לילה טוב לכולם!! ויוכי,

רותי410

New member
לילה טוב לכולם!! ויוכי,

אתמול בת דודה שלי קנתה סולת במיוחד כדי לעשות את עוגת הסולת שלך, כי סיפרתי לה שנתת מתכון והיא אמרה שהיא מתה על עוגת סולת. אבל אני לא מוצאת אותו
אז בזמן הפנוי שלך - אני יודעת שאת חוזרת לעבודה ולחוצה, אז באמת רק בזמן הפנוי - אם תוכלי לשלוח שוב את המתכון, אודה לך מאוד. בשמה ובשמי.
 

יוכי68

New member
רותי, הנה המתכון לעוגת סולת ספרא

עוגת סולת (ספרא)/רוחלה/קומונת אפייה מהנה וגם בישול והנה המתכון: בתבנית של התנור – 34/29 כ – 50 עוגיות שנחתכות מהעוגה מצרכים: 1 ק"ג סולת 1 כוס קמח 1.5 כוס שמן 1.5 כוס סוכר (אפשר כוס סוכר) 2 שקיקי אבקת אפייה 2 שקיקי סוכר וניל 2 כוסות מיץ תפוזים 100 גרם צימוקים (אפשר בלי) 1 כוס שקדים קצוצים גס דבש- 4 כוסות סוכר 2.5 כוסות מים 1/2 לימון סחוט מקל קינמון להרתיח את הכל על אש נמוכה עד שנוצר סירופ לפיזור - שומשום ושקדים פרוסים אופן ההכנה: לחמם את התנור ל 100 מעלות ולחמם את הסולת כ - 10 דקות. לשים את כל החומרים בקערה מלבד הקמח ,סולת והאפייה. לאחר שנוצרת בלילה מכל החומרים מוסיפים בהדרגה את הסולת , קמח, ואפייה ומערבבים . משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק (הוא רך) בתבנית עם ידיים מעט רטובות במים כדי שלא ידבק. חותכים שורות ואז חותכים למעוינים או ריבועים לפני האפייה ונועצים בכל ריבוע/ מעוין שקד פרוס. ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור ב- 180 מעלות לכ - 1/2 שעה בערך עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים את העוגה מהתנור שופכים מעל את כל סירופ הדבש. מחכים שתתקרר חותכים את הריבועים / מעוינים ושמים בעטרות נייר. בתאבון
 

רותי410

New member
יוכי, המון תודה. באמת

לא התכוונתי שכבר בשעה חמש תשלחי לי מתכון. ושוב, תודה. אני כבר שולחת לה את זה. שיהיה לך יום נפלא
 
למעלה