לילה טוב אני חדשה כאן וזה בקשר לדודתי החולה

לילה טוב אני חדשה כאן וזה בקשר לדודתי החולה

בשלושת השבועות האחרונים אני סועדת את דודתי היקרה לי מאוד
היא חלתה בסרטן מעי הגס שהתפשט לכבד ולחזה
את המחלה גילו לה לפני חצי שנה כאשר הרגישה לא טוב ואושפזה בבית חולים
בבדיקות בשרו לה שהגיעה מאוחר ולפניה לעשות בדיקות מקיפות כדי לגלות באיזה סוג של סרטן היא חלתה
עד שהגיעו כל התוצאות של הבדיקות ,בדרך היא היא סבלה מהקאות בחילות וחוסר תיאבון עד שהגיעה לתשישות
כשהתקשרו אליה להתחיל עם הטיפולים הצתרכנו להביא אותה עם כיסא גלגלים ואז במרפאה שלחו אותה לבית ולמחרת התקשרו שנגיע לשיחה עם הרופאה
הבשורה הייתה מאוד קשה שדודתי נמצאת במצב סופני וכרגע אין מה לעשות מפני שהכבד כמעט ולא מתפקד וכל טיפול עלול לעשות השלכות בלתי הפיכות ושנותר לדודה שלי מספר שבועות לחיות
מרגע זה החלטנו ביחד על אישפוז בבית עם השגחה של רופאה שמגיעה לבית לתת טיפול בכאבים
ואני כמטפלת סיעודית מוסמכת נרתמתי לעזרה וטיפול
דודתי מקבלת סירופ מורפיום לשיתוק הכאבים - היא נמצאת בבילבול ולילות שלמים שלא נרדמת
יש לה בצקות מגוף תחתון ולמטה
בשבוע האחרון עברנו לתזונה שמורכבת מחלבונים ושומנים ואת האוכל אנחנו מרסקים למחית נוזלית
ערב יום רביעי הרופאה הגיעה ואמרה לנו שאנחנו צריכים להתחיל תהליך של פרידה מדודה שלי
עד לפני שבוע לדודתי לא היה תיאבון והארוחה שלה הייתה מסתכמת משלושה כפות בשבוע האחרון יש התפתחות הדרגתית לטובה והיא כן רוצה לאכול ויש לה תיאבון בערך כל שעתיים אנחנו מאכילים אותה והיא נותנת צואה
כאן אני שואלת את השאלה
איך פתאום חזר התיאבון לדודתי משלוש כפות בארוחה הגענו ל12 כפות בימים האחרונים ?
והטעמים חזרו לה והיא מגיבה שהאוכל טעים
יכול להיות שהמחלה נעצרה ?
אני רוצה לציין שעם המציאות הכואבת אנחנו מאוד אופטימים ומלאים בתקווה חיובית ורוצים להאמין שעוד ננצח את המחלה עבורנו כל רגע הוא נצחון והלוואי שהוא יארך לשנים עם בריאות

תודה רבה ורפואה שלמה וחיים בריאים לכל החולים במחלה

תראי אני לא רופאה אבל עושה רושם

שאת מטפלת בה בבית בצורה מסורה, ומשכך הכאבים מוריד את עוצמת הכאבים שלה
ואז התאבון שלה קצת עלה בעקבות ההקלה בגוף , כי שיש חולשה וכאבים לא ניתן לאכול
ואולי האהבה שלך עוזרת לה להתחזק,
מה אגיד לך יש ניסים בעולם והכל בידי שמים
תמשיכי להיות חזקה ולסעוד אותה באהבה מהלב
זה מאד עוזר לאדם החולה הסופני שהוא עטוף באהבה
שולחת לך ים של כוחות יקירה , עשיתי את זה עם אמא ,ז"ל והעטיפה עזרה לה מאד
וזה לא הסוף עד שבשמים לא מחליטים שזה הסוף , תטפלי בה באהבה זה מצווה של כיבוד אב ואם

healerit

New member
חיבוק גדול גדול יקרה

המעשה שלך מדהים ומלא אהבה. לא פשוט לתמוך באדם סיעודי שעומד לעזוב את העולם. לא קל לראות אדם שכה אוהבים נמצא במצב כזה.
וקשה להיפרד, לשחרר, להאמין שהוא עוד רגע איננו.

לפעמים, לפני המוות, מצבו של חולה אנוש משתפר לזמן מה. אני מכירה אנשים שפתאום קמו מהמיטה. אני מכירה אנשים שדיברו.
אבא שלי למשל, כמה ימים לפני מותו, אכל בתיאבון מנת פסטה עם סלמון על אף שכבר שבועות אכל רק אינשור ומרקים כי היה לו קושי לבלוע.

יחד עם זאת, הרופאים (וגם אנחנו) לא יכולים לקבוע מתי אדם יעזוב את העולם. שעון הזמן לא בידינו אלא בידי היושב במרומים.
במידה ואת רואה שהמצב משתפר באופן עקבי, התייעצו עם רופא נוסף.

ובינתיים את עושה היטב מה שצריך - את סועדת את דודתך ברוך ובאהבה. אני מרגישה את הגשר ביניכן, את היד הרכה שאת מושיטה לה.
אני מאחלת לכם הרבה הרבה בריאות, אור, אהבה ובשורות טובות

תודה רבה על התמיכה הגדולה ולפני שבוע דודתי נפטרה מהמחלה

בין לילה ראשון ליום שני בשעה 2 בלילה
זאת הייתה זכות גדולה ללוות את דודתי בזמן האחרון לחייה עד שעצמה את עינייה והלכה לעולמה
למדתי רבות מתקופה זאת
והלוואי שאני אתרום מהידע שלי לחולים במחלה ולמשפות החולים
אני מאחלת לכל החולים במחלה להבריא ולא לאבד תקווה גם אם המחלה היא סופנית

healerit

New member
עשית עמה חסדר גדול

משתתפת בצערכם. שלא תדעו עוד צער כזה.
יהי זכרה ברוך ונשמתה צרורה בצרור החיים.

את נהדרת ונפלאה

מתנצלת שרק עכשיו ראיתי...

למעלה