רותי, הנה המתכון לעוגת סולת ספרא
עוגת סולת (ספרא)/רוחלה/קומונת אפייה מהנה וגם בישול והנה המתכון: בתבנית של התנור – 34/29 כ – 50 עוגיות שנחתכות מהעוגה מצרכים: 1 ק"ג סולת 1 כוס קמח 1.5 כוס שמן 1.5 כוס סוכר (אפשר כוס סוכר) 2 שקיקי אבקת אפייה 2 שקיקי סוכר וניל 2 כוסות מיץ תפוזים 100 גרם צימוקים (אפשר בלי) 1 כוס שקדים קצוצים גס דבש- 4 כוסות סוכר 2.5 כוסות מים 1/2 לימון סחוט מקל קינמון להרתיח את הכל על אש נמוכה עד שנוצר סירופ לפיזור - שומשום ושקדים פרוסים אופן ההכנה: לחמם את התנור ל 100 מעלות ולחמם את הסולת כ - 10 דקות. לשים את כל החומרים בקערה מלבד הקמח ,סולת והאפייה. לאחר שנוצרת בלילה מכל החומרים מוסיפים בהדרגה את הסולת , קמח, ואפייה ומערבבים . משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק (הוא רך) בתבנית עם ידיים מעט רטובות במים כדי שלא ידבק. חותכים שורות ואז חותכים למעוינים או ריבועים לפני האפייה ונועצים בכל ריבוע/ מעוין שקד פרוס. ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור ב- 180 מעלות לכ - 1/2 שעה בערך עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים את העוגה מהתנור שופכים מעל את כל סירופ הדבש. מחכים שתתקרר חותכים את הריבועים / מעוינים ושמים בעטרות נייר. בתאבון