לילה טוב ושבת שלום לכולכם.

לילה טוב ושבת שלום לכולכם.

אני רוצה לדעת כל מה שקשור לטבעת מתכווננת. קודם אספר על עצמי. בת 28. אמא.- לא יודעת אם זה קשור. חברת קופ"ח לאומית +משלים. גובה-167 ס"מ. משקל-100ק"ג. ועכשיו השאלות. קודם כל- האם המשקל שלי מאפשר לי לקבל את הניתוח מהקופ"ח? אם לא, האם יש דרך להגיע לניתוח כזה בפרטי? ואם כן, כמה זה עולה? למי בקופ"ח אני צריכה לפנות כדי לקבל את הזכות לניתוח, כלומר איזה רופא- משפחה או...? ומה הפרוצדורה של לפני? ואם הסוג הזה של קיצור קבע הוא המומלץ ביותר? וכמה זמן לא מתפקדים אחרי ניתוח (יש לי ילד קטן, לא אוכל להרשות לעצמי יותר מדי זמן לא לתפקד), וכמה זמן מאושפזים אחרי הניתוח? איפה מומלץ לעשות את הניתוח- איזה בית חולים ואם יש רופא מומלץ. בקיצור, כל פיסת מידע שתוכלו לנדב לי תתקבל בברכה ותודה מראש.

RomiVais

New member
רק שואלת בינתיים, ברוכה הבאה!! ../images/Emo65.gif

שאלת המון שאלות, ובטוח תקבלי תשובות מכולם... ובמיוחד ממנהל הפורום שהוא המומחה כאן... לצערי אני לא יודעת את הכל, אבל אני אנסה לענות לך לפחות על שאלה אחת או שתיים...
לפי המחשבון למדידת ה BMI שלך, יוצא 35.8 , שזה "מעט" מדי לניתוח... שזה אומר שקופת החולים לא תאשר, למרות שגם זה לא סגור סופית, שכן תמיד אפשר לעלות קצת במשקל, או להוריד קצת גובה (אבל אל תגלי שעושים את זה לאף אחד)
לגבי פרטי - ברור שאפשר, אבל אין לי מושג כמה זה בדיוק עולה. אני התחלתי את התהליך אצל רופא המשפחה, שהפנה אותי לוולפסון ומשם כבר הדריכו אותי... ההתאוששות מניתוח בלפרוסקופיה הוא ממש מהיר, אחרי שלושה ימים בערך אפשר לחזור לשיגרה, גם אם יש קצת כאבים, וגג אחרי שבועיים, הניתוח והכאבים הם כבר זיכרון ישן... האישפוז הוא יום אחד, לילה לפני הניתוח או באותו יום על הבוקר מתאשפזים, ויום אחרי, אם הכל בסדר, חוזרים הביתה עם טבעת חביבה בקיבה
מקווה שעזרתי, אחרים פה יעזרו עם שאר השאלות או עם תיקונים קלים לתשובות שלי - אין לי ספק בכך... מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם - כבר מעכשיו!! לילה טוב ושיהיה לך סוף שבוע נפלא, רומי

רוייקו

New member
שבת שלום וברוכה הבאה. לגבי השאלה

ככה: האינדקס שלך מראה 35. היחס בין הגובה מגדיר אותך בהשמנה קיצונית אבל קופות החולים אינן מממנות את הניתוח לבעלי משקל נמוך מ 40 אילו היית שוקלת 112 הייתי נכנסת לקרטריון של קופות החולים. לחילופין, אילו הגובה שלך היה 1.62 והמישקל שלך היה 105, האינדקס שלך היה 40... יש לך שתי אופציות: או שיש לך כסף ואת יכולה, כמובן לבחור במנתח פרטי ומביסגרת פרטית, או לעלות את עצמך לקריטריון, או ...לוותר על רעיון הניתוח ולנסות לרזות לבד.

רומי ורוייקו, תודה לשניכם.

רוייקו, אם הייתי יכולה להוריד את המשקל לבד- לא הייתי חושבת על אופציה של ניתוח, תאמין לי ניסיתי הכל. אגב, אם תוכלו להסביר לי איך עושים את החישוב הזה של 35 או 40 יחידות של משהו שאני לא יודעת מה זה , אבל אתם כנראה כן.
ולא, אין לי כסף מיותר, אבל אם לא אצליח לקבל את זה מהקופה, אולי בכל זאת אפנה למנתח פרטי, כי כמו שאני- אי אפשר להמשיך. אני מניחה שגם אתם יודעים על מה אני מדברת, אם אתם בפורום הזה. אני כבר נואשת, אני בקושי נושמת, מזיעה נורא, בקושי מצליחה לעלות לקומה שלישית לבקר את הוריי, לא יוצאת מהבית, לא מוצאת בגדים , מתביישת בעצמי ועוד מעט ילדיי יתחילו להתבייש בי (רק יגדלו קצת) ועוד המון דברים שכרגע לא באים לי לראש, אבל את רובם אתם בטח מכירים. אני שונאת את עצמי ואת חיי, ואני חייבת לשנות את זה. סליחה אם השתפכתי יותר מדי.

gal33

New member
עדיף שואלת על "לא יודעת לשאול" ../images/Emo8.gif

BMI זה Body Mass Index, יעני בעברית מדוברת: אינדקס של מסת הגוף. הוא מחושב: משקל בקילוגרמים לחלק לריבוע של הגובה במטרים. אם משקלך 100 גובה 1.67 100 לחלק ל 1.67*1.67 = ה- BMI שלך. 36 במקרה שלך. אם את סובלת ממה שנקרא co-morbidities, שוב בעברית מדוברת: השותפים לפשע של ההשמנה הקיצונית. כלומר, אם את סובלת ממחלות כגון, סכרת סוג 2, יתר לחץ דם, לב וכו´, שמוכח שהן כתוצאה ישירה של השמנת היתר שלך, יש סיכוי שקופת חולים כן תממן לך את הניתו, מעל BMI של 35. אם יש לך בנוסף ביטוח רפואי פרטי, תבדקי מה קורה שם. כעת, אין בעיה להשתפך בפורום, המרחב הסיבר קינטי סובל הכל... לכל אחד מאיתנו רגעי ההשתפכות שלו, משמע, את בחברה טובה. לסיום, אנשים צומחים ממשברים! לפעמים צריך לרדת עמוק עמוק לשחור שחור (כמו, "לא יוצאת מהבית.. ועוד מעט ילדיי יתחילו להתבייש בי") כדי שנמצא את תעצומות הנפש בתוכנו לשנות את הדברים. תקפצי על ההזדמנות הזו. בהצלחה.

RomiVais

New member
שואלת יקרה... ../images/Emo24.gif

לא קשה לי להזדהות עם הדברים שכתבת. אני עדיין לא הגעתי למשקל היעד שלי, אני רק מגיעה למחצית הדרך אוטוטו, אבל כל החיים שלי הייתי שמנמונת אז אני בהחלט מבינה. אני הייתי מציעה לך ללכת לרופא המשפחה ולשאול אותו, לספר לו בדיוק מה שסיפרת לנו, על העייפות, ההזעות וכו´... זה חייב להוות מדד נוסף שכן הבריאות אמורה להיות מעל הכל, ואם זכור לי נכון, רוייקו פעם אמר שאפילו מעדיפים להביא אדם לניתוח כשהוא עדיין בריא ולא לחכות שהניתוח יסכן אותו מגלל בעיות בריאותיות נילוות. במקרה שזה לא יעבוד, תפני כמובן לביטוח הנוסף שיש לך. הכי חשוב זה לא להתייאש, הגעת למקום הנכון מבחינת תמיכה. מעכשיו לא תהיי לבד בתהליך - זה בטוח!! אל תדאגי לגבי השתפכות, כולנו כמו משפחה אחת כאן, ותרגישי ממש כמו בבית
אני מצרפת לך קישור למחשבון למדידת מסת הגוף, למרות שרוייקו צירף אותו לפורום כך שבאחת מהפעמים שתיכנסי בטח תיראי אותו מתנוסס לו שם, אבל פשוט שיהיה לך נוח יותר... אם את רוצה, את מוזמנת גם לכתוב לי ל [email protected] תהיי רגועה, את תצאי מזה... שתהיה לך שבת נפלאה, רומי

ורד *

New member
לשואלת שלום

לפני שנה וחצי הייתי בדיוק במצבך. ה-BMI לא היה מספיק גבוה ואילו רמת התיסכול וחוסר האונים הרקיעו לשחקים (אגב גם המשקל התחיל לנסוק), ביררתי כמה עולה מנתח פרטי וקיבלתי את ה"שטוזה". זה היה סדר גודל של עשרות אלפים של שקלים. אז באתי לרופא המשפחה, שכל הזמן טרח להזכיר לי שאם לא ארד במשקל לא אמשיך להנות מבריאות טובה לאורך זמן, ולאחר שיחה רצינית הוא הבין שאכן אני זקוקה ל"שומר הזה" בתוך הקיבה שלי, כל הבדיקות שלי היו גבוליות, אבל השחיקה בברכיים בגלל הכובד היתה ממש אובייקיטבית, הוא הכין מכתב לכרורג שם ציין הכל. חשובה גם חוות דעתו על אופיו של הפציינט. עשיתי את הניתוח דרך הביטוח המשלים של קופת חולים כללית בעלות ממש סימלית. (כ-2000 שקלים) כשאת הטבעת שמחירה הוא כ-14000 ש"ח קיבלתי מהקופה ללא תשלום. עצה שלי היא לא להרים ידיים ולא לוותר והכי חשוב אם אפשר לא להתפתות ולהעלות בכוונה את המשקל. אשמח לענות על כל שאלה. הפורום הזה הוא 10 ומנהלו הוא כמעט אנציקלופדיה. שבוע טוב. ורד.

lia*

New member
בוקר טוב לך רק שואלת!

מה שלומך? ובכן מצאתי לנכון לענות לך כאן מכוון שלא מזמן עברתי את הפרוצדורה הבורוקרטית של קופ"ח ועדיין זכור לי... אז ככה: הבי אם איי שלך הוא 35.8 והוא לא עומד בקרטוריונים של קופ""ח(בשביל להגיע לניתוח דרך קופ"ח את צריכה לשקול מינימום 112 קילו) כו יש אפשרות לעשות את הניתוח באופן פרטי אני לא ממש יודעת כמה זה עולה אבל.. לא תניד הכל שחור לבן- ז"א לפעמים את יכולה קצת לעלות במשקל בשביל להגיע לניתוח אבל זה כמובן נתון לשיקולך.. בכל אופן זה תהליך לא קצת כל הבורוקרטיה הזאת(עד עכשיו יש לי סיוטים ממנה) את צריכה לפנות לרופא משפחה שלך ולקבל הפניה לכירורג העוסק בקיצורי קיבה. מאוד מומלץ שיהיה לך גם חוות דעת מדיאטנית . אני רוצה לציין שהניתוח אולי לא כ"כ קשה וסה"כ ההחלמה מאוד מהירה(אני כבר ביום השלישי יצאתי לקניון) אבל.. תשקלי טוב טוב את ההחלטה הזאת כי סה"כ המשקל שלך לא כ"כ גדול ורק אם ניסית ה כ ל ושום דבר לא עזר לכי על זה.. אני מאמינה שיענו לך כאן ביותר מקצועיות ממני, אבל מצאתי לנכון לענות לך גם... שיהיה לך יום נפלא ושבוע טוב ולכולנו!!!

פנינוש

New member
היי לייה ../images/Emo24.gif

מה שלומך היום ? אייך עברה עלייך השבת ? נו מה דעתך? את כבר שלושה שבועות אחרי הניתוח. זוכרת את השאלות התהייות והפחדים . נו תודה לאל שכחת מזה בוודאי . מאחלת לך המשך מוצלח וירידה נפלאה ובטוחה. שלך באהבה אביחיל

למעלה