לילה טוב....סוף סוף היא נרדמה

גלי29

New member
לילה טוב....סוף סוף היא נרדמה

רציתי לשאול מהן בדיוק קפיצות הגדילה איזה גילאים בערך ובמה זה מתבטא בעיקר לגבי בשעות הנקה\שינה מתי (באיזה גיל) ניתן אם בכלל יהיה להוציא את התינוקת בשעות הערב אם הסבתא רוצה שנבוא אליהם לארוחת ערב האם גיל שבועיים מספיק ?!

רותי ע

New member
היום מקובל בהחלט שניתן להוציא

החוצה תינוק בן שבועיים כשהוא עטוף היטב (אבל לא יותר מדי) כי בגיל הזה מנגנון ויסות חום הגוף לא עובד טוב. לגבי קפיצת גדילה יש בגיל 3 שבועות ואני לא זוכרת את הבא אחריו..

קפיצות גדילה

בגיל שבועיים שלושה חודשים וחצי שנה! ואח"כ גיל ההתבגרות וכו´........ ואצל בעלי זה כל שבוע....... לגבי להוציא מהבית זה תלוי בהרגשה שלך אני לא טיילתי הרבה בחודש הראשון, ותביאי בחשבון שברגע שתתחילי עם ביקורים מחוץ לבית אז יהיו עוד! ........ אבל אם הילד עטוף טוב ואתם רוצים לצאת אז קדימה תצאו ותהנו!!!!!!!!!

קפיצות גדילה

או משברי הנקה בשמם האחר - בספרים כתוב: 3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים. אצלי, הבכור שלי שהיה תינוק רעב ואכל בשגרה כל שעה וחצי עד שעתים היה "נתקף" ברעב גדול ובמשבר הנקה מדי שבוע. את הלילה בין חמישי לשישי היינו מבלים בהנקה אין סופית. (מצאתי פטנט - הייתי משכיבה אותו במרכז המיטה הזוגית ומדלגת מעליו כדי להחליף ציצ בין הנקה להנקה. בלילה הזה אבא היה עובר לסלון). עם השני המשברים היו כמו שכתוב בספרים, ועם השלישי שעדיין יונק (4 וחצי חודשים) עדיין לא חווינו משבר כזה. המסקנה: לא כל התינוקות קוראים את הספר שאנחנו מכירות... מה שחשוב, אם ההנקה חשובה לך - להניק כמה שיותר, לשתות הרבה, לנוח, להיות בטוחה בעצמך שיש לך חלב (למרות שכולם סביבך יגידו שאם הוא רעב אז אין לך מספיק חלב...) ולדעת שזה עובר תוך מספר שעות עד יומיים. בהצלחה.

imale

New member
קפיצות גדילה, הנקה וביקורים

היי גלי, לגבי קפיצות גדילה, הן אמורות להיות בגילאי 3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים וחצי שנה. כמובן שזה מה שכתוב בספרים ובפועל לכל תינוק יש את הקצב שלו. קפיצת גדילה מתבטאת בדרישה לינוק מסביב לשעון, וזה נמשך בדרך כלל 48 שעות. בימים אלו כדי שתתפני ככל האפשר להנקה בלבד: שמישהו אחר (בעלך, אמא, אבא, חותנים, חברים) יבשל וידאג לתפקוד הבית, ואת תקדישי את עצמך למנוחה (כי זה די מתיש) והנקה. תאכלי טוב ותשתי הרבה, קחי את הקטנטונת למיטה ותניקי אותה בשכיבה (מותר גם לנמנם
). וכמו שכבר נאמר כאן: המון ביטחון עצמי! זה חלק טבעי מההנקה, וזה לא מעיד על כך שחסר לך חלב! אגב, אצלינו קפיצות הגדילה בקושי הורגשו - כך שזה לא חייב להיות טראראם כזה גדול...
לשאלות נוספות, מידע וקישורים בנושא הנקה, את תמיד מוזמנת לפורום הנקה בוואלה. לגבי ביקורים בשעות הערב ובכלל: תלוי בתינוקת שלך, אבל אם היא לבושה היטב ולא מפריע לה רעש ובלגן מסביבה (והרבה פעמים לתינוקות קטנים זה לא מפריע כל כך) אני לא רואה שום סיבה לא להוציא אותה מהבית. אפילו בערב. את רומי הוצאתי לביקורים אצל סבא וסבתא שלה מגיל שבוע בערך... פשוט כי זה הבית השני שלנו...
שיהיה בהצלחה!

שירי ל

New member
לגבי ביקורים

מאוד ממליצה לא להוציא את התינוקת כרגע למקום שיש בו ילדים - כי בתקופה הזו הם מביאים המון וירוסים מבית הספר וגיל שבועיים זה גיל נורא צעיר ורך והם נורא רגישים. אם זה רק סבא וסבתא בבית - לא צריכה להיות בעיה. וטיפ קטן: אני אחרי הלידה לא ששתי לצאת עם אופיר, לכן החלטנו עם המשפחה שכל יום שישי בערב הם יבואו אלינו, כל אחד יביא משהו ונעשה ארוחת שבת ביחד אצלינו, וכך היה - אחרי הארוחה כולם ניקו ב-5 דקות וזה היה נורא נחמד.

zimes

New member
יציאה לעולם הגדול עם תינוק זעיר

גם משיקול של טמפרטורה, גם להרגשה של מוגן מהסביבה - עשינו את זה עם מנשאים. ככה גם אף אחד לא יקח אותו על הידיים (אם זה מפריע לך), וגם יהיה לו חם (כי הוא צמוד לתנור 37 מעלות).

למעלה