל אולי לא בילתי אפשרי!!! אני לא בדיוק מדברת על גמילה יבשה כי היא נקייה כרגע... השאלה היא איך שומרים על המצב הזה ומיישרים קו.. לגבי העניין הנפשי שבהתמכרות, אני יודעת, מכירה ומבינה... לגבי העובדת סוציאלית.. אני לא בדיוק יודעת מה הולך שם ואיך אבל לגבי לישכת העו"ס, אני אדבר איתה... וגם לגבי האן אי... המון תודה בכל מקרה.. שיהיה יום קסום!

l o l y1

New member
../images/Emo16.gifשבת שלום../images/Emo16.gif שני../images/Emo24.gif

אני רק רוצה להגיד לך שאני מאוד מאוד מעריכה אותך, הייתי רוצה חברה כמוך, ואת יודעת, אין הרבה כאלה, כול אחת בדרךכלל חושבת על עצמה, ואת נשמעת כאילו את חושבת על החברות שלך די הרבה ובאמת איכפת לך מהן. בקשר לחברה שלך, לא הייתי רוצה להיות במקומה אבל אני מכירה את המצב הזה מיקרוב, ולא אפרט כאן יותר מידי. אני רק מציעה לך שאם לא תצליחי למצוא איזו עזרה מקצועית, תיקחי אותה לבית שלך, ותנסי ליגמול אותה לבד, תהיי קשובה אליה אבל גם קשוחה. כול מה שהיא צריכה זה אהבה רבה. אני ישמח לדבר איתך קצת במסרים, כי גם הבנתי שאת משלנו
loly1

ferrytale

New member
היי loly...

תודה על ההערכה אני באמת חושבת על אותה חברה שלי דיי הרבה, היא חשובה לי ברמה שהיא לא ממש מבינה.. לגבי הגמילה בבית וכל זה, היא כרגע בחוץ.. היא לא משתמשת השאלה כמה זמן היא תחזיק... וגם אם היא תישבר, גמילה בבית זה לא עסק.. זה משהו שצריך לבוא ממנה ולא בכפיה כי אחרת, היא תיפול אחר כך שוב... מטבע האדם לעשות דווקא או הפוך ממה שאומרים לו.. היא עוברת משברים שלא ממש מועילים כרגע ואני לא כלכך יכולה להיות שם בשבילה, אני בצבא שדיי הורס לי מהבחינה הזאת... אני רק יכולה לקוות שיהיה בסדר... ולהאמין בה... בכל מקרה אני אשמח לדבר איתך במסרים.. שיהיה לך ערב קסום!

למעלה